Net als gisteren ging ook vanochtend de wekker om 4.45 h. Om 5.30 h kregen we ontbijt en om 6.00 h reden we weg via Kisoro naar het Mgahinga NP.
We kwamen om 7.30 h aan in het Mgahinga NP en werden weer verwelkomd met zang en dans door de Batwa bevolking. De Golden monkey (Gouden meerkat) trekking is veel populairder dan een vulkaan trektocht.
Na de Batwa ontvangst kregen we binnen een briefing. Daarna werden we in 2 grote groepen verdeeld. We sloten weer aan bij gids Owen, die gisteren ook Hans zijn gids was tijdens de vulkaan trekking.
Nadat een aantal Italianen nog hun regenjack uit de auto moesten halen, begonnen we om 8.45 h aan de wandeling. Omdat het Hans gisteren niet lukte om de bushbuck op de foto te krijgen, werd Hans door Owen naar voren geroepen toen hij een bushbuck zag. Helaas sprong de eerste snel weg. Iets later zagen we een vrouwtjes bushbuck, die we wel op foto gezet kregen.

Mgahinga NP, golden monkey trekking, bushbuck

Ook in dit park worden sporenzoekers erop uit gestuurd om de gehabiteerde groep Golden monkeys op te sporen. De gids staat per telefoon met hun in verbinding. We stegen langzaam ca. 300 m hoger.

Mgahinga NP, golden monkey trekking, hoofdpad

Om 9.45 h kregen we het bericht dat de sporenzoekers bij de Golden monkey groep waren en dat het nog ongeveer 1 h lopen was. Maar na 10 min waren we al bij de sporenzoekers. Daar kon de rest van de groep hun wandelstokken neerleggen en ging ons 1 h bezoektijd bij de Golden monkeys in.

Mgahinga NP, golden monkey

In het begin zagen we een paar Golden monkeys. We mochten ze gewoon volgen. Bij een iets opener plek met boomstammen, zagen we er echt heel veel. Ze zaten en/of sprongen van hot naar her en waren aan het spelen. Het spelen leek meer op vrije stijl worstelen, waarbij ze over elkaar buitelden. Daar hebben we ook een video van gemaakt.

Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey, moeder met baby

We mochten de groep blijven volgen. Ze waren zo leuk om te zien.

Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey
Mgahinga NP, golden monkey, moeder met baby

Om 11.15 h moesten we de Golden monkeys verlaten en liepen we terug naar het bezoekerscentrum. Niemand had een packed lunch bij zich, dus geen lunchpauze onderweg. Onderweg zagen we nog een kleine kameleon. Dezelfde als gisteren en nog een bushbuck.
Om 12.45 h waren we klaar met de Golden monkey trekking en reden we terug naar Kisoro. Vandaag was de wandeling 8.2 km met 330 m stijging en daling. We waren 4 h onderweg geweest. We hadden onze laatste Oegandese Shillings uitgegeven, dus hopelijk deed de ATM het wel vandaag. Om 13.30 h kwamen we in Kisoro aan. Gelukkig deed de ATM het. Daarna gingen we lunchen bij het Gorilla Highlands Coffee café. Zij waren ook de producent van de koffie die we gisteren nog in de lodge hadden gekocht. Tijdens de lunch de blog van gisteren gepost met de telefoon van Nancy als hotspot.
Om 15.35 h waren we klaar met de lunch. Een lekker relaxte middag zo. Helaas was het postkantoor gesloten, dus Nancy kon nog geen postzegels kopen. Vervolgens gingen we naar de kapper, waar Hans zijn baard van meer dan 2 weken liet afscheren. Dit gebeurde elektrisch.
Vervolgens reden we over de african massage weg terug naar het Mutanda lake resort. De weg was heel stoffig.
Om 16.55 h kwamen we bij het resort aan. Wij waren de laatste die terug kwamen, net als gisteren. We legden onze spullen op de kamer en liepen naar het restaurant om iets te gaan drinken. Vandaag was de laatste wandeling van de vakantie. Morgen een vrije dag en donderdag vertrekken we via Rwanda terug naar huis.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *