Hans is jarig vandaag. Om 6 h werden we al wakker en iets later zijn we maar opgestaan. Het leek buiten droog, echter er stegen wel nog continue wolken vanuit het dal omhoog. Iets na 7 h zijn we bij de bakker broodjes, beleg, yoghurt en een lokale lekkernij, een kientaler nussschnitt, gaan halen. Voor het geval we nergens meer een gebakje kunnen vinden voor Hans zijn verjaardag.
Om 7.30 h zijn we gaan ontbijten en bleken we met 7 personen te zijn die deze SNP wandelreis hebben geboekt. Heeft het hotel toch een goede klant aan SNP.
We hebben de lunchrekening van gisteren nog betaald en zijn vervolgens begonnen aan de wandeling om 8.30 h.
De wandeling zou 13 km zijn, maar dat viel achteraf wel mee. Wel genoeg hoogtemeters.
Het eerste stuk ging maar een beetje omhoog en liep daarna redelijk parallel aan het Kiental. Op dit stuk zagen we ook een muggenorchis staan.

Uitzicht op het Kiental

Daarna liepen we omhoog het dal  van Spiggengrund in. Hier moesten we al meer stijgen, gestaag liepen we omhoog. We liepen in de wolken die omhoog trokken, dus het miezerde iets.  Het was wel een mooi stuk, langs rotsen en een dennenbos. Boven kwamen we bij een onverharde weg en regende het al harder en hebben we de regenhoes over de rugzak gedaan.

Het stijgend bospad


Ondanks de regen is het wel een mooie route, maar de hoge besneeuwde bergen gaan we niet zien vandaag. Daarna moesten we de route langs de Spiggebach volgen. Volgens de SNP tekst moesten we NIET de brug oversteken, maar de gps route ging wel de brug over. We hebben de tekstroute gevolgd. Verderop moesten we ondertussen de 3e brug oversteken.

Hans in regenjas op het pad

Daarna ging de SNP tekst over de inmiddels verharde weg. Maar er was ondertussen een nieuw aangelegde wandelweg die vrij steil omhoog ging. Bij het omhoog gaan voelde Nancy haar benen ondertussen wel en moest ze wat vaker stoppen. We gingen via mooie alpenweiden omhoog, er stonden vele bloeiende bloemen. Na 2.15 h kwamen we bij 2 boerderijen. Volgens SNP tekst konden we bij de 2de koffie of thee krijgen. Deze was open, dus daar onder de overkapping thee gedronken. De eigenaar was net kaas aan het maken. Daar heeft Hans nog een foto van mogen maken.

De tweede boerderij waar we thee drinken
Het persen van de kaas

Daarna moesten we nog ongeveer 100 tot 200 m stijgen tot de Kanzel pas. Daar hadden we de optie om nog een topje te pakken voor het uitzicht, maar dat had geen nut vandaag. Onze overnachtingsplek was in verhouding dichtbij, dus we besloten om in de hut te lunchen en de gekochte broodjes voor morgen te bewaren. We hadden beneden wel al even een yoghurtje en de notenkoek gegeten.
Het eerste stuk omlaag was een smal bergland, daarna kwamen we op een verharde weg die we tot ons berggasthaus Golderli moesten volgen. Ondertussen voelde Nancy dat de jas ergens lekt, haar blouse begon ook door te lekken.

De grote waterval bij Griesalp

Om 13.15 h kwamen we bij ons berggasthaus aan. We hebben maar 9,9 km gelopen ipv volgens SNP 13 km. We hebben er 3.40 h over gedaan. We hadden 960 m gestegen en 460 m gedaald.
Binnen kregen we gelijk onze kamer, helaas was de bagage er nog niet. Wel hebben we alle natte spullen uitgedaan, op de broek na. Nancy had nog een trui in de rugzak en toen heeft ze die al aangetrokken. We hebben als lunch Kaiserschmarren besteld. Tijdens het wachten kwam de bagage binnen en toen hebben we alsnog de echt droge spullen aangedaan.
Het regent nog steeds, dus de rest van de middag blijven  we binnen en hebben we o.a. dit verhaaltje gemaakt.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

3 reacties

Frans en Veronique · 04/08/2020 op 13:26

Van harte Hans met je verjaardag en voor je nieuwe
levensjaar nog heel veel mooie tochten voor de boeg.
liefs van ons.

Joke en Robin · 04/08/2020 op 18:20

Hartelijk gefeliciteerd! En Kaiserschmarrn op je verjaardag! Wat heb je nog meer nodig.
Hopelijk komende dagen wel beter weer en mooie uitzichten!
X Joke en Robin

Rien Janssen · 04/08/2020 op 21:47

Hoi Hans en Nancy,de eerste wandeldag zit er op.Zo te lezen moeten de benen
nog even wennen.Dat zal wel goed komen.
Groetjes en mooie wandelingen de komende weken.
Lei en Rien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *