Vanmorgen weer ontbeten, de auto gehaald en de bagage ingeladen. Om 9.10 h reden we weg naar Brig. Daar kwamen we net voor 10 h aan. We parkeerden in de parkeergarage van de Altstadt. We namen de goede uitgang en kwamen direct bij het kasteel uit.
Daar liepen we de kasteeltuin in om mooi zicht op het kasteel te krijgen.

Stockalper Palace in Brig

Na alles bekeken te hebben liepen we nog een rondje rondom. We kwamen een aantal kerken en kapellen tegen die allemaal tot het Ursulinenklooster behoorden.

Uitzicht op Brig.
Blik op Altstadt Brig.

Daarna zijn we richting het treinstation gelopen en kwamen nog langs een leuk plein in de Altstadt. Daar dronken we even iets.
Op weg naar het treinstation vond Nancy de winkel die ze online al gevonden had, waar ze de lotusgrill verkochten. Daar liepen we binnen en hebben de lotusgrill gekocht. Helaas hadden ze hem alleen in het antraciet en niet de mooie blauwe of rode. De gril was wel 50 CHF goedkoper dan in de luxe winkel in Adelboden.
Deze aankoop brachten we eerst naar de auto terug en vervolgens zijn we gaan lunchen op het pleintje.
Om 13 h reden we naar Davos. Op weg naar de passen konden we kiezen uit de Nufenenpas of de Furkapas. Wij kozen voor de Nufenenpas, vanwege dat deze minder bekend was bij ons. De route was heel mooi. Bovenop de Nufenenpas hebben we nog foto’s gemaakt.

Terugblik Nufenenpas.
Gletsjer bij de Nufenenpas.

Daarna via de vele bochten, tunnels naar Davos gereden. We zouden rond 17.30 h aankomen, dus rond 16.30 h hebben we de taxi gebeld.
Onze TomTom kende niet de plek waar we echt moesten zijn, dus onderweg toch nogmaals het adres aangepast. Toen zouden we pas om 17.40 h aankomen. Toen nogmaals met de taxi gebeld. Was geen probleem, we moesten maar bellen als we op de parkeerplaats stonden.
Toen we de parkeerplaats opreden zagen we de taxi al staan. De chauffeur wees ons ook waar we konden parkeren. Vervolgens de print van de vergunning om er te parkeren onder de voorruit gelegd en alle bagage die we mee wilden nemen in de taxi gelegd. De taxi bracht ons naar Davos-Clavadel, naar het Naturfreundehaus.
Dit lag al best hoog, dus dat hoefden we morgen niet te klimmen.
We werden supervriendelijk ontvangen. Om 18.30 h konden we al dineren. Er waren nog 2 Nederlandse koppels aanwezig. Een van hun start ook morgen met de Kesch trail.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *