Vanmorgen ontbeten we om 7.30 h. We hadden dezelfde tafel als gisteravond waardoor het Italiaanse koppel weer naast ons zat. Via Google translate weer met ze gecommuniceerd.
Om 8.30 h vertrokken we naar Florence. Tot Florence ging de rit goed, daarna kwamen we in de verkeersdrukte terecht in het centrum van Florence. Net voor 11 h reden we de parkeergarage van Santa Maria Novella in, deze lag nabij het treinstation. Het zou duur parkeren worden volgens internet, maar deze parkeergarage was het dichtst bij het centrum gelegen.
Nadat we de parkeergarage uitkwamen doken we de eerste cafetaria in, met wc.
Daar bestelden we ook direct broodjes, dan verloren we geen tijd qua lunch.
Om het hoekje van de cafetaria lag de San Maria Novella kerk. Deze zag van buiten al mooi uit, van binnen bleek deze ook schitterend te zijn.

Florence, Maria Novella kerk
Florence, Maria Novella kerk

Bij het entree ticket zaten de kerk, 2 kloostergangen, de Spaanse kapel en het museum inbegrepen.

Florence, Maria Novella kerk, Spaanse kapel

Na deze kerk liepen we naar de Duomo. Van buiten was de aanblik van deze kerk, toren, baptisterium etc, al geweldig mooi.

Florence, Duomo en Baptisterium

De tickets voor de Duomo waren al uitverkocht. Wij kochten het goedkoopste ticket van €15 voor de kathedraal en de baptisterium. Als eerste gingen we de baptisterium in. Deze was in renovatie, maar de koepel met goudmozaiek was wel te zien.

Florence, Baptisterium

De kathedraal was erg simpel van binnen in vergelijking met de buitenkant. Wel een schitterende gedecoreerde koepel.

Florence, Duomo
Florence, Duomo kathedraal, koepel
Florence, Duomo kathedraal, detail van de koepel

Onder de kathedraal lagen nog de resten van een oudere kerk waar we ook toegang tot hadden.

Florence, klokkentoren van de Duomo


Na het bezichtigen van de Duomo was het de hoogste tijd voor een terraspauze. Voor 4 drankjes en 4 stukjes gebak moesten we €52 afrekenen.
Hierna liepen we nog naar de San Lorenzo kerk en de Kapel van de Medici. Deze laatste was in renovatie en gesloten. De San Lorenzo kerk was wel open, dus daar kochten we een ticket voor.

Florence, San Lorenzo

Ook hier kregen we een wandelroute langs het klooster en een museum voordat we de Basiliek in konden lopen. Ook deze kerk had een mooie koepel versiering.

Florence, San Lorenzo, detail koepel
Florence, Duomo

Daarna liepen we terug naar de Duomo en vervolgens gingen we verder richting het Vecchio paleis en de Vecchio brug. Hier bewonderden we alleen de buitenkant.

Florence, Galleria degli Uffizi
Florence, Vecchio brug

Vanaf de Vecchio brug liepen we terug naar de parkeergarage. Om 16.30 h reden we weg naar Parma. Volgens de TomTom zouden we om 18.45 h aankomen. Helaas was er bij Modena echt een heel zwaar vrachtwagen ongeluk gebeurd waardoor de autostrada aan beide kanten stilstond. We hadden het op de telefoonrouteplanner die we ook open hadden staan te laat door, anders hadden we de afslag Modena Sud kunnen nemen. Nu liepen we bijna 2 h vertraging op door de file. Bij het ongeluk aangekomen zagen we dat aan de andere kant de autostrada helemaal stilstond, hun weg was compleet geblokkeerd. De politie en ambulance kwamen eerder al langs op de lege autostrada naast ons, tegen de richting in.
Om 20.45 h kwamen we bij ons hotel, net voor Parma gelegen aan.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *