Vanmorgen gingen we weer om 8 h ontbijten en kochten daarna broodjes bij de supermarkt. Vandaag begonnen we al om 8.50 h aan onze route. Door de regen van gisteren was het nu een paar graden afgekoeld. Ook was het bewolkt, waardoor het een stuk aangenamer wandelen was. Dat was te merken, onze route ging direct tegenover ons pension, de helling op. We zigzagden door een dennenbos van 1405 m naar Sattulti op 2128 m hoogte. Er stond 2 h wandeltijd voor, maar we hebben het in 1.35 h gedaan. Onderweg 1x 15 min gepauzeerd. Om 10.50 h kwamen we op het Sattulti aan. We kregen mooi uitzicht op het grote dal en alle bergen. De toppen lagen nog in de wolken.
Daar stond dat er maar 1 h nodig was om naar de top van de Eggerhorn te lopen, terwijl SNP daar 1,5 h voor telt en 1 h voor de afdaling.
Omdat we zo vroeg daar waren, liep Hans alleen naar de top en terug.

Hans op weg naar de Eggerhorn, 2503 m
De top van de Eggerhorn, 2503 m

Nancy heeft bij Sattulti gewacht met haar eigen en met Hans zijn rugzak. Terwijl Hans ongeveer 20 min onderweg was, trokken er wolken vanuit het dal pijlsnel omhoog. In een mum van tijd was het uitzicht weg en zat Nancy in een witte wereld. Iets later begon het ook nog te regenen. Toen verhuisde Nancy alle spullen naar een soort bunker uit de 2de wereldoorlog. Nancy had deze al met de zaklamp verkend. Er was een gang van ongeveer 5 m in de berg. Daarna maakte deze een haakse bocht en kwam je langs een soort RVS waterkraan/bron. Ongeveer 10 m verder was een soort matrassenlager gemaakt. Ze schatte dat er ongeveer 6-8 soldaten konden liggen.
Daar heeft ze op Hans gewacht. Ze was bang dat Hans haar niet kon vinden. Precies 1 h na vertrek was Hans al terug. Die had echt hard omhoog en omlaag gelopen. Ondertussen regende het echt heel hard. In de bunker aten we onze lunch op. Daarna de rugzakhoezen om de rugzak gedaan en zelf het hele regenpak aangetrokken.
Om 12.40 h begonnen we aan de lange afdaling naar Ausserbinn. Gelukkig ging het merendeel over een brede landweg. Ondanks de regen kregen we toch zicht op de besneeuwde bergen richting Brig. Daar was blauwe lucht te zien. Met behulp van de paraplu toch foto’s gemaakt. Tijdens de lange afdaling kwam de zon ook bij ons en konden we het regenpak uittrekken, want met regenpak aan was wel heel warm in de zon.

Uitzicht richting Berner Oberland, nadat de zon weer gaat schijnen.

Om 14.45 h kwamen we op de asfaltweg aan. Daar konden we kiezen om 15 min rechtsaf naar Ausserbinn te lopen, iets te drinken en eventueel de bus naar Binn te nemen, of weer terug te lopen. Maar op afstand zagen we geen terras met parasols.

Uitzicht op Ausserbinn.

Daarom direct naar links gegaan richting Binn, waarbij we 15 min over de asfaltweg moesten lopen en vervolgens de wandelweg bovenlangs de Twingi-kloof dienden te nemen. Deze wandelweg, een oude Romeinse weg, was nu met kunst opgesierd. Wij vonden maar 2 dingen leuk, de rest was niet aan ons besteed. De natuur zelf vonden wij de mooiste kunst. Tijdens deze route kwamen we ook nog langs een mooie waterval en verderop langs een stuwmeertje. Van daaruit was het nog 25 minuten lopen naar Binn.

Het stuwmeertje en huisjes van Ze Binne.

Om 16.15 h kwamen we in Binn aan. Vandaag heeft Hans 19,3 km gelopen en 1255 m gestegen en gedaald. Nancy natuurlijk iets minder.
Gisteren en vandaag was ons pension pas na 17 h open. We gingen nu na de wandeling dus bij een ander restaurantje iets drinken en hebben (alweer) een ijsje erbij genomen.
Eenmaal terug op de kamer, hebben we alle spullen georganiseerd, we zullen een aantal zaken in de auto laten liggen wanneer wij de Kesch trek lopen, en daarna hebben we ons gedoucht.
Om 18.30 h gingen we voor de laatste keer naar het restaurant, waar we alweer heerlijk gegeten hebben.
Dit was het einde van ons 2de arrangement. Morgenvroeg zullen we eerst Brig gaan bezoeken en daarna rijden we door naar Davos voor ons laatste arrangement.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Neeltje Verheijen · 16/08/2020 op 09:50

Leuk om een paar bekende plaatsnamen te zien.
Vorig jaar in februari gelogeerd in Brig en van daaruit treinen door de sneeuw met prachtige uitzichten.
Er lag toen heel veel sneeuw, ook naar de Eggerhorn en Matterhorn geweest en mt. Blanc.
Veel plezier verder op jullie volgende route en groetjes

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *