Di. 09-08-2022, Antsirabe naar Morondava (8 h)

Ondanks een redelijke nachtrust gehad te hebben, werden we om 05.45 h door de wekker gewekt. We werden toch een paar keer wakker gedurende de nacht. Nancy om 24.00 h omdat ze honger had, ze at toen nog een stroopwafel en Hans ging nog een keer op muggen jagen. Om 6.30 h gingen we ontbijten. Ook hier was er weer keuze genoeg, maar we hielden het bij een licht ontbijt i.v.m. de lange rijdag.
Om 7 h liepen we naar de receptie om het diner van Hans van gisteren te betalen. Om 7.15 h reden we weg. Vandaag volgen we de N34. We reden op een rustig tempo de stad uit. Het ochtendlicht was heel mooi op de glooiende heuvels. Waar we een foto wilden maken, hoefden we dit maar aan Hery door te geven.

Ochtendlicht bij vertrek Antsirabe

Vandaag reden we grotendeels door een glooiend savanne landschap. De dag begon echt fris, onze chauffeur had zelfs handschoenen aan en een muts op. Onderweg passeerden we heel veel dorpjes.

Bewerkte velden onderweg naar Miandrivoza

Op de meeste plekken wordt hier het transport met de pousse-pousse gedaan. Ook veel ossenkarren, hier worden ze door Zebu’s getrokken. We zagen ook veel “zeepkisten” die voor transport gebruikt werden. Zo gingen we met een gemiddelde snelheid van 40-50 km/h op weg naar onze lunchplek op 220 km, bij Miandrivoza.

Landschap onderweg naar Miandrivoza

We passeerden ook weer een goudrivier, waar ze goud aan het zoeken waren.

De goudrivier
De kinderen helpen in de schoolvakantie mee met goud zoeken

Bij een fotostop mochten we 10 minuten vooruitlopen, hetgeen er bijna 30 minuten werden.

Vanaf hier mochten we een stukje wandelen

Hery vond dat we al ver gelopen hadden en vond dat we heel hard liepen. Rustig aan heet in Madagaskar Mura-Mura. We hadden de indruk dat hij in die tijd de auto bekeken had, de startmotor werkte niet meer zo goed
De auto beschrijving van Bert F. klopt beter met de werkelijkheid dan die in de Matoke beschrijving stond. 

Casave ligt te drogen

De lunchstop hadden we in hotel/restaurant Princesse Tsiribihina bij Miandrivazo. Daar kwamen  we net na 12.30 h aan. We zouden 1 uur lunchpauze hebben. Het eten was er erg lekker met mooi uitzicht over het dal waar ook de gelijknamige rivier doorheen stroomt.

Tsiribihina rivier bij Miandrivazo

Om 13.30 h vertrokken we weer. De auto moest nu de helling afrijden om de startmotor aan de gang te krijgen. In Morondava, vanavond of morgenvroeg, moet deze gerepareerd worden. Na de lunch veranderde het landschap en kwamen er meer palmen in het landschap.

Een van de vele kerken onderweg, de meeste dorpjes hebben er 2, een katholieke en een protestante kerk. Meestal liggen ze ook nog naast elkaar

Richting Morondava werd het drukker met dorpjes, mensen, vee en fietsrikja’s. Hier kleine kudde Zebu’s

Weer 1 uur later werd de grond weer rood, rotsachtig, en kwam de eerdere begroeiing weer terug. Vandaag stond volgens de tekst ook de Avenue de Baobap op het papieren programma, maar Hery had al gezegd dat dat vandaag niet ging lukken. We zagen wel de zon mooi ondergaan.

Zonsondergang, ca. 50 km voor Morondava

De laatste 50 km kregen we al meer Baobabs in het landschap te zien. De grote, oude baobabs zijn echt indrukwekkend.

Baobab met zonsondergang

In het donker kwamen we om 18.20 h aan in Morondava, bij ons hotel Chez Maggie. Daar kregen we een welkomstdrankje en vervolgens konden we onze dinerkeuze al doorgeven. Vanaf een bepaald tijdstip zou de generator stoppen en vallen de stroom en water uit. Daarna konden we naar onze kamer 2 gaan. Om 19.30 h hebben we het diner gereserveerd. Morondava ligt aan de kust dus we bestelden we vis. Het was al donker, dus we zagen de omgeving niet meer echt. Vandaag hebben we 490 km afgelegd en waren we 11 h onderweg.
Morgen zouden we vanwege de reparatie van de startmotor om 9.00 h vertrekken. Op papier zou het 9 h reizen zijn, met 2 ferries erin, dus het zal morgen ook wel weer laat worden.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


1 reactie

Roger · 10/08/2022 op 13:19

Prachtige foto’s, mooi landschap!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *