Vanmorgen stonden we om 6.45 h op. De bedden waarop we sliepen waren niet helemaal horizontaal, we gleden een beetje naar de buitenkant, desondanks hadden we toch nog redelijk geslapen. Om 7.30 h zouden we ontbijt krijgen, maar dat werd een beetje later. Om 8.10 h maakten we eerst een groepsfoto met alle porters en de twee gidsen.

Rwenzori trekking, groepsfoto van de gidsen en porters vanuit Forest View kamp

Twee porters waren gisterenavond laat nog naar boven gekomen om vers eten te brengen. Daarna konden we de fooien uitdelen en begonnen we aan de wandeling omlaag. Nancy is goed in afdalen, dus we gingen behoorlijk snel omlaag. Nu liepen we over een makkelijk en ook nog een droog pad omlaag.
De hele route vandaag liep door het tropisch bos. Helaas zagen we dit keer weinig dieren. Wel hoorden we veel verderop chimpansees schreeuwen. Maar we kregen ze niet in zicht.

Rwenzori trekking, van Forest View naar Kilembe
Rwenzori trekking, van Forest View naar Kilembe

Na 1 h kwamen we al aan bij Nyanwamba kamp op 1973 m. Daar kregen de gidsen ook bereik op hun telefoon en werd er even met het thuisfront gebeld. De vrouw van Hannington is vandaag jarig. Daarna ging het meer geleidelijk omlaag over een mooi bospad.

Rwenzori trekking, van Forest View naar Kilembe
Rwenzori trekking, van Forest View naar Kilembe
Rwenzori trekking, van Forest View naar Kilembe

Al om 10.30 h kwamen we aan bij de Mulyambuli ranger post. Daar moesten we ons uitschrijven en ook nog een review schrijven in het gastenboek.

Rwenzori trekking, aankomst Mulyambuli ranger post

Buiten zag Hannington nog een kameleon op een takje zitten. Dat was boffen om deze te zien.

Rwenzori trekking, kameleon bij de Mulyambuli ranger post

Daarna liepen we weer verder en verlieten we het Nationaal park. De omgeving was direct heel anders.

Rwenzori trekking, terugblik op de Rwenzori NP

Langs dezelfde akkers en huisjes als op de heenweg kwamen we om 11.30 h al aan bij de Rwenzori trekking Hostel waar we 6 dagen geleden vertrokken waren.

Rwenzori trekking, aankomst Rwenzori trekking hostel

We hadden 9,7 km gelopen. De afstand klopte niet helemaal met de gegevens van de heenweg. We waren 79 m gestegen en 1142 m gedaald. In totaal waren we 3.20 h onderweg geweest, een echt hele snelle tijd volgens onze gidsen.
De hele groep porters was gevraagd om te wachten omdat er een verrassing zou zijn. We moesten eerst onze namen opschrijven en een soort evaluatie invullen. Vervolgens kregen we een officieel certificaat dat we de Rwenzori trekking hadden gedaan en de Weismann piek hadden bereikt.
Daarna kregen we lunch geserveerd, die Nancy maar niet helemaal heeft opgegeten, we wisten namelijk wat er nog komen ging.
Daarna hadden de gidsen iedereen verzameld en kwamen ze zingend in optocht om Hans zijn verjaardag te vieren met een hele grote taart.

Hans zijn verjaardagstaart wordt gebracht

Daarna moest Hans de eerste snede maken. Daarna deed de restaurant dame de rest.

De taart was gigantisch

Iedereen kon kiezen uit twee bieren. Alles werd met groot enthousiasme ontvangen. Dit was de eerste keer dat ze met de klanten bier en taart kregen. Daarna vroeg de restaurant dame of ze nog een tweede fles bier mocht serveren. Geen probleem zeiden we.

De hele crew aan het bier, de taart was al grotendeels verorberd

Na betaald te hebben, vertrokken we om 13.15 h met Edwin onze chauffeur/gids naar onze volgende bestemming: Queen Elizabeth NP. Het landschap veranderde compleet en werd savanne. Niet te geloven dat 30 min rijden terug, we in de relatief koele bergen zaten. Onderweg zagen we al heel ver weg olifanten,  1 wild zwijn en een paar antilopen. Om 14.20 h kwamen we aan bij de Marafiki Safari Lodge. Hier kregen we direct een welkomstdrankje en uitleg. Daarna werden we naar de bungalow gebracht. Wat een luxe. Na de vuile was gesorteerd te hebben die we wilden laten wassen, konden we ons eindelijk douchen. De laatste douche beurt was 7 dagen geleden.

Uitzicht vanaf Marafiki Safari Lodge op lake George


Na ook de bagage weer gesorteerd te hebben, we hadden namelijk veel in een aparte zak in de trekking hostel gelaten wat we niet nodig hadden op de trektocht, gingen we om 16 h naar de loungebar waar we een drankje bestelden en publiceerden we alle dagverslagen op onze website.

Hans maakte ondertussen nog foto’s van verschillende vogeltjes die rondom het terras en het zwembad zaten bij de lodge. Om 18.15 h waren we klaar met de blog en om 18.30 h konden we dineren. Hier was hetzelfde principe als in de Turaco Treetops lodge. Diner hier is in de vorm van een 3 gangen menu, waarbij je bij het hoofdgerecht uit 2 opties kon kiezen.
Na het diner moesten we al doorgeven of je iets uit de keuken wilde hebben bij het ontbijt, zoals eieren, pancakes, etc. Deze lodge heeft ook een soort ontbijtbuffet, dus wij hoefden er niets extra’s erbij. Daarna maakten we het dagverslag van vandaag en kletsten we met onze chauffeur Edwin.
Morgen om 5.30 h ontbijt en om 6.00 h zullen we vertrekken voor de safari rit.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *