Ma. 08-08-2022 Van Antananarivo naar Antsirabe

We hadden een lange nachtrust achter ons toen we om 06.40 h opstonden.  We hadden beide goed geslapen op een kamer zonder aanwezige muggen, enkel buiten was het geluid van boomkikkers te horen. Nadat we ons gedoucht hadden gingen we naar het restaurant toe om aldaar te ontbijten, om 08.30 h zou onze chauffeur Hery op ons staan te wachten voor de aanstaande roadtrip door het Wilde Westen van Madagaskar. Het gereedstaande ontbijtbuffet zag er heel goed uit, er lagen diverse soorten kaas, broodjes, yoghurt, vers fruit, enkele soorten cake en 2 soorten appeltaart en ook nog worteltaart. Aan de ontbijttafel zelf kreeg je nog de thee geserveerd. We konden genoeg ontbijten om met goed gevulde maag aan onze eerste reisdag te beginnen. We gingen per Toyota Landcruiser vertrekken vanaf ons eerste hotel Au Bois Vert in Antananarivo naar ons tweede hotel Couleur Café in Antsirabe. Na heerlijk ontbeten te hebben, liepen we om 08.15 h naar onze kamer toe om onze rugzakken en duffelbags op te halen, aldaar stond al een jonge dame klaar met walkie talkie om ons vertrek te melden aan de receptie en even later kwamen de kofferjongens ook al opdraven. Bij de receptie meldden we dat we niets van de minibar hadden gebruikt en na de fooi afgegeven te hebben, begaven we ons richting parkeerplaats waar onze chauffeur Hery op ons stond te wachten. Nadat we kennisgemaakt hadden met elkaar, reden we om 08.30 h weg en begonnen we aan het eerste gedeelte door Antananarivo. Eerst reden we langs de vele winkeltjes/kraampjes langs de weg waar van alles verkocht werd; fruit, vlees, autoonderdelen, telefoonabonnementen, nootjes en we zagen ook veel standjes met de zwarte Malagassy cake. Deze bestond uit gesuikerde pinda’s als kern, rijstebloem en eromheen zwarte bananenbladeren. Aan de manier hoe de cake verpakt was, dachten wij eerst dat het tonijn was, maar we vonden dat al raar, zo ver van de zee. We geloofden er wel in dat wij ons vandaag niet aan deze Malagasische cake zouden moeten wagen. De stad bleek een zeer groot oppervlak te bestrijken met relatief veel landbouw- en klei/modder gebieden, welke voor de productie van bakstenen gebruikt werd, die relatief vochtig waren, van te voren wisten we niet dat de hoofdstad zoveel water om zich heen had liggen.

Impressie vlakbij ons hotel bij Antananarivo
Antananarivo met de vele rijst- en kleivelden (voor bakstenen)
Ook nog bij Antananarivo

Het duurde vrij lang voordat we door de stad heen gereden waren. Na enkele korte fotostops maakten we een iets langere stop bij een grote supermarkt om aldaar water en cola in te slaan voor de komende dagen, deze lag op 18 km afstand van ons hotel. Daarna reden we echt de stad uit en kwamen we op de RN7, de grote weg door Madagaskar.

Een typisch dorpje, volgens onze gids Hery

We zagen onderweg een relatief heuvelachtig landschap voorbij gaan, door de gigantische drukte op de weg, er reden vrachtwagens, volgepakte busjes, terreinauto’s, fietsers, ossenkarren en ook heel veel mensen te voet onderweg zorgden ervoor dat er niet hard gereden kon worden.

Door Zebu’s getrokken kar beladen met Eucalyptus.

Onze eerste grote plaats die we na Antananarivo doorkwamen was Ambatolampy, welke bekend stond om haar vakmanschap van het maken van aluminium kookpotten. We zagen dan ook diverse stalletjes uitpuilen met de bekende aluminium potten en nog diverse andere aluminium gebruiksartikelen in de keuken. We stopten er niet en vervolgden onze weg.

Onderweg van Antananarivo naar Antsirabe

Enkele kilometers verder zagen  we nog een feeststoet lopen die het vijf jaar na datum van het overlijden van een familielid aan het vieren was. Het zag uit als een grote happening, we voelden ons een beetje bezwaard om midden op de weg uit de auto te springen om een foto van de stoet te maken, dus reden we verder. Verder verwijderd van Antananarivo werd de weg die we reden ook steeds slechter, onze chauffeur Hery deed zijn uiterste best om alle gaten, kuilen te vermijden. Onderweg naar Antsirabe zagen we nog een grote groep goudzoekers aan het werk in de rivierbedding.

De rivier waar goudzoekers actief zijn
De goudzoekers

Na nog enkele fotostops gemaakt te hebben arriveerden we om 13.40 h in Antsirabe bij onze overnachtingsplek Couleur Café.

Groentestalletjes onderweg

In totaal hadden we 183 km afgelegd, waarover we vijf uur gedaan hadden inclusief de gemaakte stops. Aldaar gearriveerd namen we afscheid van Hery, hij ging nog van alles regelen in de namiddag vertelde hij en we zouden elkaar morgenvroeg om 07.00 h weer zien. We kregen alweer kamer 1, ook deze kamer zag er zeer goed uit. Nancy ging even liggen want de hoofdpijn die vanmorgen iets sluimerde was nu veel heftiger geworden. Hans hield zich geruime tijd bezig met het jagen op de talrijke aanwezige muggen op de kamer. Daar Nancy zich in de loop van de middag zich nog niet veel beter voelde, bleef ze nog even liggen op de kamer om bij te komen. Hans heeft een klein rondje gelopen in Antsirabe.

Antsirabe, bekend voor de Pousse-pousse, de handkarren

Tegen 19.00 h is Hans naar het restaurant van het hotel gegaan en had hij voor Nancy 2 kleine chipszakjes gekocht om de malariapil mee in te nemen. Je moet deze slikken met vet of zuivel. De migraine was zover gezakt dat ze een paracetamol kon nemen. Deze reis waren er al twee dingen vast onderdeel van de reis, waar Nancy niet zo goed tegen kan, namelijk vroeg opstaan en hobbelige autoritten. Beide zullen we veel gaan doen deze vakantie. Maar om dit mooie land te bezichtigen zal Nancy deze opoffering er graag voor over hebben.
Morgenvroeg gaat om 5.45 h de wekker, dus gingen we weer op tijd naar bed.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


3 reacties

wies · 09/08/2022 op 05:34

hoi zit je voor of achterin zo te zien kunnen jullie wel genieten van de natuur .Wel vervelend van je hoofdpijn en slaap gebrek .We zijn gisteren naar Gerda en Piet geweest van twee uur tot negen was gezellig verder is niets nieuws. genieten jullie er van en plezier. groetjes Pap er Mam.

    NancyHans · 09/08/2022 op 16:22

    Nancy zit voorin om mee te kijken en Hans achterin. Vandaag ging alles goed.

Jeroen · 09/08/2022 op 18:02

Heerlijk die foto’s, is voor ons heeeel lang geleden dat wij er geweest zijn, maar met het zien van de foto’s komt alles weer terug, prachtig.
Gelukkig om te lezen dat nu alles goed ging, je hebt natuurlijk ook een ferme reis achter de rug

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *