Vanmorgen gingen we weer om 8 ontbijten. Bij het betalen van de toeristenbelasting ging de telefoon van Nancy. Het was al het fysiotherapiecentrum. Gisteren had ze die gemaild om direct in de week na de vakantie een afspraak te maken. Ze heeft al last van de linkerknie sinds april, toen door het thuiswerken op de eettafelstoelen, nu was daar de overbelasting van Zwitserland én de Eifelsteig bijgekomen. Om 9 h vertrokken we in volledig regenpak naar de Helenabron van Gerolstein. Helaas was die ivm Corona buiten werking gesteld. Wel was er een mooie waterspeelplaats gemaakt.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, waterspeelplaats Gerolstein.

Daarna liepen we verder naar de verlossingskerk. Die moest van binnen heel mooi zijn, helaas was die gesloten.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, Verlossingskerk Gerolstein.

Wel lag er een ruïne, Villa Sarabodis. Daar was meer te zien dan bij alle vorige Romeinse resten.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, Romeinse resten bij Villa Sarabodus.

Om 10 h waren we weer terug bij ons hotel waarna we naar het beginpunt van de Eifelsteig moesten lopen. Onze lange Eifelsteig etappe begon om 10.10 h. We gingen direct omhoog naar de Löwenburg. Het kasteel was privé bezit, maar je mocht wel naar de ruïne van de Löwenburg lopen. 

Eifelsteig Gerolstein – Daun, ruïne Löwenburg bij Gerolstein.
Eifelsteig Gerolstein – Daun, uitzicht op Gerolstein.

Vervolgens gingen we weer omlaag en weer omhoog de volgende heuvel op. De route van vandaag was heel mooi, alleen hadden we de hele dag regen. Dus de uitzichtpunten waar we langs kwamen, hebben we wel gezien, maar konden we er geen foto’s van maken. De uitzichtpunten waren: Heiligenstein en Dietzenley en nog een aantal zonder naam. Wel kwamen we langs de Büschkapel, waar we even binnen zijn geweest en vervolgens langs twee kruizen, het  Grafenkruis en het Davitskruis. Na het uitzichtpunt Dietzenley kwamen we langs het jachthaus Flemmingshöh. Daar stond  onder het uitstekende dak een bankje redelijk droog. Het was 12.10 h, dus daar aten we ons lunchpakket op. Vandaag waren er geen schuilhutten op de route voor de lunch, dus we waren heel blij met dit bankje. We hadden net daarvoor 2 mensen ingehaald, blijkbaar hadden ze hier ook willen zitten, want ze keken heel lelijk naar ons. Ze gingen uiteindelijk staand in een jachthuisje pauzeren. Daarna ging de route verder door het bos naar Neroth.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, we passeren Neroth.

De route ging niet het dorp in, waar een muizenvallen museum was (hoe verzin je het), maar door de bossen slingerend via een aantal uitzichtpunten erlangs.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, mooi wortelpad in het bos.

Daarna liepen we naar Nerother Kopf. Daar was een molenstenengrot te zien, maar die was onder een kasteel-ruïne gebouwd en niet toegankelijk.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, Molenstenengrot bij de Nerother Kopf.
Eifelsteig Gerolstein – Daun, ruïne Freundenkoppe op de Nerother Kopf.

Vervolgens daalden we af naar Neunkirchen. Na Neunkirchen kwamen we langs de Neunkirchener Mühle, waar we iets gedronken hebben en de laatste 2 stukken appeltaart kregen.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, mooi beekje bij de Neunkirchener Wassermühle.

Nog steeds in de regen, het regende vandaag echt de hele dag, liepen we alweer omhoog en omlaag naar Daun. Daar was een kleine omleiding van de route. De echte Eifelsteig ging niet het centrum van Daun in, morgen moesten we daar de Eifelsteig weer oppikken.

Eifelsteig Gerolstein – Daun, zicht op burg Daun.

We liepen omlaag naar het centrum van Daun, kwamen onderlangs de Burg Daun, langs het toeristenbureau en kwamen om 17.15 h bij ons hotel aan. Inclusief  ons extra uitstapje in Gerolstein hadden we vandaag 28,1 km gelopen, 925 m gestegen en 895 m gedaald. We doorkruisten vandaag veel heuvels.
Nadat we alles te drogen hadden gehangen op de kamer en ons gedoucht hadden, gingen we om 18.30 h dineren bij het restaurant tegenover het hotel, Beim Heines. We hadden per mail halfpension bijgeboekt en dat was in dat restaurant en niet in het hotel zelf. We aten er lekker en genoten van een supervriendelijke bediening.
Daarna gingen we terug naar de kamer.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Wies · 06/10/2020 op 05:42

hoi. jullie hebben het wel getroffen met het weer hier heeft het alleen s,morgens geregend smiddags af en toe zon.hier vandaag ook veel regen voorspeld.hebben jullie nu de ergste km gehad ?nog veel wandel plezier groetjes pap en mam.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *