Vanmorgen gingen we al met de rugzak om naar het hotel toe om daar te ontbijten om 8.30 h. We werden vanaf het hotel opgehaald door een taxi om 09.30 h, die ons naar de startplek van de wandeling zou brengen. Vandaag begonnen we met binnendrijvende bewolking in de krater, dus we dachten dat we niet veel uitzicht zouden zien.

Startpunt Degollada del Sargento

Om 9.50 h waren we bij Degollada del Sargento en begonnen we aan de wandeling naar uitzichtpunt Altavista. Vandaag moesten we heen en terug lopen. De wandeling ging door een dennenbos waar 2 jaar geleden een fikse bosbrand was geweest. De bomen waren wel weer groen. De wandeling naar het uitzichtpunt Altavista ging via verschillende heuveltoppen, we gingen glooiend omhoog en omlaag.

De route liep voor het merendeel over dit soort paden

Het laatste stuk was wel een steil zigzaggend pad naar boven. Om 11.30 h waren we op de top van Altavista, op 1378 m hoogte. Het weer was helemaal opgeklaard en de lucht was weer helemaal helderblauw. We hadden vandaag een deadline, om 15 h zouden we in Artenara opgehaald worden. In de SNP tekst stond dat je nog een stuk door kon lopen, naar de laatste piek van deze oude zeearm. Nu stond er trouwens geen zeewater meer in, maar zoetwater opgevangen door stuwdammen.

Uitzicht vanaf Altavista op de stuwmeren.

Hans liep zonder rugzak nog naar deze laatste piek. Nancy en Jan genoten van het uitzicht op de Roque Nubló (heel ver weg), de rotsformatie Bentayga en een mooi plateau ervoor. Schitterend!!

Uitzicht op de Rots Bentayga.
Uitzicht op een kustplaats en het eiland Tenerife.
En HET uitzicht waar we van bleven genieten.

We hadden nog niet veel honger, dus zonder geluncht te hebben, liepen we om 12 h weer terug naar ons startpunt. We liepen flink door vanwege onze ophaaltijd. Om 13.15 h waren we weer bij Degollada del Sargento. Daar aten we vlug onze broodjes op. We waren nu op 2/3 van de route van vandaag. Om 13.40 h liepen we weer verder. Het eerste stuk van de route was geen echt pad meer, iets verder kwamen we wel op een aangelegd en goed onderhouden pad. Na ca. 1 km kwamen we op de kruising van wegen en moesten we kiezen of we de makkelijke wandeling via de asfaltweg h naar Artenara zouden doen of de moeilijkere route via een uitzichtpunt. We kozen voor de moeilijkere route. Net toen we wilden beginnen werden we aangesproken door een wielrenner. Hij vroeg of we Engels spraken en of we iets kleins te eten voor hem hadden. Hij had zijn fietstocht onderschat. Het bleek ook een Nederlander te zijn en we gaven hem 2 van onze stroopwafels.
Daarna gingen we direct verder en via een steil zigzagpad moesten we 200 m de  hoogte in om op het hoogste punt van de berg te geraken. Het uitzicht vanaf dat uitzichtpunt viel tegen. Vanaf het uitzichtpunt was het nog 2 km omlaag over een brede landweg naar Artenara.

Bijna bij Artenara.

Daar kwamen we om 14.50 h aan op het pleintje bij de kerk. Aldaar iets gedronken om bij te komen van de wandeling en we toch nog even op de taxi moesten wachten. Deze kwam om 15.15 h en bracht ons netjes terug naar ons appartement in Tejeda. Vandaag was de wandeling 13,7 km met 840 m stijging en 770 m daling.
We hadden nu nog een rustige middag voor de boeg waarin we niets speciaals meer gepland hadden. Morgenvroeg zullen we vertrekken naar onze volgende logeerplek voor de laatste twee nachten van het arrangement.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *