Vanmorgen gingen we om 8.00 h ontbijten in het Il Borgo Ritrovato, Albergo diffuso. Het aanbod was echt heel groot, met name in zoete koekjes en cakes. Dit was typisch Italiaans en aangevuld met locale lekkernijen uit deze streek, maar normaal werden mozzarella en cherrytomaatjes niet bij het ontbijt geserveerd. Een echt Italiaans ontbijt bestond alleen uit een cappuccino en een croissant. De twee meisjes waren ook supervriendelijk en het hele hotel zag er erg goed en mooi gerenoveerd uit.

Montescaglioso, ontbijt hotel Il Borgo Ritrovato


Om 8.45 h begonnen we aan de door het hotel aanbevolen wandeling door Montescaglioso. Het eerste deel liep langs de rand van de heuvel, maar het was mistig en regenachtig, dus helaas geen mooi uitzicht. We konden wel zien dat bij mooi weer het uitzicht prachtig zou zijn.

Montescaglioso

Daarna liepen we langs de kerken van Montescaglioso en bleek het klooster Abbazia benedettina Di. S. Michele Angelo te bezichtigen. Voor €4,- p.p. konden we de looproute volgen en op het eind zelfs in de ondergrondse ruimte. Montescaglioso kwam (nog) niet toeristisch over en is een heel mooi stadje.

Montescaglioso, kerkje San Roca aan het Piazza Roma

Om 10.45 h vertrokken we uit Montescaglioso en reden we naar Campi Salentino waar we net voor 13 h aankwamen. We vonden een parkeerplaats en liepen naar de kerk in het centrum. Alles was hier qua winkels en café’s gesloten. Een panederia was nog open, maar begon ook al te sluiten. Een lunch zat er hier dus niet in. De kerk collegiata Di S. Maria Delle Grazie, was mooi van buiten, maar was helaas ook gesloten.

Campi Salentina, kerk collegiata Di S. Maria Delle Grazie,

Na een rondje gemaakt te hebben liepen we terug naar de auto en reden we verder naar Copertino. We hoopten onderweg bij een tankstation iets te kunnen eten, helaas was er bij het tankstation geen eetgelegenheid. Bij Copertino aangekomen bleek het kasteel om 13.30 h te sluiten en wij kwamen om 13.45 h aan. Daar waren gelukkig wel 2 barretjes open en bij eentje hadden ze ook broodjes. Daar bestelden we eerst onze lunch en nadat we genoten hadden van onze lunch maakten we een rond langs het kasteel en het nabij gelegen Copertino.

Copertino, Castello
Copertino, Castello

Ook in dit stadje was het niet zo heel druk. We maakten vandaag schijnbaar een zeer exclusieve tour.
Ook hier liepen we langs een paar hele mooie kerken.

Copertino, kerk Della Madonna delle Nevi

Om 15.10 h reden we verder naar ons hotel in Lecce waar we om 15.40 h aankwamen. Na het inchecken vertrokken we om 15.55 h te voet naar het centrum. In het centrum  van Lecce was echt heel veel te zien. We liepen eerst naar de Porta Napoli. Net ervoor kwamen we al langs het 16de eeuwse Castello.

Lecce, Castello

Vanaf de Porta Napoli liepen we naar Porta Rudiae.

Lecce, Porta Rudiae

Daar dronken we eerst iets en vervolgens liepen we de Capitoolroute door Lecce. Naast de kerken die in de Capitoolgids stonden, kwamen we langs nog veel meer kerken.

Bij de Duomo konden we een combiticket voor 4 kerken kopen. Vanwege missen om 18 en om 19 h moesten we een bepaalde volgorde lopen. Als eerste  bezochten we de Duomo.

Lecce, Duomo
Lecce, Kerk del Carmine

De 4 kerken hadden veel overeenkomsten qua versieringen van de zijkapellen. Daarna liepen we naar de Santa Croce. Die was mooier van de buitenkant dan van de binnenkant, we raakten al een beetje kerk-verzadigd.

Lecce, Santa Croce

Daarna liepen we via diverse straatjes langs het Romeins Amfitheater en vervolgens naar de Santa Chiara kerk en toen nog naar de San Mateo.

Lecce, Santa Chiara

Bij deze laatste was nog een mis bezig. We liepen eerst nog naar de 3de poort, Porta San Biagio. Om 19.10 h was de dienst nog niet afgelopen en toen besloten we om in de buurt eerst te gaan eten. Buiten was het inmiddels. tamelijk koud geworden. In het restaurant was het ook niet echt warm. We hadden niet veel honger, dus we hielden het vandaag maar bij 1 gerecht. Na het eten liepen we terug naar het hotel, zo’n 2,2 km. Alleen al in Lecce liepen we vandaag 9.2 km.
In het hotel dronken we eerst nog een thee/koffie voordat we naar de kamer gingen. Weer het einde van een mooie en gevulde dag.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *