Vanmorgen stonden we weer om 7 h op. We hadden een goede nachtrust gehad. Wij mochten als eerste van het badkamertje gebruik maken, Jan zou om 7.30 h gaan. Om 8 h liepen we naar de Trattoria Del Corso, waar we ons ontbijt konden nuttigen. We kregen een ontbijtmenukaart. We kozen voor gevulde croissants. Hans met jam en Nancy mat Nutella en pistache crème. De croissant met Nutella was al zo vullend, dat Nancy de andere liet inpakken. We kochten ook ieder 1 belegd broodje om mee te nemen voor de lunch.
Om 8.50 h begonnen we aan de lange etappe van vandaag. We moesten volgens SNP 24,5 km lopen en om 16 h zouden we in Castronovo opgehaald worden.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, ochtend uitzicht Prizzi

De eerste 5 km waren dalend, eerst de stad uit en vervolgens liepen we over een lange landweg, op weg naar het Carcari Natural Reserve.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo
Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, Carcari Natural Reserve in zicht

Daar ging het pad stijgend langs de bosrand.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, Carcari Natural Reserve

Het was vandaag mooi weer, wel bewolkt met af en toe een briesje. Niet meer de harde wind van gisteren. Al in het begin haalden we het Engelse koppel in. Bij een rustpauze haalden zij ons weer in. Na ca. 10 km waren we bij een bezoekerscentrum van het Park gearriveerd. Daar waren wel picknickbanken, maar het was nog te vroeg. We vonden dat we over de helft van de wandeling moesten zijn, voordat we zouden gaan lunchen. Na het park daalden we over een landweg af tot 2 boerderijen. Daarna stegen we weer naar een kerk en een aantal huizen. Deze bleken te behoren bij een compleet verlaten en vervallen dorpje.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, verlaten en vervallen dorpje

Net daarvoor hadden we ook het Canadese koppel ingehaald. Gisteren zagen we beide koppels voor het eerst op de wandelroute. Na het vervallen dorpje kwamen we in een koeien file vast te zitten.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, koeien file

Iets verder moesten ze een wei in en namen wij bij een droge waterbak even een drinkpauze, honger hadden we om 12.30 h nog niet.
Daarna liepen we door, nu gingen we weer omlaag.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, uitzicht

Een stuk verder kwamen we op de doorgaande weg. Er was vlakbij een groeve, er kwamen veel vrachtauto’s voorbij. Een stukje verder moesten we rechtsaf, nog steeds asfalt, wel iets rustiger. Nu stegen we weer door een bosgebied. Weer iets verder gingen we bij een alweer droogstaande waterbak onze lunch eten, het was 13.30 h. Iets later kwam het Canadees koppel er ook in de schaduw zitten. We aten de broodjes niet helemaal op, ze waren niet zo lekker. De croissant met de pistache crème was wel lekker, daar een beetje van gegeten. De pistache crème was heerlijk, die schijn je hier ook in potjes te kunnen kopen.
Om 14 h liepen we verder en kwam het Engelse koppel er net aan. Zij wilden zich door de taxi hier laten op halen. Het Canadeese koppel was door een busje aangesproken of ze Nick heette. Dat was blijkbaar de taxichauffeur die de bagage van het Engelse koppel had opgehaald en ook hun transfer vanuit Castronovo naar de Agriturismo Rurale Casale Margherita verzorgde. Of het dezelfde taxi is die onze bagage en transfer doet, dat wisten we niet.
Om 14 h liepen we verder voor de laatste 7 km. Iets verder verlieten we de asfaltweg en kwamen door een picknick gebied waar picknickbanken stonden, een kapelletje en een Paglia (een ronde stenen herdershut). Daarna kwamen we weer op de asfaltweg uit. Nu was het bijna alleen maar dalen. Gelukkig verlieten we iets verder de asfaltweg en liepen we verder over een landweg. Met een grote zigzag daalden we omlaag. Daarna hadden we een klein stukje asfalt en vervolgens daalden we via een rotspad af door een bos. Het was een steile afdaling, de beenspieren begonnen we al weer te voelen.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, afdaling door het bos

Nog iets verder ging het mooie pad omhoog en kwamen we ook langs een groepje Pagliai.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, pagliai

Ons pad liep parallel aan 2 asfaltwegen door een bosgebied. Net voor Castronovo kwamen we op de asfaltweg uit en liepen we Castronovo in.

Magna Via Francisqena, Prizzi – Castronovo, aankomst Castronovo

Hier moesten we een stuk door Castronovo lopen voordat we bij het plein kwamen hetgeen ons eindpunt was. Net ervoor stond er een taxibusje, waarvan de chauffeur ons aansprak, of wij met zijn 3-en waren? Dit bleek onze taxi te zijn. We vroegen of we nog snel iets mochten drinken in de bar, dat mocht. Om 15.45 h waren we klaar met de wandeling. We hadden 25.7 km gelopen, 600 m gestegen en 900 m gedaald. In totaal net geen 7 h onderweg geweest.
Om 15.55 h reden we per taxi naar onze overnachtingsplek, Agriturismo Rurale Casale Margherita. Daar kwamen we om 16.15 h aan en iets later waren we op onze kamer. Vanaf 19 h was het restaurant open, maar om 18.30 h gingen we alvast iets drinken op het terras van de receptie. Daar zat het Engels koppel ook op het terras. Het Canadese koppel (Marc en Lisa) zouden we niet meer zien, die bleven in Castronovo slapen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *