Di. 22 juni 2021, van Ter Apel naar Barnflair i.p.v. Klazienveen-Noord

Vanmorgen had Nancy nog steeds veel last van de achillespees. Daarom had ze voor vandaag de route iets korter gemaakt. Ook liggen er nu hakjes in de wandelschoenen en heeft ze de veters van de rechterschoen niet tot bovenaan dichtgebonden.
Hans is net als gisteren om 8 h brood gaan halen in de parkshop. Iets later dan gepland vertrokken we om 9.20 h naar Klazienaveen-Noord. Vervolgens reden we door naar het Klooster van Ter Apel. In de auto probeerden we nog online te reserveren om het museum te boeken, maar er was pas een tijdslot van 11.40 h beschikbaar.
Om 10.30 h kwamen we bij Ter Apel aan. We hebben eerst een rondje om het Klooster gemaakt.

Klooster Ter Apel

Vervolgens bleek het museum al open te zijn, volgens de website pas om 11 h, ter plekke stond 10 h. We hebben gevraagd of er nog plek was om toch het museum te bezichtigen. Dat was er gelukkig. Om 10.50 h starten we met de bezichtiging. Ze hadden ook een hele VR show gemaakt, maar dat hebben we uit tijdgebrek niet gedaan.

Kloostertuin Ter Apel

Om 11.20 h verlieten we het museum weer. Ze vroegen of we ook boven waren geweest omdat we zoveel sneller waren, dan de gemiddelde bezoeker. Toen vertelden we dat we wel boven waren geweest, maar het hele Virtuele Reality stuk hadden overgeslagen.
Daarna begonnen we aan de wandeling naar Klazienaveen. Nancy strompelde al van het begin. Het noodplan was om na 5 km, bij de enige horeca gelegenheid te stoppen en de auto in Ter Apel door Hans en Jan te laten ophalen.
Het was wel weer een mooie route. We liepen door een bos, wel nog steeds een slootje volgend.

Mooi bospad
Verrassend open stukje

Na ongeveer 3 km kwamen we bij het Ruiten Aa kanaal, waar we via een kabelbaantje moesten oversteken. Dat was heel leuk.

Kabelbaantje over Ruiten Aa kanaal
Ruiten Aa kanaal vanuit kabelbaantje

Aan de overkant heeft Hans de voet van Nancy getaped. Dat gaf wel steun, maar de verdikking bleef pijnlijk. Daarom het noodplan gevolgd.

Barnflair, noodgedwongen eindpunt

Om 12.45 h kwamen we bij eetcafé de Ketting in Barnflair aan. We hadden 5,3 km gelopen. Daar dronken we iets, met gebak erbij, waarna om 13.15 h Jan en Hans via de weg terug liepen naar de auto. Via de weg was de afstand maar 3.2 km. Om 14 h waren ze weer terug. Tijdens het wachten had Nancy een aantal fysiotherapeuten gebeld om een afspraak te maken om de voet in te tapen. Bij eentje kon ze morgen terecht om 11.25 h, in Oosterhesselen. Bij de andere kon ze pas op donderdag terecht.
Daarna reden we naar Klazienaveen-Noord waar onze auto stond. Daar aten we onze lunchbroodjes op, gezeten op een picknickbank tegenover de Veenkerk.
Daarna reden we terug naar ons huisje. Ondertussen voor 18 h het diner in het Landal restaurant gereserveerd. We waren nu op tijd thuis.
Terug in het huisje hadden we een relaxte namiddag. Morgen houden we een rust(ige) dag. Na de fysio eerst lunch in het Landal restaurant en dan rijden we naar de Duitse vestingstad Meppen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *