Vanmorgen werden we weer op tijd wakker. Nancy schrok wakker en haar horloge stond op 7.05 h, dus dacht Nancy dat we ons verslapen hadden. Achteraf bleek dat Nancy ’s nachts per ongeluk de tijd had verzet toen Nancy in het donker op haar horloge had gekeken. Het was gelukkig pas 6.05 h.
Iets voor 7.30 h gingen we ontbijten in het hotel. Het was een soort buffet, maar dan op bestelling. Het was erg druk en lawaaierig.  Willem en Rudy kwamen later bij ons aan tafel zitten waar we gezellig mee gebabbeld hebben. Om 8.15 h. liepen we terug naar de kamer om de rugzak op te halen.
Om 8.30 h. reden we met 16 personen en Saskia als onze gids naar Celestún. We gingen binnendoor via dorpjes om file op de snelweg te vermijden en omdat dit eigenlijk een veel mooiere route was. Om 10.20 h kwamen we bij Celestún aan, waar Saskia de tickets kocht en we over 3 boten verdeeld werden.

Celestún, start boottocht

De boottocht was heel mooi. We vaarden langs de mangrove waarbij we al aalscholvers zagen en ook zagen we grote roofvogels cirkelen. Hans heeft die mooi op de foto gekregen, deze foto’s voegen we later aan de blog toe.
Later zagen we ook een groep fregatvogels. Onze schipper, Stefano, stopte steeds als Hans zijn lens uitschoof en op vogels richtte. Na ca. 9 km varen kwamen we bij de eerste groep flamingo’s. Ze waren echt heel mooi roze/oranje van kleur. Na een tijdje vaarden we verder naar een grotere groep flamingo’s. Ook daar hebben we een tijdje stilgelegen om ervan te genieten. Ze maakten ook, als groep, een leuk knetterend geluid.

Celestún, flamingo’s
Celestún, flamingo’s
Celestún, flamingo’s
Celestún, flamingo’s

Na een tijdje draaiden we om en vaarden we langs de linkerkant langs de mangrove bossen terug. We stopten nog bij een eiland, waar de vogels ’s nachts zich elke dag zouden verzamelen om te slapen. Nu zat er 1 uitslaper, een mooie pelikaan.

Celestún, Pelikaan

Daarna gingen we verder en stopten we nog bij een plaats waar lepelaars stonden en er zat een visarend in de boom van vis of krab te peuzelen.

Celestún, lepelaars
Celestún, visarend
Celestún, pelikanen

We genoten van deze tocht. Op de heenweg had Nancy mooie doorkijkjes in de mangrove gezien, en we waren al aan het kijken of we aan  deze kant ook zoiets zagen. Ineens keerden we met hoge snelheid linksaf, een tunnel de mangrove in. Dit was een echt geweldig mooie verrassing.

Celestún, tunnel door mangrove
Celestún, tunnel door mangrove

Op het eind bleven we langs de mangrove varen en stopten we bij een aanlegsteiger. Daar stapten we uit en liepen we over een steiger de mangrove in. Hier waren twee zoetwaterbronnen, waar zoet water omhoog kwam in het brak water. Het zoetwater was zichtbaar als een grote kring in het brakke water.

Celestún, zoetwaterbron

Deze omgeving was ook weer zeer mooi. Daarna vaarden we terug naar de startplek alwaar we om 12.15 h aankwamen. Daarna reden we terug naar Merida. Onderweg had Saskia weer contact met de bagageafhandeling. Nu waren blijkbaar beide koffers onderweg naar Merida, per auto. Dus er was hoop dat Nancy ook eindelijk haar bagage kreeg. Nancy heeft al die tijd in haar 1 paar sokken, ondergoed en broek moeten lopen. Vandaag had Nancy een t-shirt en onderbroek van Hans aan, daar Hans gisteren al zijn bagage ontvangen had. Maar het was gigantisch behelpen.
Om 14.30 h kwamen we bij het hotel aan. De bagage was er nog niet. Daarna gingen we met Cristel lunchen in restaurant Coyote Maya bij het Parque Santa Lucia. Dit was een leuk restaurantje met een patio. We namen nu guacamole om te delen en een voorgerecht als lunchgerecht. Dit was echt meer dan voldoende. Hier kwam Nancy er ook achter dat ze haar camera in de bus had laten liggen. Nancy was nog steeds een beetje van slag doordat haar bagage er niet was. In de handtas die Nancy alleen voor het vliegen gebruikt, kon ze de GPS en de camera niet aanhangen.

Merida, parque Santa Lucia

Om 16 h liepen we naar het Zócalo plein waaraan de grote kathedraal lag. Na hier foto’s gemaakt te hebben, haalden we we geld uit de geldautomaat bij de 7Eleven winkel.

Merida, Kathedraal en Museo Macay

Daarna liepen we naar de Mercado Municipal Lucas De Gálvez. We namen 2 voetgangers promenades. Hier was het druk met Mexicanen en gewone winkels in plaats van  de toeristische winkels. Bij de overdekte markt was het ook heel druk. Deze was tock ook wel fotogeniek en heel leuk om doorheen te lopen. Hans wilde een andere route naar het hotel, dus liepen we via het Parque San Juan naar het hotel.

Merida, Parque San Juan

Hier waren we ook met de bus langsgekomen. Tijdens de lunch had Nancy een voicemail van een Mexicaans nummer en werd later ook gebeld, maar door het lawaai hadden we dat gemist. Nancy had dus Saskia gesmst of de bagage toevallig binnengekomen was. Dat was inderdaad zo. Super !!!! Nancy was nu weer helemaal opgelucht. Anders hadden we hier nog allerlei shopping moeten doen, ondergoed, sokken, t-shirt, broek etc.
Om 17.35 h kwamen we bij het hotel aan en vroegen we direct de bagage. Op de kamer moest Nancy eerst afkoelen en haalde direct allerlei spullen uit de tas. Nadat Nancy afgekoeld was en schone spullen aanhad, liepen we om 19.30 h naar het centrale plein bij de kathedraal waar dansen zou plaatsvinden. We zaten er een tijdje te wachten en het was al 20.15 h. Toen hoorden we dat het pas om 21 h zou beginnen. Toen besloten we dat het beter was om eerst te gaan eten dan nog langer te wachten,  Fimka ging met ons mee. We liepen terug naar ons lunchadres, Coyote Maya, hetgeen ons zeer goed was bevallen.
Na het eten liepen we weer terug naar het centrale plein voor de dansvoorstelling. We hebben nog maar even gekeken, morgen moeten we namelijk weer vroeg vertrekken.

Merida, dansvoorstelling Zócalo plein

Bij een winkel hadden we vanmiddag al koekjes ingeslagen om als ontbijt te nuttigen. Het ontbijt in het hotel zou teveel tijd in beslagnemen en was veel te hectisch om de vertrektijd gegarandeerd te kunnen halen.
Om 21.30 h waren we terug op de kamer om dit verhaaltje te maken, de blog bij te werken en de bezienswaardigheden voor morgen al te lezen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *