Vanmorgen stonden we pas iets voor 8 h op. We hadden goed geslapen de afgelopen nacht. We pakten onze bagage weer in en kregen eerst thee. Om 9 h kregen we ons ontbijt, ondanks eerdere verzoeken van ons bleven we steeds van die zware ontbijten krijgen. Vandaag bruine bonen, 2 sneden brood en gebakken bacon. Nancy at de bacon en een snee met chocopasta besmeerd. Hans at de 2 sneden brood met de bruine bonen.
Vlakbij het kamp lag ook een waterval, daar liepen we met zijn tweeën even alleen naartoe.

Rwenzori trekking, waterval bij Kiharo kamp

Daarna begonnen we om 10 h aan de wandeling naar het Forest View kamp. We moesten weer op de laarzen beginnen met lopen, maar halverwege zouden we de bergschoenen aan kunnen doen. Gisteren waren onze voeten helemaal bebloed van gesprongen blaren of bloedblaren. Een voet had Nancy gisteren al tijdens de wandeling ingewikkeld met wandelwol, die had al een gesprongen blaar onderweg, maar was daardoor niet verergert. Vandaag wikkelde Nancy beide voeten met wandelwol in voor we begonnen met wandelen. Vlakbij het kamp ging de route onderlangs de grote heidebomen met hangend mos.

Rwenzori trekking, start route Kiharo kamp naar Forest View

Dit bleef Nancy haar favoriete zone. We daalden weer sterk af. Na 600 m lopen waren we al meer dan 100 m gedaald.

Rwenzori trekking, Kiharo Kamp naar Forest view

Doordat het al 2 dagen droog was, was het pad minder glibberig dan de vorige dagen.

Rwenzori trekking, Kiharo Kamp naar Forest view

Op de route zagen we al een paar keer een rode duiker en ook nog een aantal keren de sunbird. Gisteren zagen we op het eind van wandeling weer een aantal keren de Turaco vogel.

Rwenzori trekking, Kiharo Kamp naar Forest view

Onderweg kwamen we langs een aantal mooie watervallen. Deze waren pas in 2020, in Covid tijd, ontdekt door de eigenaar van Rwenzori Trekking Service, een man die nu al 80 jaar is. Daarbij werd wel een drone gebruikt vanaf het originele pad. Ze vonden de watervallen zo mooi, dat ze daarna in de route opgenomen van de trekking opgenomen waren. Van de eerste waterval die we zagen wisten ze de naam niet, daar stond geen bordje bij.

Rwenzori trekking, Kiharo Kamp naar Forest view, waterval


Vervolgens kwamen we een stuk lager uit bij de Nyamwamba waterval op 3037 m hoogte gelegen. Deze was al heel mooi.

Rwenzori trekking, Kiharo kamp naar Forest View, Nyamwamba waterval

Daarna liepen we verder omlaag en al vrij snel kwamen we bij uit de volgende waterval, de Ajarova waterval op 2987 m.

Rwenzori trekking, Kiharo kamp naar Forest View, Ajarova waterval

We bleven dalen. Om 12.20 h kwamen we bij de Plozza waterval op 2945 m. Daar was een hut bij gebouwd met schitterend uitzicht op de waterval. Hier aten we onze lunch. Ook konden we hier de regenlaarzen ruilen voor onze eigen bergschoenen. Onze eigen porters wachtten hier op ons.

Rwenzori trekking, Kiharo kamp naar Forest View, Plozza waterval

Om ca. 13 h liepen we verder. Vanaf hier kwamen we in de bamboe zone. Dit was een relatief smalle zone.

Rwenzori trekking, Kiharo kamp naar Forest View, Bamboe zone

We kregen wel nog even een tamelijk steile klim voor de kiezen, voordat we weer verder omlaag gingen. We kwamen nu in de tropische regenwoud zone aan. Hier moesten we weer een aantal keren ladders op en af. Vandaag is het pad trouwens “normaler”. Beter begaanbaar en meer een pad vergelijkbaar met andere trekkings die we gedaan hebben.

Rwenzori trekking, Kiharo kamp naar Forest View

We liepen relatief snel, waardoor we al om 14.15 h aan kwamen in het kamp Forest View. Omdat de meeste anderen een 5-daagse trekking doen, wordt dit kamp overgeslagen. We waren dus de enige gasten die mochten genieten van het geweldige Forest View. We begonnen vanmorgen met laaghangende bewolking, maar het werd best snel zonnig warm weer met zelfs gedeelten blauwe lucht. Vanaf het Forest View kamp konden we het dal omlaag kijken, richting Kilembe.
Bij dit kamp is (iets omhoog lopende) mobiel bereik. We vroegen de gidsen om voor morgen bij aankomst voor een verjaardagstaart voor Hans te zorgen, waarbij we alle dragers, gidsen en onze chauffeur gids op taart wilden trakteren met een drankje. Ze kwamen zelfs vragen welk merk bier ze moesten bestellen en hoeveel geld we aan de taart wilden besteden, welke naam op de taart moest, etc. De gidsen leken erg enthousiast te worden over ons idee. Morgen zullen we dus Hans zijn verjaardag met terugwerkende kracht vieren, aan het einde van de trekking, in plaats van op de eerste dag van de trekking.
De rest van de middag selecteerden we de foto’s van de afgelopen twee dagen en maakten we het verslag van gisteren en vandaag. We waren superblij met de eerdere suggestie van onze gidsen om niet 2 dagen in Mutinda kamp te door te brengen, maar een extra nacht door te brengen in het Forest View kamp.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Neeltje Verheijen · 09/08/2023 op 20:03

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Hans.
Ben helemaal bij gelezen, wat een indrukwekkende tocht pffff knap hoor dat jullie dit gedaan hebben.
Nog veel mooie dagen gewenst in die prachtige natuur.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *