Gisteren gingen we op tijd naar bed toe. Na deze inhaalnacht stonden we vanmorgen om 7.30 h op, daar we om 8.00 h wilden ontbijten. Aan onze tafel lag een papiertje waarop je moest aankruisen wat je als ontbijt wilde bestellen. Er was heel veel keuze. De broodjes kreeg je standaard, maar het beleg erop moest je wel bestellen.
Na het ontbijt vertrokken we om 9.15 h voor eerste onze wandeling. Het eerste stuk was hetzelfde als gisteren. Langs de grote weg liepen we naar San Pedro. Nu liepen we het dorpje in. Er zouden 2 winkeltjes liggen die na 10.00 h brood geleverd hadden gekregen van de bakker. De eerste winkel had geen brood. We vroegen er wel nog de weg naar het tweede winkeltje. We moesten rechts, maar wisten niet of dat direct de eerste weg rechts was of pas iets verder. Bij de eerste weg rechts lag koffieplantage Platinium met café. We gingen er toch even kijken. We konden er een rondleiding inclusief koffie en hapjes krijgen. Aangezien maar 1 van ons drieën koffie luste, was dat niet handig. Daarom terug naar de weg en bij de volgende rechts nogmaals de route gevraagd aan een man in een auto die net  wegreed. Daarna was het nog een stukje omhoog naar een supermarkt. Daar konden we broodjes kopen, die ter plekke voor ons belegd en ingepakt werden.

Vanuit San Pedro kijken we dieper het dal in

Nu konden we onze wandeling weer oppakken. Vanaf hier ging het verder over een echt wandelpad, heel mooi aangelegd, maar wel heel sterk stijgend. De omgeving was ook schitterend. Het deed ons meer aan San Antao van Kaapverdie denken dan aan de andere Canarische eilanden, die we al eerder aangedaan hadden.
Onderweg naar de pas Montana Bibique kwamen we langs een oude dorsvloer.

Dorsvloer en San Pedro en La Suerte op de achtergrond.
Op weg naar de pas.

Net voor de pas kwamen we langs een wand met holtes, grotten die vroeger bewoond waren.

Terugblik op het dal.

Het laatste stukje naar de pas liepen we over een mooi glooiend bruin lavapad omhoog.

Het laatste stukje naar de pas, een heel mooi pad.

Op de pas lag een grote, oude, dorsvloer. We bevonden ons aldaar op 640 m hoogtemeters. Hier moesten we kiezen welke route we wilden lopen. We konden kiezen uit de route naar Puerto de las Nieves, deze was hoogtevrees gevoelig, of de route over Camino Real, waarna je 1 km richting Mirador Vuelta des Palomar moest lopen en vervolgens dezelfde weg terug nam naar San Pedro en het hotel.
Wij liepen door naar Puerto de las Nieves. Nu was het pad wat meer glooiend. Met uitzicht naar rechts op het dal waar La Suerte en ons hotel lag.

Uitzicht op San Pedro.

Een kilometer verder begon het zogenaamde hoogtevreesgevoelige stuk, waar wij niets van merkten.

Mooi rotstuintje.

We hadden hier ook al zicht op Agaete en de zee. Het kustlandschap was hier niet op zijn mooist, namelijk door aanwezigheid van grote aantallen plastic tuinderskassen . Onderweg hadden we geen honger en besloten we om aan de haven te lunchen/dineren en de gekochte broodjes voor morgen te bewaren.
Net voordat we Agaete bereikten, lag er nog een dorsvloer. Daar aten we een klein amandelkoekje om vervolgens het laatste stukje af te dalen naar Agaete en vervolgens door te lopen naar Puerto de las Nieves.

Agaete en Puerto de las Nieves.

Daar kwamen  we om 14.30 h aan. We lunchten er heel uitgebreid met eerst een salade, vervolgens namen  de mannen een mixed grill van lokale vissen en Nancy de langoustines. Tijdens de lunch zagen we de ferry naar Tenerife vertrekken en een andere aankomen. Ter afsluiting van de heerlijke maaltijd namen we nog taart na. Om 16 h liepen we naar de pier en maakten we foto’s van Dedo de Dio. De vinger van God, een rots in de zee.

rotsformatie Dedo de Dio

Daarna liepen we over een boulevard langs de zee en vervolgens liepen we  naar het historisch centrum van Agaete. We hadden eigenlijk de bus of taxi terug naar het hotel moeten nemen, maar we vonden het niet zo heel ver, dus we liepen te voet terug. Onderweg kwamen we nog langs het archeologisch park, maar dit was al om 17 h dicht. Vanaf onze route over de grote weg zagen we iets verder ook al een paar van de graven liggen, die ogenschijnlijk gerestaureerd uitzagen. We zagen een aantal opgestapelde torens van stenen, waarvan we vanaf de weg een foto gemaakt hebben. Om 17.45 h kwamen we bij ons hotel aan. We hadden 18,5 km gelopen en 830 m gestegen en gedaald.
Na onze rugzakken naar de kamer gebracht te hebben, gingen we eerst iets te drinken halen in de zelfbedieningsbar en maakten we ook nog een paar foto’s van de cactussen in de tuin van het hotel. Daarna op de kamer gerelaxed, dit verhaaltje geschreven en de foto’s geselecteerd.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Neeltje Verheijen · 02/03/2022 op 11:15

Hoi Nancy en Hans,
het ziet er weer geweldig uit, mooie omgeving, mooie foto’s.
heel veel wandelplezier en groetjes

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *