Do. 11 april 2024, Nederland  – Calais

Nancy had vandaag al vrij en heeft nog dingen opgeruimd, in de tuin gewerkt en haar koffer gepakt. Hans moest werken. Om 17.45 h hadden we bij Jolie afgesproken. Helaas ging Jolie om 18 h dicht en konden we er niet eten. Uiteindelijk belandden we bij een cafetaria alwaar we beide een pizza aten.
Om 18.45 h waren we weer thuis en om 19.10 h reden we weg naar Calais.
De route ging voorspoedig. Om 22.05 kwamen we bij het Ibis hotel aan. We hadden de 315 km in minder dan 3h afgelegd. Het inchecken ging soepel. Op de kamer trokken we de pyjama’s aan en gingen om 23 h slapen.

Vr. 12 april 2024, Calais – Dover – Dolgellau

Vanmorgen stonden we om 6.30 h op. We gingen eerst ontbijten. Er was best veel keuze. Na het ontbijt vertrokken we om 7.30 h voor de 10 minutenrit naar de DFDS ferry terminal. We hadden priorityboarding geboekt, maar dat gold blijkbaar alleen voor de boot, niet voor de rij voor de douane. Eerst stonden we in de rij voor het inchecken, daarna in de rij voor de Franse douane en vervolgens voor de UK-douane. Om 8.25 h stonden we geparkeerd in onze voorrangs-rij. Even later mochten we de boot oprijden. We stonden dus vrij vooraan op de boot op deck 5. Via de trappen liepen we naar deck 8, waar restaurants, shop en zitplekken waren.
Om 9.00 h vertrok de boot. We hadden geluk, de zee was rustig, en we hadden heel mooi weer.
We bleven tijdens de overtocht in het restaurant zitten. Hans maakte vanaf het zonnedek nog foto’s van de Opaalkust bij Calais.

Opaalkust bij Calais

Toen we bijna in Dover arriveerden, liepen we nogmaals naar het zonnedek toe, om de witte krijtrotsen van Dover op de foto vast te leggen.

Krijtrotsen bij Dover
Krijtrotsen bij Dover

Om 9.35 h kwamen we in Dover aan. Het duurde even voordat we naar de auto mochten lopen.
Om 9.50 h reden we de UK binnen. Hans wende al snel aan het links rijden. Volgens de Tom Tom zouden we al om 15.30 h aankomen. Helaas was de eerste drukte, langzaam rijdend verkeer bij de Dartford tunnel, een toltunnel waar we achteraf online voor moesten betalen. Via de M25 reden we om Londen heen, alwaar we evengoed file hadden, door ongelukken en door auto’s met pech.
De volgende file was op de M1, daar liepen we ca. 25 minuten vertraging op. Bij het servicepunt Newport Pagnell tankten we om 12.50 h en gingen we iets eten bij Subway.
Daarna reden we over de M1 verder naar Northampton. Iets verder verlieten we de M1 en namen we de M6 naar Birmingham. Ook bij Birmingham zouden weer files zijn, daarom namen we de M6T, de tolweg. Deze ging bovenlangs Birmingham. We zouden nu om 17.30 h aankomen. Vanuit de M6T hadden we een klein stukje gewone weg en vervolgens kwamen we op de M54 uit. Deze konden we volgen tot het einde, waar de M54 overging in de A5. Bij Telford nog even een kleine pauze gehouden. Vanaf Shrewsbury hield ook de A5 op en hadden we de landelijke A458. We reden nu langs een mooi landschap en de Wales-bergen waren zichtbaar. Bij een parkeerplaats heeft Hans nog vlug een foto gemaakt.


Om 17.40 h kwamen we bij Dolserau Hall hotel aan in Dolgellau.

Dolserau Hall hotel

De cream tea waar we mee ontvangen zouden worden, was om 17.00 h opgehouden. We kregen de sleutel van onze kamer en uitleg. We moesten direct onze keuze voor het diner doorgeven. Om 18.30 h was de briefing voor de wandeling van morgen en om 19 h het diner. We moesten op de kamer zo snel mogelijk ons registratieformulier met verzekeringsgegevens en noodnummers invullen. En het lunchpakket en de dinerkeuze voor morgen.
Om 18.25 h liepen we naar de bar waar we de briefing kregen. Wij waren de enige buitenlanders en een tevens mede van de jongste wandelaars. Iedereen wist dat het een lange rit was van Dover naar Wales. Na de briefing konden we onze keuze qua zwaarte van de wandeling invullen. Daarna gingen we naar de eetzaal. Het eten was heerlijk. Op het keuzemenu staat per gang het aantal calorieën aangegeven. Het nagerecht had evenveel calorieën als het voorgerecht en hoofdgerecht samen.
We zaten aan tafel met de gidsen Clive en Angus en het koppel Hazel en Robert.
Om 21 h was het diner over en hebben we met Clive nog even de opties voor Mount Snowdon besproken.  Daarna zijn we nog even in de lounge blijven zitten. Iedereen ging al vroeg naar de kamer toe. Om 21.30 h gingen we ook naar de kamer waar we dit verhaal afmaakten en onze rugzak inpakken voor de wandeling van morgen.
Morgen onze eerste wandeldag in Southern Snowdonia: De Rhobell Fawr.

De Rhobell Fawr

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Wies · 13/04/2024 op 06:54

hoi ik hoop dat jullie mooi weer hebben en wandel ze . groetjes.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *