Di. 23-08-2022, Madagaskar: van Ranomafana naar Antsirabe

Vanmorgen ontbeten we om 7.00 h. Om 7.30 h zouden we vertrekken, maar Hery was met de auto nog bij een reparatie bedrijfje, het ventiel van een van de banden lekte.
Om 7.45 h vertrokken we. Het was vandaag zonnig weer. Niet gebruikelijk voor een regenwoud. Vlakbij Ranomafana hadden we al 2 fotostops, beide voor een waterval.

Watervallen bij Ranomafana

Daarna vervolgden we de weg steeds verder dalende het regenwoud uit. Blijkbaar lag het regenwoud waar we geweest waren in Ranomafana best hoog. Na het regenwoud veranderde het landschap weer in een heuvellandschap met vele dorpjes en akkers (rijstvelden). Dit was een groot agrarisch gebied. De valleien met rijstvelden en de dorpjes bleven fotogeniek, dus we hielden veel fotostops.

Van Ranomafana naar Antsirabe
Van Ranomafana naar Antsirabe
Van Ranomafana naar Antsirabe

Bijna ieder dorp had ook zijn eigen kleiput alwaar de bakstenen werden gemaakt. In Ambohimahosao stopte Hery bij het postkantoor, hier was het postkantoor open. Zodoende  kon Nancy eindelijk wat postzegels kopen als souvenir. Daarna reden we verder. Ieder dorpje onderweg verkocht zijn specialiteit, zo passeerden we de verkoop van: rum, etherische olie van geranium, honing, eigen gemaakte suiker, eieren, pinda’s, kaapse kruisbessen, houtskool, aanmaakhout, rieten hoeden en mutsen, en nog veel meer.

Van Ranomafana naar Antsirabe
Bij ieder dorp worden de lokale specialiteiten verkocht, hier de gevlochten hoeden mutsen.

Om 12.30 h gingen we lunchen bij het L’Artisan hotel in Ambositra. Deze plaats stond ook bekend voor haar zijn houtsnijwerk. In het hotel waren al hele mooie voorbeelden te zien. Tot nu toe vond Nancy de houten beeldjes niet echt verfijnd, dus in Ambrositra gingen we na de lunch toch even in de lokale houtsnijwerk winkeltjes kijken. Bij het laatste winkeltje kochten we een kleine houten Zebu en tot onze verrassing hadden ze hier ook een houten vingerhoedje, beide hebben we gekocht.

Van Ranomafana naar Antsirabe, Ambositra

Daarna reden we verder naar Antsirabe alwaar we om 16.10 h aankwamen. We hadden 280 km gereden. Om 17 h namen we een fiets pousse-pousse om naar een kapper te gaan, waar Hans zich kon laten scheren. Een pousse-pousse of een fiets pousse-pousse hoort bij de echte beleving van Madagaskar. Om 17.10 h arriveerden we bij een kapper. Hans liet zich ook knippen, alles ging met de tondeuse. In het begin dacht Nancy oei, ze dacht dat Hans helemaal kaalgeschoren ging worden. Uiteindelijk viel het mee. Hans had een baard van 2 weken, hij had zich nog niet geschoren sinds we gearriveerd waren in Madagaskar.
Daarna reden we in de pousse-pousse terug naar het hotel. Nancy wilde zich nog  douchen, maar op dat moment was er geen water. Om 18.30 h was er weer water en kon Nancy zich alsnog douchen. Om 19 h gingen we naar het restaurant. Daar hadden we met Hery afgesproken en aten we met z’n drieën een lekker hoofdgerecht en toetje. Eerst wilden we morgenvroeg al om 8 h vertrekken naar Antananarivo, maar we hadden hier de markt nog niet gezien, deze markt zou veel veiliger te bezoeken zijn dan die in Antananarivo. Daarom zullen we morgenvroeg eerst in Antsirabe naar de markt gaan.

Wat we steeds vergaten te vermelden, was dat we iedere avond hier een hele mooie sterrenhemel te bewonderen viel. Doordat hier niet zo heel veel verlichting was, waren er heel veel sterren te zien. Omdat we op het zuidelijk halfrond zaten, was de melkweg ook te zien. Geweldig.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *