Om 21.30 h lagen we al in bed dus we hadden een lange nachtrust voor de boeg, Nancy heeft wel wat onrustiger geslapen en was een paar keer op geweest. Om 7 h gingen we al ontbijten. Bij het ontbijt kreeg je een kommetje muesli met melk en 1,5 sneetje brood met jam of kaas. Ons brood om mee te nemen waren ook 2 hele kleine sneetjes per persoon. Gelukkig hadden we nog een snickers gekocht als aanvulling.
Door het vroege opstaan, begonnen we ook vroeg aan de wandeling.

Hans met de Keschhütte op de achtergrond, start van de wandeling.

Vannacht had het flink geregend, maar nu was het gelukkig droog. Wel hingen de wolken erg laag.

Uitzicht op het dal richting Chants.

We moesten vandaag erg veel dalen en daarnaast ook nog een gemene klim tussendoor even erbij doen. Tijdens het eerste gedeelte van de afdaling waren we nog boven de wolken en hadden we redelijk uitzicht.

De eerste afdaling richting Chants.

De rest van de tocht liepen we in de wolken en zagen we af en toe een flard van een berg of een weide.
We liepen op een redelijk tempo door. De eerste pauze namen we om 10.30 h bij de Alp Motta Sur, op 2174 m. Daarvoor hadden we wel al 300 m gestegen na eerst een afdaling van 600 m gedaan te hebben.

Op weg naar Alp Motta Sur.

Daarna zijn we doorgelopen. De volgende stop hadden we bij het bergstation van Darlux gepland. Daar zouden we dan ook eventueel de route kunnen inkorten door de stoeltjeslift te nemen. Onze route liep onderlangs en met het slechte weer ging de stoeltjeslift toch niet.

Even een doorkijkje naar Latsch, boven Bergün gelegen.

We zijn doorgelopen tot Alp da Tisch, 1985 m. Daar hebben we om 12.25 h onze boterhammen opgegeten. Tijdens de lunch zagen we weer marmotten. Ze doken wel weg, maar waren zo nieuwsgierig dat je ze even later weer op de steen zag zitten.
Om 12.45 h liepen we weer verder. Nu begon een serieuze afdaling tot Bergün, gelukkig wel over een karrespoor. Op het laatst kruisten we een paar keer de spoorlijn van de Bernina Express. Die maakt bij Bergün een aantal bochten van 360 graden om op hoogte te kunnen komen. Sommigen liggen boven de grond, sommigen in de berg. We zagen later dat als we vanuit St. Moritz naar Davos gaan om de auto op te halen, we hier weer langskomen met de trein en ook dit beroemde stuk zullen volgen.
De laatste kilometer begon het te stortregenen en deden we vlug onze regenjas aan.

Aankomst Bergün.

Eenmaal op de grote weg, hebben we de route de route gelaten voor wat het was en zijn via de hoofdweg naar Bergün gelopen. Daar kwamen we om 14.15 h aan. We hadden 18,9 km gelopen en maar liefst 1710 m gedaald en 480 m gestegen.
In Bergün deden we eerst het restaurant aan, alwaar we vanavond ook zullen gaan eten, om iets te gaan drinken. Vandaag geen halfpension.

Impressie Bergün, nadat de zon even scheen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Rien Janssen · 17/08/2020 op 20:45

wat hebben jullie toch een mooie reis.
en het weer valt wel mee he!
groetjes Lei en Rien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *