Do 17 en vrijdag 18 juni, start Noaberpad

Gisteravond, donderdag 17 juni zijn we om 18.50 h vertrokken naar van der Valk Zuidbroek. Onderweg via de radio naar de voetbalwedstrijd geluisterd. Om 22.10 h kwamen we aan. Net op tijd om de tweede goal van Nederland te zien.
Om 23.30 h zijn we gaan slapen, maar door de warmte hebben we slechter geslapen, er was geen airco op de kamer.

Vrijdag 18 juni
Om 8.00 h zijn we gaan ontbijten. We hadden om 9.00 met Jan afgesproken om daarna naar Bellingwolde te rijden. Daar hebben we onze auto neergezet om daarna met Jan zijn auto naar Bad Nieuweschans te rijden. Daar parkeerden we bij het NS treinstation. Om 10.15 h begonnen we met wandelen, de eerste etappe van het Noaberpad.
De route begon in het historische Bad Nieuweschans waar ook de thermen liggen. Het nadeel bij vestingstadjes is, dat je als je over de wallen loopt, je de stervorm niet ziet of kunt fotograferen. Alleen op luchtfoto’s is de stervorm te zien. Als historisch stadje maakte Bad Nieuweschans niet heel veel indruk.

Vroegere garnizoenkerk in Bad Nieuweschans

Daarna liepen we verder langs het Boelo Tijdenskanaal. Dit zag er mooi uit en hier mochten we genieten van een gering koel briesje. Wel moesten we aldaar een stuk door hoog gras lopen dat erg vermoeiend was.

Het stuk met erg hoog gras


Na 7 km gelopen te hebben vanaf het beginpunt, verlieten we het kanaal en liepen we langs akkers, zigzaggend naar Oudeschans. Ook dit was weer een vestingstadje waar we eerst omheen liepen en toen er doorheen.

Oude smidse in Oudeschans

Daar hielden we onze horeca-lunchstop bij restaurant de Piekenier. We kwamen er om 12.50 h aan. Nancy voelde zich al erg verhit, dus we begonnen met een koude cola. Daarna kregen we de lunch, deze was erg lekker. Om 13.55 h liepen we weer verder, we moeten nog 12,5 km lopen.
Na Oudeschans vervolgden we onze route parallel langs een verkeersweg en daarna boog de wandelroute af en liepen we naar Grenssloot. Hier kwamen we langs natuurgebieden waar ook allerlei vestingwerken lagen, bestaande uit een wal met een sloot eromheen. Dit heette de Flèche en Redoute, uit 1797.

Oude vestingswal Flèche en Redoute

Na het lopen van deze lus van bijna 10 km kwamen we hemelsbreed ongeveer 1 km verderop uit.


Daarna moesten we nog 2-3 km lopen naar Bellingwolde, waar heel veel mooie en weelderige Herenboerderijen lagen. Aan de voorkant zien ze uit als een villa, aan de achterkant zit er een gigantische schuur aan vast.

Herenboerderij Bellingwolde


Om 16.40 h kwamen we bij onze auto aan. We hadden 24,3 km gelopen.
Vervolgens reden we naar Bad Nieuweschans om Jan zijn auto op te halen. Vanwege de tijd hebben we in Bad Nieuweschans bij de Coop nog even boodschappen voor het ontbijt gekocht.
Daarna was het ongeveer 1 uur rijden naar Landal Aelderholt waar we 10 nachten een huisje hebben gehuurd. We kwamen er om 18.35 h aan. Het inchecken ging vlug. We hadden om 18.30 h voor diner gereserveerd, maar tijdens de lunch dit al laten aanpassen naar 19.30 h.
Na het douchen en omkleden, zijn we gaan dineren. Net toen we klaar waren met eten begon het te stortregenen. We hebben 15 min gewacht en zijn toen vlug naar het huisje teruggegaan.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

3 reacties

Rien Janssen · 19/06/2021 op 21:33

Echt Noord-Nederland.Mooie groene grassen en mooie oude lage huisjes.Een
goed begin van een echte nederlandse vakantie.
groetjes Rien.

Bert van Buggenum · 19/06/2021 op 21:34

Veel plezier op deze wandeling, ik ga jullie zeker volgen. Start was wel op 18 Juni en niet 18 Juli.
Groetjes uit Peij.

    NancyHans · 20/06/2021 op 06:11

    We passen het vlug aan, bedankt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *