26 dec 2021, Rhodos – Athene, hap en stap arrangement

Vanmorgen ontbeten we weer om 8 h. Gisteravond hadden we onze consumpties en diners al betaald bij hotel Vouras. Al voor 9 h stond onze taxi voor de deur en konden we de koffers inladen.
De terugrit naar het vliegveld leek veel korter dan op de heenweg, terwijl het dezelfde weg was.
Om 9.10 h waren we al op het vliegveld en 5 minuten later waren we al ingecheckt en de koffers kwijt. Nog eens 5 minuten later waren we door de security en konden we een koffietentje opzoeken. Het ging heel vlotjes op het vliegveld van Rhodos. Ook de gate ging sneller open dan op de boardingpas stond.
Om 10.50 h zaten we in de lucht, op weg naar Athene. Daar landden we om 11.35 h. Ook daar ging alles van een leien dakje, om 11.55 h hadden we de bagage al. Daarna gingen we eerst lunchen in een van de restaurants in de terminal van het vliegveld.
Om 13 h namen we de metro naar de stad. We namen de M3 lijn, dus hoefden we nergens over te stappen. Na 40 minuten kwamen we bij halte Monastiraki aan waar we uit moesten stappen.
Via de telefoon, Google maps, liepen we naar het hotel. Bij ons gaf Google maps de looprichting tegengesteld aan. We moesten even uitproberen hoe dit ook alweer werkte. Als je eenmaal in de juiste richting liep, dan was Google maps goed te volgen.
Om 14.15 h kwamen we aan bij het hotel. Daar kregen we ook de papieren van ons hap en stap arrangement. Dat arrangement moest je volgens de tekst voor 15 h beginnen. We moesten nog naar het beginpunt lopen, dat lag namelijk op het Syntagma plein.
Daar lag het Parlementsgebouw, maar het was meer bekend voor de traditioneel geklede wachten (Evzones). We arriveerden er net voor 15 h, dus konden we toch nog de wisseling van de wacht meemaken.

Wisseling van de Evzones.

Daarna begonnen we aan onze wandeling. Op weg naar dit plein zagen we ook al een paar mooie kerken en oude byzantijnse kerkjes.
Vanuit het Syntagma plein liepen we door de Nationale tuinen. Aan de andere kant kwamen  we bij de residentie van de Minister President uit. Daarna rechtsaf, de volgende bezienswaardigheid was het Olympisch Stadion. Het is een replica, maar desondanks niet minder indrukwekkend. Tot hier vonden we het al een hele mooie wandeling door de combinatie van groene parken en de bezienswaardigheden.

Olympisch Stadion

Vervolgens wandelden we weer door een park om bij het Zappion uit te komen. Dit is een Neoklassiek gebouw waar tentoonstellingen en exposities georganiseerd worden.

Het Zappion.


Weer een stuk verder kwamen we langs de tempel van de Olympische Zeus (Olympion) en de poort van Adrianus.
Van hieruit liepen we naar de Akropolis en het theater van Herodes Atticus.

Theater van Herodes Atticus

Normaal ging de route over het terrein, maar nu was deze al dicht. We liepen er buiten langs tot de hoofdingang waar we de GPS route weer konden oppikken. Nu bekeken we alles in vogelvlucht, morgen zullen we alles nog van achter de entree gaan bezichtigen.
Hier lag ook de rots Areos Pagos, vanwaar we schitterend uitzicht op de Akropolis en de Griekse Agora hadden.

Uitzicht vanaf de Areos Pagos
Uitzicht vanaf de Areos Pagos op de Akropolis.

Daarna daalden we langs de Griekse Agora af en kwamen toen bij de Romeinse Agora uit.

Romeinse Agora

Iets verder lag ook het (voor ons eerste) restaurant. Omdat het echte eerste restaurant aan het renoveren was, kregen we bij Taverne Zorbas zowel de eerste gang (salade) als de tweede gang (gefrituurde kaas en gefrituurde courgetteballetjes). Deze waren allebei heel goed. Daarna liepen we weer verder. Buiten zagen we al de avondgloed van de zonsondergang.

Avondgloed en de Toren der Winden op het terrein van de Romeinse Agora.

Nu kwamen we langs de Bibliotheek van Hadrianus.

Bibliotheek van Hadrianus.

De GPS route liep daarna anders dan de tekst. Via de tekst werden we naar het tweede restaurant gestuurd, Kuzina. Daar konden we uit vier hoofdgerechten kiezen. Twee waren er zonder knoflook. We namen alle drie de pasta op kretiaanse wijze klaargemaakt met pompoen, paddestoelen en walnoten. Deze was heerlijk, alleen teveel voor Nancy. Hans en Jan hebben geholpen om ook dat bord leeg te krijgen.
Na dit hoofdrecht was het maar 10 minuten lopen naar het restaurant voor het nagerecht, Café Thissio View. Hier zaten we op het overdekte en verwarmde rooftop met uitzicht op de verlichte Akropolis.

De verlichte Akropolis.

We konden kiezen wat we wilden, voor dit restaurant hadden we bonnen ter waarde van €27 gekregen. Hans en Jan namen 3 bollen ijs, Nancy de chocolade cheesecake. Dit was eerder een chocomousse taartje dan een cheesecake.
Na dit eten en drinken liepen we terug naar het hotel. Op straat was het overal druk en overal stonden kraampjes die met name sieraden en andere prullaria verkochten. Dat was wel even wennen na Rhodos en de Lockdown in Nederland.
Om 21 h waren we op onze kamer en konden we dit verhaaltje maken en de foto’s selecteren. We waren blij dat we nog 2 dagen in Athene zouden doorbrengen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *