22 dec 2021, Kalavarda – Lindos – Rhodos stad

Vanmorgen vertrokken we om 9 h met de auto naar het tankstation. Daar tankten we de auto vol en haalden we onze broodjes op. Vervolgens vertrokken we in de richting van Lindos. Het eerste stuk was hetzelfde als gisteren tijdens de fietstocht. Na 12 km moesten we gisteren linksaf richting Soroni, vandaag sloegen we rechtsaf richting Dimilia. Bij Eleousa kwamen we uit op een verlaten plein met leegstaande gebouwen, maar wel met een kerk die spik en span was. Daar even gestopt om foto’s te maken. Vervolgens reden we langs de 15de eeuwse byzantijnse kerk Agio Nikolaos Foundoukli. Ook een fotostop waard.

Kerk Agio Nikolaos Foundoukli.

Daarna staken we via een bochtige bergweg deze berg/heuvelketen over en gingen we aan de andere kant omlaag naar Apollona en nog verder naar Laerma. Onderweg zagen we nog herten. Hans heeft ze weten te fotograferen.
We vervolgden de weg naar Lardos en vervolgens hadden we een vlakkere kustweg naar Lindos.

De Akropolis en het stadje van Lindos.


In Lindos liepen we door diverse smalle straatjes door het stadje. Echt heel mooi. Heel veel huizen hadden nog een oude deurstijl. Je kon zien dat het heel toeristisch was, maar alles was dicht van oktober tot april. Dan begon het seizoen weer.

Straatjes van Lindos.


Daarna begonnen we aan de klim naar de Akropolis van Lindos, welke ook een middeleeuwse burcht was. Heel indrukwekkend. Hans fotografeerde ieder hoekje.

Akropolis Lindos.
Akropolis Lindos.
Uitzicht op Lindos vanaf de Akropolis.
Amfitheater Lindos.

Om 12.20 h vertrokken we. Nu namen we de kustweg naar Rhodos stad. Maar we hadden nog een stop gepland, net voor Rhodos stad bij de thermes Kalithea. Vroeger was dit een geneeskrachtige bron, nu was er geen werkende bron meer, maar was het wel mooi opgeknapt in oriëntaalse stijl.

Thermes Kalithea.


Daarna reden we echt naar Rhodos stad. Al rijdende kwamen we al langs de middeleeuwse burcht cq stad. We moesten een beetje rondrijden, vanwege het vele eenrichtingsverkeer en de telefoon herprogrammeren om uiteindelijk in de buurt van de Akropolis te kunnen parkeren. We bleken bij het stadion te staan. Op de trappen van het stadion aten we eerst onze broodje op.

Stadion bij de Akropolis

Daarna liepen we de akropolis op, maar aan deze kant was er weinig te zien. We hadden de SNP stadswandeling in de GPS geladen. Om op die wandeling te komen liepen we naar de middeleeuwse stad/burcht. De muren en de grootte was ongekend.

Rhodos burcht.

We vonden  een plek waar je de burcht binnen kon lopen en kwamen daarna op de Ridderstraat uit.

Torens van het Paleis van de Grootmeesters

De SNP wandeling van 5 km was heel mooi. We kwamen  langs alle bezienswaardigheden: de Mandrakihaven, de Ridderstraat, sluip door steegjes, leuke pleintjes en overal de hoge burchtmuren.

Ridderstraat Rhodos burcht.
Molens en Nikolaos burcht bij Mandrakihaven
Vervallen huis in Rhodos burcht.
Klokkentoren en moskee.
Hier verlieten we de burcht. Paleis van de Grootmeesters.

Ook hier was het normaal supertoeristisch, maar nu was alles gesloten. We hebben  tot de avondgloed rondgewandeld. Daarna liepen we om 16.45 h terug naar de auto, maar eerst vonden we nog een kiosk/cafe waar we binnen iets konden drinken. Daar waren we inmiddels aan toe.
Om 17.30 h reden we terug naar Kalavarda, inmiddels was het al echt donker geworden. Om 18.15 h kwamen we in ons hotel aan. We hadden echt heel veel gezien vandaag. Om 19 h liepen we weer naar de Taverne voor ons diner.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *