Vanmorgen stonden we om 4.00 h op en om 5.05 h hadden we de shuttlebus naar Schiphol. Via de groepsapp en onze herkenbare hoedjes kwam iedereen binnen druppelen. Een gezin van 8 was al bij de balie gaan informeren en was naar de check-in balie verwezen. Zij stonden daar in de hele lange rij. Maar ook de check-in balie kon niet helpen. Om 6 h kwam de reisleidster en die ging informeren. Om 6.25 h kregen we de mail dat we allemaal omgeboekt waren naar vluchten op maandag 19 december. Daar ging natuurlijk niemand mee akkoord. Meerdere personen hadden ook twijfels of ze dan niet de hele vakantie moesten annuleren. Via de reisleidster kregen we te horen dat dat niet onder de annuleringsvoorwaarden viel en dat er dan geen refund zou zijn. Ondertussen waren we met een aantal mensen al aan het zoeken of we zelf alternatieve vluchten konden vinden. Die waren er wel. De angst bestond dat, daar Lufthansa ons had omgeboekt, dat ze niets anders meer zouden regelen voor ons. De reisleidster had wel al aangegeven dat de groep gesplitst mocht worden om iedereen zo snel mogelijk in Mexico te krijgen. Om 9 h was het kantoor van Djoser ook weer open, en ook het kantoor van Lufthansa, zodat er dan misschien wel iets geregeld zou kunnen worden.
Mara had ondertussen al alternatieve vluchten gevonden en ook een hele goedkope vlucht van Tui,  die voor €300 per persoon morgen rechtstreeks zou vliegen naar Cancun. Hier kon je maar voor max 9 personen ingeven en wij waren met 21 personen. Ze gaf dit ook als alternatief aan Saskia, onze reisleidster, door.
Saskia heeft de hele tijd gebeld en is druk bezig geweest om omboekingen te realiseren. Net voor de lunch was de status dat 5 personen via Parijs en dan rechtstreeks naar Cancun zouden vliegen, voor 8 personen was ook een alternatieve vlucht gevonden. Voor de resterende 8 personen waren ze nog aan het zoeken. Een van de problemen was, dat alternatieve vluchten via de USA geen alternatief waren, omdat niemand een Esta registratie had.
Vervolgens kregen we het bericht dat er op de gecancelde instapkaart, €15,- gestort was om te lunchen. We gingen omstreeks 12 uur lunchen bij La Place. Bij het afrekenen bleek de instapkaart niet te scannen. Vervolgens heeft Saskia de Lufthansa dame weer gebeld die daarna papieren vouchers kwam brengen.
Tijdens de lunch kreeg Saskia een update over de laatste omboekingen.
Om 13.10 h kregen we een mail van Djoser dat onze vlucht omgeboekt was, met de nieuwe e-tickets. Daarna kregen we ook van Lufthansa een hotelovernachting met diner en ontbijt. We sliepen weer bij het Ibis hotel waar we afgelopen nacht ook geslapen hadden. We zullen nu met KLM gaan vliegen. Met 5 personen hebben we een vroege vlucht. Wij vliegen dus morgenvroeg om 7.20 h naar Parijs. Dan van Parijs naar Mexico stad. En van Mexico stad vliegen we naar Cancun, waar we morgenavond om 22.10 h zullen aankomen. Met het tijdsverschil van 7 h zal het morgen weer een lange dag worden. Andere groepsleden zullen morgenvroeg iets later van Amsterdam naar Parijs vliegen en dan rechtstreeks naar Cancun. Die zullen morgen rond 15 h aldaar arriveren. Onze reisleidster zal it daar ook bij zitten, zodat ze ons allemaal kan opvangen. Het gezin van 8 personen zal pas morgenavond van Amsterdam naar Heathrow vliegen en daarna naar Mexico stad en vervolgens naar Cancun. Die zullen pas op zondagochtend om 9.30 h in Cancun. Daarna zullen we als groep verder reizen per bus van Cancun naar Merida.
Ons groepje heeft eerst via de automaat proberen in te checken, maar daar konden we niet regelen dat we naast elkaar konden zitten en was het papier op. Vervolgens zijn we bij de KLM balie gegaan om ons in te checken. Op de lange vlucht zitten Hans en Nancy wel achter elkaar aan het gangpad, maar zullen we in het vliegtuig nog proberen te regelen dat we naast elkaar komen te zitten.
Daarna namen we om 15 h de shuttlebus naar het Ibis hotel. Daar kregen we onze kamers. Op de kamer sliepen we ongeveer 1 uurtje en om 18 h gingen we dineren. Dit bleek een buffet te zijn, speciaal voor geannuleerde of vertraagde vluchten. Het restaurant zat behoorlijk vol. Om 19.30 h gingen we naar de kamer en om 21 h gingen we slapen. Even een beetje slaap inhalen. Morgen moeten we weer om 4 h opstaan.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *