Ma. 21 juni 2021, van Jipsinghuizen naar Ter Apel

Vanmorgen begon de dag met regen. Ook vannacht had het bijna de hele nacht geregend. Na het ontbijt moesten we even door de mentale regenbarière, dus vertrokken we om 9.10 h naar Ter Apel. Daar kwamen we om 10.05 h aan. We parkeerden bij het Klooster Ter Apel. Dit was al een mooie omgeving. In deze buurt lagen tevens een aantal mooie villa’s.
Daarna vertrokken we naar het eindpunt van gisteren, Jipsinghuizen.
Daar begonnen we aan onze wandeling om 10.40 h. We hadden het complete regenpak aangetrokken. Vandaag zouden we weinig horeca tegenkomen. Ook vandaag volgen we grotendeels de Ruiten Aa. Het landschap was, ondanks de regen, nog steeds mooi.


We kwamen nu langs verschillende veen-natuur-gebieden. De eerste was het Greevendeelen. Daarna kwamen we langs Sellinger Bossen, deze bleven aan de rechterkant liggen, omdat we hier vlakbij de Ruiten Aa liepen.

We trotseren de regen

Bij Sellingen verlieten we even het Noaberpad om naar Gons theetoentje aan de rand van Sellingen te lopen. Dit was de enige horeca die niet te ver om was, en die op maandag open was.
We kwamen er om 12.10 h aan. Het regende nog steeds heel hard. We werden allerhartelijkst ontvangen en we konden droog zitten onder een soort tarp. Hier namen we thee, koffie, cola en gebak.
Om 12.50 h liepen we weer, in de regen, verder. Jan checkte iedere stop de buienradar, maar het zag er nog steeds niet goed uit.
Na het passeren van Sellingen ging het pad door het natuurreservaat Ter Borg. Dit was ook een heel mooi gebied. We maakten bijna een volledige cirkel. De route ging langs de Ruiten Aa verder.

Langs de Ruiten Aa

Dat lijkt zo een heel lange rivier. Net voor het gehucht Laude verlieten we de Ruiten Aa en staken we de Ter Apelerstraat over. Daar zagen we een vlag dat naar een rustpunt 200 m verderop wees.
Daar toch naartoe gelopen. Hier bleek een oude melkfabriek van Laude te staan waar nu een biologische slager in zat (check de Woeste grond , Sellingen). Achterin was een rustpunt ingericht voor wandelaars en fietsers. Helaas niet overdekt. Aan de voorkant van de oude melkfabriek was een soort balkon waar we overdekt konden zitten. Daar hebben we onze boterhammen opgegeten.
Om 14 h liepen we weer verder. We hadden 11 km gelopen, maar pas 9,5 km van de route. Daarna kwamen we langs het volgende natuurgebied, dit was als filtergebied voor de Ruiten Aa ingericht. Na 14.30 h leek het iets droger te worden.

loopbrug Slangenkuil Laude


De route liep verder naar het gehucht Ter Wisch. Een klein stuk liepen we langs het Ruiten Aa kanaal.
Vanuit Ter Wisch liepen we weer langs de Ruiten Aa. Iets verder zagen we ineens reeën in het veld.

Reeën
Reeën

De Ruiten Aa bleven we volgen tot net voor Ter Apel. Daar ging het gras- en ven-landschap over in een oud bos.


Nancy had vandaag veel last van de achillespees. Deze is door de nieuwe schoenen geïrriteerd en verdikt. Wel gaat het met de nieuwe schoenen goed qua blaren, daar heeft ze nu helemaal geen last van. Om 16.50 h kwamen we bij de auto aan bij Klooster Ter Apel.

Klooster Ter Apel

Daar heeft Nancy ook haar schoenen gecontroleerd en bleek dat ze de hakjes niet in de schoenen had zitten. Straks direct erin doen.
Eerst weer de auto in Jipsinghuizen opgehaald en vervolgens weer naar het huisje gereden. We kregen weer een andere route.
Om 18.10 h kwamen we in het huisje aan en hebben direct de tv aangezet om naar de EK wedstrijd Noord Macedonië-Nederland te kijken. Daarna hebben we bij de Landal snackbar pizza besteld. Ze belden direct terug dat voor de pizza zonder knoflook er nieuwe tomatensaus gemaakt moest worden. Het was nu heel druk, dus ze zouden de pizza’s pas om 19 h kunnen ophalen. Ondertussen de verwarming en de sauna aangezet. De verwarming vanwege de temperatuur en om alles te drogen. De sauna om na het eten zelf in te gaan zitten.
Na het eten en nadat de wedstrijd was afgelopen is Jan als eerste in de sauna gaan zitten. Daarna is Nancy erin gaan zitten. Het is een 1-pers sauna, maar wel een echte, geen infra-rood sauna. We hadden hem op 95C ingesteld. Het advies was om maar 1 pollepel water op de stenen te gooien, per keer. Het was een lekkere sauna. Nancy merkte met liggen, dat de aanhechtingen in de knieën en kuiten heel kort en gespannen aan voelden. De komende week weer iets vaker rekken.
Vandaag dus een rustige avond in het huisje.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *