Vanmorgen gingen we weer om 8.30 h ontbijten. Na het ontbijt wachtten we een tijdje in de regen bij de bakker. Maar deze ging te laat open. Nancy en Jan gingen toen alvast naar het appartement terug. Tien minuten later kwam Hans met de broodjes aan.
Om 9.30 h stond de taxi voor de deur om ons en de bagage op te halen. Wij werden in La Culata afgezet. In het bushokje trokken we het volledige regenpak aan.

Startpunt La Culata

Twee dagen geleden waren we met de wandeling voorbij dit dorpje gelopen. Nu liepen we een stukje door het dorp en vervolgens kwamen we bij het waypoint uit van twee dagen geleden.

Uitzicht bij La Culata

Vanaf daar liepen we door het dennenbos omhoog. Bij een splitsing volgden we een nieuwe route die naar de parkeerplaats La Goleta leidde. Door de regen waren sommige stukken pad echt heel glibberig, daarom  liepen we heel voorzichtig.

Pad door dennenbos

Op deze parkeerplaats starten de dagjesmensen voor de korte route naar de Roque Nubló. Nu was het er heel rustig. Vanaf de parkeerplaats liepen we een stukje over de weg. Helaas stond er nergens een bushokje om even droog te schuilen.
We liepen nog steeds door een dennenbos. Verderop verlieten we de asfaltweg en kregen we een mooi rotsachtig pad dat langs een stuwmeer liep.

Het rotsachtig pad

Via de stuwdam staken we over. Na 4,1 km kwamen we bij de splitsing waar je als extra optie de hoogste top van Gran Canaria kon beklimmen, de Pico de las Nieves. Dat had vandaag geen zin, dus wij liepen door op de gewone route. We zouden deze route ook weer mooie uitzichten zien, maar we zagen vandaag alleen mist en regen. Verderop spotten we een Barberijse patrijs.

Barberijse patrijs.

Daarna ging de route licht dalend omlaag. We zagen heel veel bloemen langs het pad. Voor de rest was er niets te zien.

Pad

Op 2,5 km van ons eindpunt kwamen we op een asfaltweg. Deze moesten we blijven volgen. Op deze kleine asfaltweg kruisten we een paar keer een grote drukke asfaltweg. We hadden al die tijd doorgelopen, zonder pauzes en lunch. Vanwege de regen zouden we bij het eerste restaurant gaan lunchen en de broodjes voor morgen bewaren.

Restaurant El Patio

Vlakbij het dorpje kwamen we om 13.45 h aan bij restaurant El Patio. Daar gingen we lunchen  en kozen we voor een salade en hamkroketjes. Om 14.45 h liepen we weer verder. Op het laatst zagen we wel iets meer van de omgeving.

Omgeving La Lechuza.

Om 15.15 h kwamen we aan bij het hotel. We hadden over de route van 5 h maar ca 4 h gelopen. Vandaag was de route 13,6 km lang met 630 m stijging en 830 m daling. Bij het hotel kregen we eerst een hele rondleiding en vervolgens werden we naar de kamer gebracht.
Het diner was vandaag inbegrepen, maar de kok had vandaag vrij. Daarom hadden ze voor ons bij restaurant Motera gereserveerd om 19 h.
In de loungebar kon je jezelf bedienen en de open haard aanmaken, dit lukte ons niet, dus het was tamelijk koud in de loungebar.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *