24 dec 2021, Kalavarda – Lambres – Ambelli

Vanmorgen gingen we weer om 08.00 h ontbijten. Vandaag lagen er nog meer lekkere dingen bij het ontbijt voor ons klaar, zoals amandelkoekjes, speculaaskruidenkoekjes en rijstepap. Na ontbeten te hebben gingen we voor het laatst lunchinkopen doen bij het tankstation enkele honderden meters vanaf het hotel gelegen. De mevrouw achter de balie wist al precies welke broodjes en beleg we wilden meenemen. Nadat we haar een fijne kerst hadden toegewenst, keerden we terug naar het hotel. Voordat we zouden gaan wandelen hadden Nancy en Jan een massage geboekt bij de schoondochter van onze gastvrouw. Jan was als eerste aan de beurt om 09.30 h. Wij gingen toen bij de tv wat lezen totdat Jan klaar was en Nancy aan de beurt was. Om 12.20 h was Nancy ook klaar met haar massage, dus konden we aan onze rondwandeling vanuit ons hotel beginnen. We begonnen de wandeling over een asfaltweg en snel mochten we deze verlaten voor een pad dat ons langs een rivierbedding langzaam omhoog leidde door akkers, olijfboomgaardes en bos. We kregen weer een heel mooi uitzicht op de omliggende omgeving van Kalavarda met uitzicht richting de kust en Fanes en later ook nog op Salakos en Profitis Ilias, waar we gisteren gelopen hadden.

Uitzicht richting Kalavarda en Fanes.
Wandelpad en omgeving
Typische begroeiing als het geen olijfbomen zijn.
Sálakos op de achtergrond en de Profitis Ilias.
Olijfboomgaard.

We hadden ontzettend geluk met het weer, namelijk zonnig weer en een strak blauwe lucht.  Aan het einde aan de wandeling kwamen we nog langs de wijngaard in het bezit van hotel Vouras.

Wijngaard van de familie

Tijdens onze lunchpauze hadden we al heel wat geweerschoten gehoord en op het einde van onze wandeling kwamen we een groepje mannen tegen die aan het jagen waren. We waren nieuwsgierig waarop ze aan het jagen waren, dus vroegen we dat dat dan ook aan hun. Ze waren aan het jagen op vogels, ze konden niet specifiek zeggen op welke vogel ze aan het jagen waren. Net na 16.00 h arriveerden we weer in het hotel en troffen er reeds een zeer mooi gedekte tafel aan voor het kerstdiner van vanavond. Nancy had tijdens de wandeling last gekregen van een hevige hoofdpijn en ging dus direct naar bed met paracetamol op om de hoofdpijn te laten zakken.
Om 19.00 h mochten we aan tafel komen voor het kerstdiner.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

2 reacties

wies · 24/12/2021 op 21:05

hoi.Allenmaal zo te lezen mooie wandelinge en mooie foto,s we wensen jullie fijne wandel kerst dagen .groetjes pap en mam.

Nicole · 25/12/2021 op 08:02

Goedemorgen Nancy, Hans en Jan, Wens jullie fijne kerstdagen. Geniet er verder van. Het weer ziet er bij jullie beter uit, wij krijgen de komende dagen wat regen voor de kiezen, haha. Geniet er verder van en tot kijk in het nieuwe jaar.
Groerjes,
Nicole

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *