Om 07.00 h stonden we op en begonnen we aan de Rwenzori trekking routine. Er stond om 07.00 h al thee klaar om voor het ontbijt al extra vocht binnen te krijgen, daarna kregen we waswater. Na onze tanden gepoetst te hebben en ons gewassen te hebben, konden we onze trekking kleren aantrekken. Daarna pakten we onze duffelbags en rugzakken vertrekklaar in, zodat we alles klaar hadden staan voor onze porters. Inmiddels was het al richting 08.00 h geworden, het tijdstip dat we ons ontbijt geserveerd kregen op het zitje voor onze hut. We kregen toast, tomaat en gefrituurde chips met thee. Nadat we klaar waren  met ontbijten was het moment gekomen dat we op weg gingen voor onze 2e trekkingsdag van Sine hut naar Mutinda camp. Om 09.10 h gingen we op pad. Vanaf Sine hut vervolgden we nog het pad door de regenwoudzone. Al stijgende veranderde het landschap al vrij snel naar de volgende te doorkruisen zone, namelijk de bamboe zone.

Bamboe zone
Rwenzori trekking, terugblik

Onderweg kregen we van zowel Joseph en Hannington, onze beide gidsen, heel veel uitleg over diverse planten, bomen en bijbehorende vruchten over hoe ze lokaal gebruikt werden.

Rwenzori trekking, vlakbij Kalalama kamp

Om 11.36 h arriveerden we op Kalalama kamp op 3147 m hoogte, hier hielden we onze eerste pauze, met een geweldig mooi uitzicht over de omgeving en de vallei beneden.

Rwenzori trekking, uitzicht Kalalama kamp

Ook zagen we hier onze eerste duiker, een hele kleine hertensoort. Om 12.00 h vervolgden we onze route. Vanaf het Kalalama kamp waren we beland in de heide zone, echt heel erg mooi.

Rwenzori trekking, heidezone
Rwenzori trekking, heidezone
Rwenzori trekking, terugblik
Rwenzori trekking, verder omhoog
Rwenzori trekking, heidezone

De heide zone kenmerkt zich door de verschillende kleuren die zich er bevinden, naast de vele endemische planten en bloemen die de heide zone rijk is.

Rwenzori trekking, heidebomen
Rwenzori trekking, entree Lobelia garden

Na enkele keren een beekje overgestoken te hebben, kwamen we uit bij een aantal ladders die ons deden uitkomen bij een lange vlonder die liep door een toverachtig landschap van heide, beekjes, reuze lobeliaas en met baardmossen en mossen aangeklede bomen. Aldaar op de vlonders hebben we geluncht op 3400 m hoogte.

Rwenzori trekking, Lobelia garden
Lunch bij Lobelia garden

Na de prachtige reuzen lobelia garden stegen we via ladders, vlonders en steile paadjes verder naar onze eindbestemming van vandaag het Mutinda kamp op 3588 m hoogte gelegen.

Rwenzori trekking, op weg naar Mutinda kamp
Rwenzori trekking, op weg naar Mutinda kamp

Om 15.50 h arriveerden we bij onze hut op kamp Mutinda en hadden we in totaal 1048 m gestegen, 45 m gedaald in een totale tijd van 6 h en 47 min. inclusief alle pauzes. Tijdens het laatste stuk van de stijging naar het Mutinda kamp was Nancy zich wat minder gaan voelen, Nancy had hoofdpijn gekregen en voelde zich ook een beetje misselijk. Op het kamp gearriveerd, ging Nancy dan ook direct op bed liggen om bij te komen. Tot 18.00 h bleef Nancy liggen, af en toe door Hans wakker gemaakt dat Nancy wat thee moest drinken om beter te acclimatiseren aan de hoogte. Om 18.15 h kregen we al soep opgediend bij onze hut, volgens onze twee gidsen, zou Nancy hiervan opknappen en aansterken. Daarna volgde nog een grote portie rijst met kip en groenten. Om 19.00 h waren we klaar met eten en kregen we nog de briefing voor morgen. Het plan was om vanaf Mutinda kamp naar Bugata kamp te wandelen, onderweg kwamen we dan langs de splitsing naar het uitzichtpunt Mutinda lookout op 3925 m hoogte, indien de omstandigheden goed waren zou Hans dit samen kunnen doen met een van de gidsen en Nancy zou dan met de andere gids doorlopen naar kamp Burata. Morgenvroeg zullen we hierover beslissen.
We hadden eigenlijk 2 nachten Mutinda kamp geboekt om beter te acclimatiseren. Volgens de gidsen was de laatste dag een hele lange trekkingdag en konden we beter die in tweeën splitsen.
Om kracht op te doen en goed uit te rusten, gingen we vroeg slapen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *