Vanmorgen liepen we om 7.45 h eerst naar een bakker. Deze lag echter niet op de plek waar Google maps deze aangaf. Bij het teruglopen kwamen we er toevallig toch langs.
Daar kochten we 1 belegd broodje per persoon, er was niet heel veel keuze.
Om 8.05 h waren we terug en gingen we ontbijten. Hier was het ontbijt beter verzorgd. Na ontbeten te hebben en de bagage weer klaargezet te hebben, begonnen we om 9.05 h aan de 2e wandeling. Vanmorgen regende het weer, maar toen we aan de wandeling begonnen, was het bijna droog.
We liepen Blumberg uit en vervolgens stond ons een steile, modderige en gladde afdaling te wachten, naar de Schleifenbach waterval. Deze was heel mooi.

Schleifenbach waterval

Daarna liepen we weer een stukje omhoog voordat we langs velden richting Achdorf liepen. Dit was al een heel oud dorpje.
Voorbij Achdorf lag het Gasthaus “zur Scheffellinde”, een oude herberg uit 1543 met een verhaal erbij.
Iets verder staken we de rivier Wutach over en liepen daarna parallel aan de rivier, stroomopwaarts. We liepen door mooie bosgedeeltes. Vanaf 10 h kregen we er zelfs af en toen nog een zonnetje te zien!
Na waypoint 7.3 km kwamen we aan bij de Wutachmühle, een oude houtzaagmolen. Vanaf hier liep het pad weer net naast de Wutach en liepen we weer een stuk de Wutachschlucht in. De omgeving werd mooier en mooier. Bij Waypoint 8.4 km kwamen we uit bij een oude overdekte voetbrug, de Kanadiersteg.

De Kanadiersteg
Wutach rivier en Gauchach rivier bij de Kanadiersteg

Hier konden we optioneel een stukje de Gauchach-schlucht inlopen. We liepen ca. 500 m deze kloof in. De etappe was al lang genoeg vandaag, daarom besloten we om niet teveel extra’s te lopen.
Daarna keerden we over de Kanadiersteg weer teug naar de Wutachschlucht. Vanaf hier kwamen er hele stukken waar de waarschuwing tredzeker van toepassing was. We genoten volop van deze etappe.

Wutachschlucht

We kwamen ook langs een stuk karstrotsen, waarbij er water van de Wutach weer in de Wutach liep. Zo’n 1,5 km stroomopwaarts stroomde dit water het karstgesteente in en kwam er hier weer uit.

Wutachschlucht, hier stroomt het water vanuit het karstgesteente weer terug in de Wutach
Wutachschlucht
Wutachschlucht
Wutachschlucht

Daarna staken we via de Jasefssteg voetbrug de Wutach over en liepen we aan de andere zijde van de Wutach verder omhoog.
Ook hier was de route heel mooi. Nog iets verder staken we weer de Wutach over via de nieuwe Rümmelesteg voetbrug. Vanaf deze brug had je zicht op de oude, ingestorte Rümmelesteg voetbrug. Daar zagen we ook de holte in het karstgesteente waarin een gedeelte van de Wutach verdween. Om 13.10 h kwamen we bij de Schurhammerhütte, waar we onze lunch opaten. Dit was waypoint 13.2 km van de originele route, maar wij zaten al op 15 km.
Na de lunch liepen we om 13.35 h weer verder. Hier werd het pad weer een smal paadje langs de Wutach en moesten we af en toe flink stijgen en om daarna weer te dalen. Nog iets verder kwamen we langs de 15 m hoge Tannegger-waterval. Deze viel door een dik pakket mos omlaag. Aan de onderzijde van de waterval zette zich kalk af van het kalk- en koolzuurhoudend water. Dit kalk vormt zich tot travertijn, als het gedurende een langere tijd gebeurd, en op grote schaal.

Tannegger-waterval

Nog iets verder kwamen we langs de kapel van Bad Boll. Dit was ook nog het enige dat van het voormalige kuuroord Bad Boll over was. De rest was vanwege de veiligheid gesloopt.

Kapel Bad Boll

Daarna bleven we de iets liefelijker geworden Wutach volgen. Nu liepen we meer in een bos langs de oever. Na nog een stuk verder gelopen te hebben, passeerden we nog een soort waterval, waar zich vergelijkbare kalktuffen hadden gevormd als bij de Tannegger waterval.

vergelijkbare waterval als Tannegger-waterval

We zouden op weg naar de Schattenmühle nog een paar beekjes die uit de rotsen stroomden door een dik mospakket zien. Vlak voor de Schattenmühle maakten we onze schoenen moddervrij in een beekloopje. Helaas was dit van korte duur, iets verder moesten we weer door modder.
Om 15.45 h kwamen we bij de Schattenmühle aan. We hadden 22,4 km gelopen, 525 m gestegen en 560 m gedaald. Totaal waren 6.40 h onderweg, met ca. 40 min pauze onderweg.
Bij het hotel deden we buiten de schoenen al uit, die mochten we daarna in de hal zetten. Daarna kregen we onze kamersleutel. Na de rugzakken op de kamer gezet te hebben, gingen we eerst buiten op het terras in de zon zitten met een grote pull cola zero, 0,5 liter en een stukje Ofenwarmer Zwetchgenstrudel natur mit Vanilleeis oder Sahne dazu (pruimenstrüdel) erbij.
Na hiervan genoten te hebben, gingen we terug naar de kamer met onze bagage. Na ons gewassen en omgekleed te hebben, hebben we de foto’s op de tablet gezet en een selectie gemaakt. Iets na 17.30 h gingen we terug naar het restaurant om te gaan eten, hier sluit de keuken al om 20 h.
In de meeste sauzen zat knoflook, daarom kozen we voor de wienerschnitzel met frites en bestelden we er een grote – (Hans) en kleine salade (Nancy) erbij. De porties waren heel groot, gelukkig kreeg Nancy weer hulp van Hans. We lieten ons ook nog verleiden tot het bestellen van een toetje, 3 bolletjes ijs met slagroom.
Daarna maakten we dit verhaaltje en bekeken we de route voor morgen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

2 reacties

Nicole · 17/04/2023 op 18:51

Hoi Nancy en Hans, Leuk om over deze wandeling te lezen. Heb deze toevallig recentelijk zelf op internet gevonden en overweeg er dit jaar ook heen te gaan met Marc. Geniet er verder van.

Peter uit Almere · 17/04/2023 op 19:49

Haha volgens mij heb ik zo een beetje dezelfde foto’s genomen vandaag. Bedankt voor de informatie die ik nog niet had, jullie zijn er bedreven in. Tot morgen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *