Na een lange, goede nachtrust, om 22 h moet alles rustig zijn, zijn we om 7.00 opgestaan. Om 7.30 h zijn we gaan ontbijten. Daar troffen we ook de andere SNP’ers. Het heeft gisteren en de afgelopen nacht steeds geregend. Ook vanochtend regende het nog steeds. Vanaf 10 h zou het weer iets beter worden. De anderen hebben hun routes aangepast, ze moeten vanavond in Kandersteg zijn. Twee gaan met de postbus terug naar Reichenbach en nemen dan de trein naar Kandersteg. Daar willen ze dan nog eventueel een middagwandeljjng maken. De 3 anderen gaan om 10 h met de taxi die de bagage zou ophalen mee en laten zich tegen betaling boven bij de kabelbaan bij Ramslauenen afzetten. Ze volgen de lichtere wandelvariant van SNP. De zwaardere variant mocht je bij dit weer niet doen.
Wij hadden als alternatief programma bedacht om de wildwasserweg te lopen en dan via het Bärenpad terug. De wildwasserweg was in 2018 omgedoopt in de post-erlebenis weg. De wegwijzer was een klein postautootje. De route was gigantisch mooi. Het regende wel steeds, maar nu hadden we zowel de regenbroek als regenjas aangetrokken. We daalden in totaal 330 m af naar de Tschingelsee. Onderweg kwamen we steeds langs watervallen, die,in de kloof vielen, zoiets als de Trummelbach waterval bij Lauterbrunnen. Verder nog de Pochtenfall, ook weer heel mooi, en nog de woeste rivier die steeds woester werd.

De pochtenfall
Twee woeste rivieren komen bij elkaar


Bij een bepaald punt had je uitzicht op de Tschingelsee, helaas wel erg grijs door de wolken.

Uitzicht op de Tschingelsee

Beneden zijn we nog een stukje doorgelopen en toen terug omhoog via het Bärenpfad. Dit liep ook al zigzag omhoog langs een waterval. Boven kregen we een zeer mooi uitzicht op het dal en liepen we vrij horizontaal terug naar ons hotel.

Uitzicht op het dal van Griesalp

Net voor het hotel was een zelfbediening alpenkiosk, waar ze allerlei lokale producten verkochten. Daar geitenrookvlees gekocht en wat fris om aan de 20 CHF te komen. Er was een overdekte picknick tafel, dus daar onze broodjes van gisteren gegeten.
Om 12.50 h waren we terug bij ons hotel. We hadden 6,6 km gelopen en 330 m gestegen en gedaald. Bij het hotel weer iets gedronken. Vanochtend net na 10 h was het even iets droger geweest, maar de optrekkende wolken zorgden daarna de hele middag weer voor regen. In het hotel een middagroute bedacht. We hadden eerst via Steinenberg, naar Bürgli naar Gamchi willen lopen, maar binnen 5 min na ons vertrek om 13.30 h liepen we al in de regen en een witte wereld. Daarom na Steinenberg de route aangepast en via Bundstäg naar Griesalp gelopen. We liepen door een mooi, heel groen, bos.

Natuurlijk door al die regen en weer langs een kleine waterval. Om 14.30 h kwamen we in Griesalp aan. Daar zijn we in hotel Griesalp iets gaan drinken, met abrikozenvlaai erbij. Ze hadden wifi, dus daar de berichtjes en de mails opgehaald en vlug de website bijgewerkt met het verslag van gisteren. Ook naar het weerbericht voor morgen gekeken. Vanaf morgen zou het 4 dagen zonnig zijn. Daar hopen we dan op als we naar Kandersteg lopen.
Om 15.50 h liepen we verder en het was maar 10 min lopen naar ons hotel Golderli. Ondertussen begon het wel op te klaren en zagen we zelfs zon. Maar het was steeds een paar minuten, en ondertussen regende het toch nog. In ons hotel alle natte kleren opgehangen en andere kleding aangedaan. Daarna in het restaurant dit dagverslag getypt en de fotoselectie gemaakt. Vanaf 17 h kregen we bij vlagen zicht op de witte sneeuwtoppen. Door de regen is daarboven verse sneeuw gevallen. De sneeuwgrens ligt nu waarschijnlijk op 2700 m. Hans heeft nog vlug een paar foto’s gemaakt. Vijf minuten later is er weer niets meer te zien.

Het klaart een beetje op

Vanwege mijn knoflook allergie kregen we om 17 h het menu voor vanavond te zien. Hans zou vegetarische lasagna krijgen en Nancy groentenrösti. Eerst aardappelcremesoep, daarna een groene salade, dan het hoofdgerecht en dan nog een stukje pruimenvlaai als toetje. Gisteren hadden we hier ook al goed gegeten.
Tijdens het avondeten werden een aantal bergen steeds helderder. Hans is een paar keer naar buiten gegaan om toch nog foto’s te maken

We hebben zelfs een paar plukken blauwe lucht gezien.
Wat we ook nog vergeten zijn te vertellen; hier in Griesalp staan de weides vol met lama’s en alpaca’s. Ze worden hier gekweekt. Ze begrazen de alpenweiden net zo goed als koeien, maar ze beschadigen de grond veel minder dan de zware koeien. Is wel een leuk gezicht.
Om 20.45 h zag Nancy plotseling de rode avondgloed op de Gspalthorn. Iedereen is naar buiten gestormd om dit te bekijken en foto’s te maken. Het ging wel snel weg.
Om 21 h kwam Hans pas weer binnen.

Avondgloed op de Gspaltenhörn
Avondgloed op de Gspaltenhörn en de andere berg

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Rien Janssen · 05/08/2020 op 21:01

Konden we het weer maar beter verdelen.Hier is het veel te heet en te droog.
Jullie morgen ook mooi wandelweer gewenst.
Groetjes Lei en Rien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *