Vr. 12-08 naar Kirindy Forest Reserve

Vannacht om 3.00 h werd Nancy ziek, diarree. Blijkbaar was er toch iets niet goed qua eten gisteren. Dit keer was knoflook niet de oorzaak. Om 6.30 h stonden we op en om 7.00 h gingen we ontbijten. Nancy pakte een paar droge biscuitjes en bananen in voor onderweg. Hans had ook een flesje met ORS gemaakt om de zoutbalans te herstellen. Iets na 7.30 h reden we weg. We konden rustig aan doen vandaag.

Ferry bij de Manombolo rivier
Dorpje onderweg

Bij de tweede ferry, bij Belo sur Tsiribihina werd er een festival gehouden. De ferry zou pas vanaf 15 h varen. Nu reden we bij daglicht waar we 2 dagen geleden in het donker doorheen gereden waren. We zagen onderweg nog een paar vogels, een hop, bijeneter en parkieten/papegaaien.

De Hop
Bijeneter en parkiet

We stopten steeds om foto’s te maken. We waren als eerste vertrokken, maar zo raakten we steeds verder weer achteraan in de stoet van terreinauto’s.
Rond 10 h bij een dorpje, stonden de auto’s weer geparkeerd en hielden ze pauze. Hery reed rustig door. Net voor 12 h kwamen we bij Belo sur Tsiribihina.

Belo sur Tsiribihna

Daar kochten we eerst een SIM kaart om zo met de telefoon als hotspot, de blog te kunnen bijwerken. Dat ging nog niet zo soepel. Daarna gingen we weer bij Mad Zebu eten, Hans tenminste. Nu nam hij het 3 gangenmenu. Nancy nam alleen cola. Nancy ging met de gids van een Nederlands gezin terug naar het telefoonkraampje, maar ze waren al gesloten. De gids had bij het Nederlandse gezin wel alles ingesteld gekregen. Bij Nancy lukte het niet helemaal. Daarom bij Mad Zebu nog even om hulp gevraagd. Het bleek dat we alleen een tegoed erop hadden gekregen, daarna moesten we nog een pakket kopen met dat tegoed. We kozen alleen een Internet pakket. Het bijwerken van de blog, met de telefoon als hotspot werkte daarna nog niet goed. De verbinding was te traag.
Om 14.30 h reden we naar de ferry, waar we net voor 15 h op mochten rijden. Het was Hery weer gelukt om als eerste de ferry op te mogen rijden, ondanks dat we niet vooraan in de rij aangesloten waren. Op de ferry mailde Nancy de tekst van de blog naar zichzelf en zo kon ze via de telefoon toch de tekst posten. Daarna deed ze hetzelfde met de foto’s. Ze kreeg niet alles af en 1 foto stond dubbel. Dat moesten we later nog corrigeren.
Om 16.00 h arriveerden we aan de overkant en konden we onze weg vervolgen naar het Kirindy Forest. Daar kwamen we net na zonsondergang om 17.40 h aan. Vandaag reden we 150 km en exclusief de pauze in Belo sur Tsiribihina waren we ca. 9 h onderweg geweest.
In de lodge konden we ons direct omkleden, alvast diner bestellen, en om 18.10 h vertrokken we met onze gids Alfred voor de avondwandeling door het park. We werden door Hery weggebracht. Vanuit de auto zagen we de ogen van de Fossa, terwijl deze de weg overstak. Een stuk verderop begon onze wandeling.
We zagen bijna direct een slang op het pad, de Black kite eyed snake.

Black kite eyed snake

We zagen diverse van de voor dit park bekende lemuren; de Fork marked Lemur, de Grey mouse lemur.

Fork marked Lemur

Ook zagen we 2 gekko’s, de Big Headed Gekko en de Paroedura picta gekko.

Big Headed Gekko

De Grey mouse lemur zagen we heel snel van tak naar tak springen en rennen, voordat hij een holle boom indook.

Grey mouse lemur
Grey mouse lemur

Terug bij de auto deed de startmotor het weer niet en met zijn drieën duwden we de auto tot hij weer aansloeg.
Om 20.30 h waren we terug bij de lodge. Nancy was eigenlijk te moe om te eten, en at alleen de frites en een beetje van de fruitsalade, zodoende kon ze toch de malariapil slikken. De bijhorende gegrilde kip hebben we samen met een biertje naar Hery laten brengen.
Om 21.30 h ging Nancy al gaan slapen, en Hans een half uurtje later.
Het was weer een mooie dag geweest.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *