Di. 17 augustus, van Akureyri naar Laugarbakki,

Vanmorgen gingen we iets later ontbijten, omdat het gisteren zo laat was geworden door het late diner. Er stonden geen speciale bezienswaardigheden op ons verlanglijstje vandaag. Toen we naar het hotel liepen om te gaan ontbijten (we sliepen in een gebouw ernaast) regende het. In het café achtig restaurantje konden we ontbijt bestellen vanaf een menulijst. Er stonden o.a. op de kaart bagel met forel, gegrilde focacia’s met ham en kaas, smoothies, croissants en skyr met fruit en granulaat.
Na het ontbijt liepen we nog even naar een bank, waar Wies geld wilde wisselen.
Vervolgens reden we om 9.40 h weg naar ons volgende hotel. We zouden de hele kustlijn van dit schiereiland gaan volgen. Als eerste kwamen we langs een kleurrijk kerkje. Dit was het kerkje van Mödruvellir. Deze was open, dus konden we ook even binnen gaan kijken.
Daarna weer op pad. Onderweg nog een fotostop gemaakt langs het fjord van de zee met leuke huisjes. Om 11.45 h kwamen we in Siglufjördur aan. Dit dorpje staat bekend om de leuke huizen en het haringmuseum.

In oude stijl gebouwd of gerenoveerd hotel in Siglufjördur

Ondanks de regen en laaghangende wolken zag het er heel leuk uit. We liepen langs het haringmuseum verder richting de haven.

Aan de kleine haven in Siglufjördur, we dronken wat in het gele gebouwtje

Daar dronken we iets bij een pop-up restaurant en namen er nog iets bij. Om 12.50 h reden we weer verder. De volgende bestemming was Saudárkrókur. Onderweg maakten we nog een paar fotostops.

Boerderij Hraun in de Troll Penisula

Ook kwamen we langs Hofsós, dat ook een leuk oud gedeelte had. Hier lag o.a. het immigrantenmuseum. Daar hing naast de IJslandse vlag ook de Amerikaanse en Canadese vlag. Blijkbaar waren veel IJslanders vanaf Hofsós daar naartoe geëmigreerd.

Hofsós

In het Retro restaurant gingen we vervolgens lunchen. Volgens Hans serveerde ze een superlekkere salade. Om 15.20 h reden we daar weer weg. Na nog een paar fotostops kwamen we in Saudárkrókur aan. Onderweg nog foto’s gemaakt van een graskerkje (grafarkirkja) en een brug net voor Saudárkrókur.

Grafarkirkja

Daar was het heel slecht weer, dus we stopten er niet meer.
Vervolgens reden we door naar Blönduós. Daar lag het eilandje Hrútey in de Blanda rivier. Zag ook mooi uit. Er was een kunstexpositie in de natuur op het eilandje, met als thema “indringers”.

Eilandje Hrútey in de Blanda rivier
Blanda rivier

Daarna gingen we verder naar Vatsdalshólar. Een gebied met kleine heuveltjes. We moesten even een geschikt fotopunt zoeken.

Vatsdalshólar


Als laatste reden we naar de waterval Kolugljúfur. Een zeer mooie waterval met kloof. Je kon zien dat de kloof gevormd was door meerdere potholes achter elkaar.

Kolugljúfur waterval
Kolugljúfur kloof


Om 19.20 h kwamen we in ons hotel in Laugarbakki aan. We konden hier direct voor 20 h het diner reserveren.
Morgen weer een lange rijdag met weinig bezienswaardigheden op het programma.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *