Vanmorgen heeft Nancy weer uitgeslapen, vervolgens haar sportoefeningen gedaan en nog even naar de werkmails gekeken ivm een spoedopdracht die moest gaan lopen. Nancy heeft een paar dagen geleden met de sportoefeningen haar knie overbelast, dat voelde ze gisteren met lopen ook al. Daarom gaan we vandaag een kortere route lopen vanaf thuis, ipv de groene wissel bij Klimmen van 22 km.
We vertrokken pas om 11.30 h.  Als eerste naar het Burg. Damenpark en dan via de spoorwegovergang bij Geleen Oost naar Plinthos. Dat is een oude, gerestaureerde steenfabriek met ringoven.

Plinthos fabriek

Van daaruit liepen we slingerend door het Danikerbos. Ook hier weer hellinkjes op en hellinkje af.

Danikerbos

Na het Danikerbos liepen we via Sweikhuizen naar het Stammenderbos. Ook dit is een hellingbos met voornamelijk beukenbomen. Ook hier slingerden we op en neer over de hellingen. Hans had zin in een ijsje, dus zijn we omgelopen naar Sweikhuizen, naar het Ijspoortje. Helaas vanwege corona dicht, ondanks dat het altijd afhaalijs is. Daarna zijn we omlaag gelopen naar kasteel Terborg.

Oud vakwerkhuisje bij kasteel Terborg

Daar hebben we de route langs de Geleenbeek richting Schinnen gevolgd, tot het eerste bruggetje. Daar zijn we omgedraaid en liepen we via het Oliemolenpad naar de Anna kapel. Vandaaruit richting het treinstation van Spaubeek en dan weer rechtsaf het Stammenderbos in. Nu volgden we onze oude renroute, langs het AZC, voormalige retraitrehuis, naar de St. Jansmolen en zo verder langs de Geleenbeek naar de Biesenhof.

Terugblik vanaf Biesenhof op de Geleenbeek

Daar aangekomen zijn we linksaf geslagen en via de geasfalteerde weg zijn we terug naar huis gelopen.
Om 16 h waren we weer thuis, na 16,4 km gelopen en 355 m gestegen en gedaald.
We waren net thuis en toen ging de bel. We kregen weer bloemen thuisbezorgd, nu van Linda Roger, Sander en Tim . Afgelopen zaterdag kregen we ook al bloemen thuisbezorgd, toen van Marielle,Harald, Jesse en Mitchel. Hele leuke verrassingen zo.
 

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Neeltje Verheijen · 26/04/2020 op 09:33

Mooie route is dit.
Een tijdje terug heb ik deze zo ongeveer ook gelopen samen met een groep en georganiseerd door de personeelsvereniging van Pergamijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *