Ma. 20 dec 2021, Rondwandeling Kalavarda – Fanes

Vanmorgen hadden we om 9 h afgesproken voor het ontbijt. We kregen brood, boter en jam. We waren al bang dat dat alles was. Gelukkig kwam er nog ham, kaas en boterhamworst bij. Qua drinken was er koffie, thee, water en sinaasappelsap. Daarna werden we gevraagd of we een gekookt of gebakken ei wilden. Vervolgens hadden ze nog een schaaltje mandarijnen uit eigen tuin. En we konden nog Griekse yoghurt met honing krijgen. Heerlijk.
Daarna spraken we af dat we vanavond in het hotel zouden eten. Vanavond zou de gastvrouw dan naar een restaurant bellen om voor de rest van de week daar voor ons te reserveren. Daar zouden we iedere dag een soort dagmenu opgediend krijgen.
Om 10.30 h liepen we weg om aan onze eerste wandeling op Rhodos te beginnen. We hadden geluk met het weer. Het was droog en vrij zonnig, maar wel relatief koel weer,  slechts13 graden. En het waaide best hard. Al na 100 m liepen we even naar de minimarkt van het tankstation om daar onze lunch te kopen. Het brood was op, we konden wel al voor morgen reserveren. Er lag wel een soort half warme kaasflap en een zoete donut achtige broodje. De mannen kochten de kaasflap als lunch en Nancy het zoete broodje. Daarna liepen we half door Kalavarda, half bovenlangs. In Kalavarda kwamen we langs een mooie kerk, helaas was deze gesloten.
Daarna zigzaggenden we door de heuvels richting Fanes. We liepen langs olijfplantages en wijngaarden.

Onderweg naar Fanes

Alles zag er wel mooi uit. Tot onze verrassing zagen we ook nog een aantal bloemen, zoals een wilde narcis, anemonen, een iris en veel bloeiende klaverzuring. We vervolgden onze weg langs de heuvels naar Fanes. We kwamen ook nog langs een aantal kapellen. Sommige waren open. Binnen zag je de iconen  van Grieks-Ortodoxe heiligen.

kapel

Onderweg lunchten we op de trappen van een huis in aanbouw.

Uitzicht net voorbij het kapelletje
kerk in Fanes

Om 13.45 h kwamen we aan op het centrale plein van Fanes. Daar bij de minimarkt cola en een soort bonbon gekocht. Daar in het zonnetje op een  bankje even gepauzeerd met het gekochte drinken.

pleintje in Fanes

Daarna liepen we verder. We kruisten de grote weg. Vervolgens kwamen we eerst langs het landbouwmuseum. We hadden geen idee of het open was. In het dorpje waren ook alle cafetaria dicht. Erachter lag een soort kasteel waar ze een soort voorstellingen konden houden. Het onkruid stond hoog, dus het was al jaren niet gebruikt.

Kasteel

We vervolgden de route richting zee. We kwamen eerst bij een klein haventje. Er lagen twee taverna’s, beiden gesloten.

haventje


Daarna liepen we langs de zee en het strand terug richting Kalavarda. We kwamen ook  nog langs een oude verdedigingstoren. Het laatste stuk lagen er hele mooi vakantievilla’s.

Terugblik op Fanes

We waren nieuwsgierig wat die in het hoogseizoen zouden kosten. Nu was alles dicht. Op het einde kwamen we weer bij een strand uit.

Zicht op zee

Daarna was het nog maar 2 km tot ons hotel.
Om 16.05 h waren we bij ons hotel. Daar eerst de rugzak op de kamer gezet en vervolgens nog even naar het tankstation gelopen om grote flessen cola te kopen. Dan konden we daar de kleine flesjes mee vullen.
Vervolgens gedoucht en om 17.15 h gingen we naar beneden om daar de foto’s te selecteren.
De kamers werden met de airco verwarmd, beneden was de open haard aan. Maar de ruimte waren we verbleven bleef fris. Om 18.45 h kregen we eerst minestrone soep en daarna moussaka. Als nagerecht een stukje baklava. Om 20 h zaten we weer bij de open haard en schreven we dit verhaaltje. Daarna nog de wandeling voor morgen uitgezocht.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

wies · 21/12/2021 op 05:39

hoi allemaal ik hoop dat alle wandelingen even mooi zijn .de twee berichten staan in de spam. Groetjes pap en mam .nog veel wandel plezier.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *