Om 7 h stonden we op en om 7.45 h gingen we ontbijten. Bij het ontbijt was minder keuze dan gisteren, maar er lag genoeg.
Om 8.30 h gingen we terug naar de kamer. We hebben alle bagage op onze kamer gezet. Daarna leverden we de sleutel in en liepen naar de supermarkt tegenover het hotel. Ze hadden geen vers brood, daarom alleen water en twee kleine flesjes cola gekocht. Daarna liepen we verder, onze wandelroute van vandaag liep ook door het centrum van Corleone.

Magna Via Francisqena, Corleone

Iets verder op de route zagen we een bakker. Daar kochten we ieder een belegd broodje. Vervolgens kwamen we langs een park en daarna langs een aantal kerken.

Magna Via Francisqena, Corleone

Ze waren wel allemaal dicht. Bij de splitsing naar de Cascata della Due Roche vroegen we aan een voorbijganger of er wel water bij de waterval aanwezig was. Helaas, de waterval stond droog, dus konden we tenminste met een gerust hart deze overslaan. Deze lag namelijk ook niet echt op de route.
Hierna ging de route stijgend omhoog. We kwamen aan de rand van Corleone uit, waarbij we stijgend langs de Saraceense toren kwamen met schitterend uitzicht over Corleone.

Magna Via Francisqena, Corleone

Vandaag was het trouwens wel warm, gelukkig bewolkt, jammer genoeg wel gedurende de hele dag was er erg veel wind en vaak gepaard met stevige windstoten.
Daarna liepen we over een soort plateau verder, lichtjes dalend. We liepen door een akker landschap met wijngaarden en soms olijfbomen. We zagen weer een boer met een rupstractor en een soort schijf als ploeg. Ze hebben stevig materiaal nodig met deze grond.

Na 5.5 km staken we de doorgaande weg over en liepen we over een stijgend verhard pad verder. Nu moesten we 3,5 km stijgen. We bleven tegenwind houden. Net voor de top was er een drinkbak waar ook de andere wandelaars aan het pauzeren waren. Wij hielden er ook een snackpauze.
Daarna liepen we over de top en begonnen we aan de afdaling. We keken uit over een heuvelig landschap waar verschillende rijen windmolens de randen van de heuvels volgden.

Magna Via Francisqena, Corleone naar Prizzi

In de verte zagen we een rotspartij, waar wij van vermoedden dat Prizzi erachter zou liggen.
Om 12.50 h gingen we lunchen, zittend op een plastic waterleiding als bank. We waren over de helft van de route. We hoorden een schapenkudde die steeds dichterbij kwam, samen met de huilende wind zaten we niet echt rustig qua geluid.

Magna Via Francisqena, Corleone naar Prizzi

Nancy verzorgde ook haar voeten, door wandelwol op de hakken te doen. Om 13.25 h liepen we weer verder. We passeerden de schapenkudde en een oude boerderij. Vervolgens hadden we een doorsteek door een grasgebied voordat we op de doorgaande weg kwamen. We moesten die oversteken en liepen weer over een onverharde weg verder. De route liep vroeger langs het de oever van het meer Lago Di Prizzi, maar er was weinig water, dus het pad liep nu ver van de oeverrand. Zo slingerden we richting de rotswand Prizzi waarop zou liggen.

Magna Via Francisqena, Corleone naar Prizzi, rotswand met Prizzi huizen in zicht

Wij moesten nu nog linksom, flink stijgend, om er te komen.

Magna Via Francisqena, Prizzi

Om 15.30 h waren we bij een barretje waar we iets gingen drinken. Nancy had allerlei appjes gekregen van onze gastheer voor vanavond, we sliepen in een appartement, La Casa Di Kokalo. We zouden hem ontmoeten bij de bar Trattoria Del Corso.

Magna Via Francisqena, Prizzi
Magna Via Francisqena, Prizzi

Hij herkende ons al, dus buiten kwam hij ons al tegemoet. We reserveerden eerst bij de Trattoria voor het avondeten en liepen met hem mee naar het appartement. Het appartement had twee 2-pers  kamers, een keukentje en badkamer. Daar kwamen we om 16.30 h aan. We hadden 22,3 km gelopen, met 1130 km stijging en 660 m daling. We waren 6.30 h onderweg geweest.
In het appartement gingen we een voor een douchen. Daarna zetten we de foto’s op de tablet. We hadden dorst, dus om 18.15 h liepen we al naar de Trattoria. Daar dronken we iets voordat we eten bestelden en maakten daar dit verhaaltje.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Wies · 31/10/2023 op 06:48

Goedemorgen. Hoi, jullie hebben er ai een paar mooie wandelingen erop zitten. Jullie hebben gelukkig mooi weer. Hier is al veel regen gevallen. Hier is verder geen nieuws. Nog een fijne vakantie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *