Vr. 25 juni 2021, van Klazienaveen-Noord naar Bargerveen,

Vanmorgen weer om 8 h ontbeten. Vervolgens vertrokken we om 9 h naar ons eindpunt, een picknickplek aan het Bargerveen. Die hadden we gisteren al gecontroleerd. Helaas was de afslag Schöninghsdorf afgesloten en dat was bij de Google routebeschrijving niet bekend. Daarom ca. 10 km moeten omrijden. Na het parkeren, waarbij we nog even op twee tractoren met gier moesten wachten, reden we met Jan zijn auto naar het Veenkerkje in Klazienaveen-Noord. Om 10.25 h begonnen we aan de wandeling.
We wandelden eerst langs het bosgebied van Scholtenszathe. Daarna doorkruisten we dit gebied waarbij we ook weer langs kleine waterslootjes kwamen.

Scholtenszathe


Na 4 km staken we de weg over en kwamen we in het volgende natuurgebied het Oosterbos. Hier wisselden bos en vennetjes en heide elkaar af. Ook weer mooi.

Ven in het Oosterbos

Nadat we 6 km gelopen hadden, kwamen we bij het vrij nieuwe Koning Willem Alexanderkanaal met de koppelsluis. Er stonden veel bankjes en een ijskar. Dat verwachtten we niet. Jan trakteerde ons alweer op ijs. Daarna liepen we verder richting de trambrug en een voetveer. Daar staken we via het voetveer het Scholtenskanaal over.

Voetveer over het Scholtenskanaal


Daarna kwam een stukje langs de tuinkassen van Klazienaveen en een stukje verder langs een groot water.

Hans foto’s aan het maken bij het naamloze water bij Klazienaveen

Daarna liepen we alweer langs de Runde, net als gisteren. Vervolgens een stukje parallel aan de autobaan de A37 en daarna liepen we we er onderdoor.
Daarna naderden we onze geplande lunchplek, het Sportlandgoed. Dit lag in een mooi gebied. Daar kwamen we om 13.30 h aan om te lunchen. We hadden al 12 km van de 20 afgelegd.
Na de lunch liepen we verder langs weilanden naar een klein natuurgebied, Oosterveen.

Oosterveen

Iets verder kwamen we bij de theetuin van gisteren, op 16 km. De D’Aole Pastorie. Daar weer een korte pauze gehouden. Het weer begon om te slaan en we voelden al af en toe druppels. Nu was het nog maar 4 km naar het eindpunt, waarbij we door verschillende gebieden van het Bargerveen liepen.

Bargerveen
Bargerveen
Bargerveen

Hier zagen we ook weer lavendelheide en wollegras.

Heide met een heideblauwtje
Wollegras

Bij een gebied moesten we eigenlijk om een rechthoekige dal-weide lopen. Twee mannen kwamen net uit dit gebied. Ze vroegen of ze iets interessants mochten vertellen. Er groeiden daar heel veel Welriekende Nachtorchis, een zeldzame orchidee in het Noorden van Nederland.

Welriekende Nachtorchis


Om 16.45 h kwamen we bij de auto aan, we hadden 20,7 km gelopen. We reden direct terug naar Klazienaveen-Noord en vervolgens naar ons huisje. Daar kwamen we om 18.00 h aan. We gingen direct een voor een douchen, daarna was het weer tijd om naar het restaurant te rijden. We hadden bij hetzelfde restaurant als gisteren gereserveerd. Het was zo heerlijk gisteren.
Morgen de een na laatste wandeldag van deze vakantie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *