Zoals gisteren vermeld, zou het weer te slecht zijn om naar Mt. Snowdon te gaan. In plaats daarvan gingen we naar de kust allerlei bezienswaardigheden bezoeken.
Na het ontbijt vertrokken we om 9.15 h met de auto naar de eerste bezienswaardigheid: Barmouth. De Tomtom stuurde ons naar een tolbrug hetgeen ook een bezienswaardigheid was, Penmainpool tolbrug. Een oude houten brug, waar we 1 pond voor moesten betalen om eroverheen te mogen rijden. Heel erg leuk.

Penmainpool tolbrug

Om  9.50 h kwamen we in Barmouth aan. We vonden een betaalde parkeerplaats. Even later kwamen ook Graham en Glyn aan op dezelfde parkeerplaats. We liepen als eerste naar de lange houten spoorbrug.

Houten spoorbrug Barmouth

Daarna liepen we via een steil voetpad naar een uitzichtpunt. Daar hadden we zowel mooi uitzicht op de spoorbrug als Barmouth.

Uitzicht op Barmouth
Uitzicht op de spoorbrug van Barmouth

Daarna liepen we terug naar de auto. Om 10.30 h reden we naar de volgende bezienswaardigheid, Dyffryn Ardudwy. Daar waren megalithische graven te zien, een soort hunebedden. We waren aangenaam verrast.

Dyffryn Ardudwy, Megalithische graven
Daarna reden we verder naar Morfa Dyffryn, daar waren mooie duinen te zien. We wisten niet precies waar we moesten zijn. We vonden een parkeerplaats waar voetpaden vertrokken. Daar volgden we het voetpad langs de rivier, kruisten de spoorlijn en liepen vervolgens langs de baai richting de duinen.

Richting Morfa Dyffryn, dijkpad langs de rivier

Eerst kruisten we nog een asfaltweg, welke de causeway naar Shell Island bleek te zijn. Blijkbaar kon deze weg onder water komen te staan bij vloed. Daarna kwamen we op een soort verhard fietspad terecht dat in een rechte lijn naar de duinen liep. Daar aangekomen bleek het pad daadwerkelijk onder water te staan. We liepen via de hoge duinen,  toch een stuk richting het strand. Maar het strand was niet te bereiken.

Morfa Dyffryn, duinen

Daarna liepen we via het fietspad-achtige pad terug en vervolgens via de asfaltweg terug naar de auto. Onderweg op deze wandeling hadden we 2x een korte regenbui. Wel de hele tocht harde wind. Bij de auto bleken we 8,5 km gelopen te hebben en zo’n 200 m gestegen en gedaald te hebben. We aten onze picknick in de auto en kregen vervolgens nog een hagelbui. Goede timing.
Omdat we het strand niet konden bereiken reden we vervolgens naar Llandanwg beach. Daar konden we vlakbij het strand parkeren. We maakten een paar foto’s.

Llandanwg beach

Er lag een café waar Hans een ijsje nam en Nancy een thee. Om 14.25 h reden we weer weg, nu naar Harlech castle. Ook daar konden we weer parkeren. We liepen eerst naar een uitzichtpunt met zicht op het kasteel.

Harlech castle

Daarna liepen we naar het kasteel waarbij we in Harlech nog langs een paar leuke winkels kwamen zoals een bakker/foodstore met lokale producten. Ook een paar vingerhoedjes kunnen kopen. Bij het kasteel zelf gingen we geen rondleiding doen, we maakten alleen van buitenaf foto’s.
Om 15. 20 h reden we naar Portmeirion. Dit is een kunstmatige stad in Italiaanse stijl. Hier was de entree 20 pond. We liepen er doorheen en hoewel het erg kitscherig overkwam op ons was het zeer de moeite waard. Het was zeer kleurrijk en met mooi aangelegde tuinen.

Portmeirion
Portmeirion

We reden er om 16.45 h weer weg en vonden dat we nog tijd hadden om nog een stukje door te rijden naar Porthmadog. Daar kwamen we net voor 17 h aan. We liepen eerst een stukje door de hoofdstraat en vervolgens naar de kleine haven.

Porthmadog haven

Daarna was het tijd om terug naar het hotel te rijden. De terugweg was over een snellere weg, zodat we om 18 h in het hotel aankwamen. Perfecte tijd om ons op te frissen en om te kleden en om 18.45 h de briefing voor de wandeling van morgen bij te wonen.
Om 19 h volgde het diner. De spellen en quizzen na het eten slaan we steeds over om dan de foto’s te selecteren en het dagverslag te schrijven. Het was een geslaagde dag vandaag met alle bezienswaardigheden. Morgen zou het weer volgens de voorspellingen weer iets beter zijn. We gingen weer voor de wandeling met optie 3, de zwaarste categorie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *