Vanmorgen legden we voor het ontbijt alle bagage in de auto. De wandelschoenen waren mooi opgedroogd in de boot-room.
Bij het ontbijt was iedereen al daar en iets later begonnen de eerste personen al afscheid te nemen. De meesten hadden een redelijke lang rit terug naar huis.
Na het ontbijt namen we ook afscheid en om 8.55 h reden we weg.
De eerste 1,5 h was over provinciale wegen. Vanaf Shrewsbury zouden we weer de snelweg kunnen nemen.
De eerste fotostop was gepland bij Powis Castle. Ongeveer 1 h rijden vanaf Dolgellau. We kwamen er om 10.00 h aan. Er lag een mooi park en aangelegde tuinen om het kasteel heen. Het kasteel zelf ging pas om 11 h open. We mochten wel tot de binnenhof van het kasteel lopen. Daar was een mannetjes pauw bezig om indruk te maken op het vrouwtje. Hans maakte er mooie foto’s van.

Pauw bij Powis Castle
Powis Castle

Vanaf het binnenhof hadden mooi uitzicht op de Italiaanse tuin en de omgeving. We hadden hier best langer kunnen rondlopen, maar voor de tuinen was het nog.te vroeg. Wel bloeide hier al de Amerikaanse sering, de Ceanothus.
Om 11.15 h vertrokken we voor de volgende fotostop, bij Rowton Castle. Inmiddels verlieten we Wales en kwamen we in Engeland terecht. Rowton Castle is een trouwlocatie en was niet zomaar te bezichtigen. We maakten foto’s van de buitenkant.

Rowton Castle

Daarna reden we naar Shrewsbury. Daar kwamen we om 11.50 h aan op een parkeerplaats. We konden er maximaal 2 h parkeren.
Met er doorheen rijden hadden we al een paar leuke huizen en straatjes gezien. Te voet liepen we er daarna doorheen. Hier zagen we heel veel huizen in Tudor stijl.

Shrewsbury
Shrewsbury
Shrewsbury

Ook zagen we relatief veel kleine steegjes die van de ene straat naar de andere liepen, ze waren vaak maar 1 m breed. We kwamen langs een aantal kerken, op weg naar het kasteel. Alle namen moeten we later nog opzoeken.

Shrewsbury
Shrewsbury Castle

Bij het kasteel lag een toren, Laura’s toren, waarvan af we uitzicht op de rivier de Severn hadden. Die slingert met een aantal lussen door Shrewsbury heen.

Shrewsbury, uitzicht op de Severn

Daarna hadden we een soort lunch, bestaande uit taart bij Café Nero. Op weg naar de auto zagen we nog een leuk straatje omhoog. Dat leidde naar de Parish Church en een park. Daar liepen we nog even naar een wandelbrug over de rivier.

Shrewsbury, Parish Church
Shrewsbury, de Severn

Om 13.50 h, einde parkeerticket, reden we weg, nu naar Peterborough.
Bij Birmingham hadden we langzaam rijdend verkeer vanwege drukte, maar voor de rest konden we goed doorrijden.
Om 16.20 h kwamen we bij ons hotel Holiday Inn Express aan.
Om 17 h vertrokken naar Sally en Wilbert waar we een gezellige avond hadden. Als eten hadden we de echte fish en chips, met erwtenpuree en additioneel gefrituurde champignons in een beslag.
We lieten de foto’s van Wales zien en later ook nog van Oeganda.
Na 00 h reden we terug naar het hotel.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *