Vanmorgen gingen we om 8.00 h ontbijten nadat we onze bagage al grotendeels ingepakt hadden.
Na het ontbijt betaalden we onze rekening en al voor 9 h stond onze taxichauffeur Oscar al voor de deur. Hij bracht zowel ons als de bagage weg. Via een hele omweg reden we naar de overkant van ons dal. Hans herkende het dal al direct vanuit de taxi. Om 9.40 h werden we in Fagajesto afgezet en begonnen we aan de wandeling.

startpunt Fagajesto.

Het waaide er heel hard en de wolken hingen er heel laag. We begonnen direct met lopen op een steil stukje weg richting een asfaltweg, waarop we zo’n 2,5 km moesten lopen met flink wat stijging. Na 2,5 km gingen we over  een smal wandelpad de heuvel op. Uitzicht hadden we niet meer, alles was mistig en vrij nat. We hadden eigenlijk geen idee waar we aan het lopen waren. Heel af en toe trok de mist iets weg en zagen we een weiland of een rij bomen.

Pinos de Galbar

Zo liepen we langs de verschillende waypoints die in de tekst beschreven waren. Ergens konden we als extra over de weg naar Mirador Pinos de Galdar lopen, maar dat had nu totaal geen nut. Na 7 km aten we bij een waypoint ons broodje van gisteren op vlakbij de piek Moriscos gelegen op 1710 m hoogte. Net voorbij het volgende waypoint zouden we al bij horeca komen. Al die tijd liepen we al parallel aan de krater van Tejeda. Bij de volgende waypoint op 8.3 km, Mirador Degollada de las Palomas, was zelfs een uitzichthuisje gebouwd. Daar hadden we droog ons broodje kunnen eten. Van de bodem van de krater was niets te zien. Wel stond er een bord met een foto van het uitzicht, we hadden weinig hoop dat we dat gingen zien. Daarna vervolgden we het pad verder langs de kraterrand. Bij twee aparte rotsen was er een mooi doorkijkje in de krater en even zagen we ook een glimp van de bodem en een stadje. Hans en Jan zijn er een tijdje blijven wachten of er toch nog meer uitzicht op de krater kwam. Nancy liep langzaam verder naar beneden. Ineens trok de mist helemaal weg en kregen we een magnifiek uitzicht te zien.

Eindelijk uitzicht, krater Tejeda

Het langer wachten had zich geloond en maakten we een flinke hoeveelheid foto’s. Iets verder arriveerden we bij Cruz de Tejada, nog steeds met mooi uitzicht. Daar gingen we ons opwarmen in de viewbar van het Parador hotel. Daar dronken we wat en namen we tevens een stukje cake erbij.

wandelpad kraterrand Tejeda
krater Tejada.
Krater Tejeda

De mist en de laaghangende wolken flarden waren nu helemaal verdwenen. Na deze pauze liepen we verder omlaag naar Tejeda met zonneschijn en een strak blauwe lucht.

Bijna in Tejeda.
uitzicht bij Tejeda.

Om 15.45 h kwamen we aan in Tejeda bij ons hotel  Fonda de la tea. Het laatste stukje van de route liepen we door het centrum van Tejeda waar alleen maar dulceria liggen, met hele rijen toeristen ervoor. Tejeda staat bekend om haar amandelen waar allerlei zoetigheden van gebakken worden. De receptioniste heeft ons aangemeld en vervolgens kregen we uitleg hoe we bij restaurant Cueva de la tea moesten komen. Daar lag ons appartement naast en zouden we vanavond ook dineren.
Na even in het appartement te zijn geweest, gingen we beneden een dulceria binnen. Daar een paar blikjes drinken gekocht en een stuk lokale lekkernij, een palmita. Bladerdeeg met een laagje chocolade, in diverse smaken te krijgen. Wij hadden de versie met witte chocolade gekocht. De stukken waren best groot, dus deelden we 1 exemplaar met zijn drieën. De supermarkt naast het appartement, was gesloten, ondanks dat deze open had moeten zijn volgens de openingstijden op de deur. Er kwamen heel veel mensen kijken of de supermarkt geopend was, toen we op een bankje de lekkernij aan het opeten waren.
Daarna gingen we terug naar het appartement om te douchen en foto’s te selecteren. Om 19 h konden we in het restaurant beneden dineren. Deze maaltijd was in het programma inbegrepen.
Na genoten te hebben van een lekkere maaltijd, met best wel grote porties, gingen we terug naar het appartement.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *