Vanmorgen ging al om 6.10 h de wekker af. Hij gaf 7.10 h aan. Toch wist Nancy zeker dat ze de wekker op de goede tijd had gezet. Zo konden we wel rustig opstarten. Om 7.45 h gingen we ontbijten. Er was een groot keuzemenu voor het gekookte ontbijt, maar daar bestelden we niets van. Ze hadden ook cornflakes met melk of kwark en croissants en chocolade croissants. Op tafel stond ook nog toast, jam, marmelade en nog koffie of thee. Na het ontbijt moesten we even op ons lunchpakket wachten. Daarna haalden we onze rugzakkken op de kamer en deden we onze bergschoenen aan.
Om 9.15 h verzamelden we bij de receptie. Even later kwam de bus die ons naar het beginpunt van de wandeling zou brengen, bij Rhydymain. Op dat moment was het nog een soort van “droog weer “, het miezerde heel lichtjes. We hadden de regenjas aangetrokken en de regenhoes over de rugzak gedaan. Het weerbericht was vanmorgen helaas anders dan gisteravond.

Bij Rhydymain.

Na een korte uitleg door onze gids Clive Rogers liepen we omstreeks 09.35 h omhoog met zicht op een hele mooie omgeving. We kregen ergens een afkorting door een nat, moerassig weiland, waar Nancy in een diep moddergat stapte. De modder liep haar linker schoen in.

Daarna kwamen we weer uit op de asfaltweg. Inmiddels begon het steeds harder te regenen. De asfaltweg ging over in een verharde landweg die langs een dennenbos liep.Daar kregen we een korte pauze en trokken we de regenbroek aan. Nadat we het dennenbos gepasseerd waren kwamen we bij de berg Rhobell Fawr uit en verlieten we het pad. Hier zagen we ook mooie watervalletjes.

Hier liepen we vrij steil evenwijdig aan een gestapeld afscheidingsmuurtje de grassige berg op. We liepen in de mist en regen, maar konden wel een paar sfeerfoto’s maken.

Naar de top van Rhobell Fawr.

Net voor de top lag een muur. Nadat we op de top waren geweest, aten we onze lunch in de beschutting van de muur.

Top van Rhobell Fawr.

Na de lunch begonnen we aan de afdaling. Nu hadden we de koude, sterke wind recht van voren en inmiddels regende het dan ook echt hard. Het paadje was glad en op veel plekken ook heel erg zompig. We volgenden de muur omlaag.

Afdaling van Rhobell Fawr.

Na de afdaling kwamen we bij de oude veedrijvers weg. Deze was halfverhard, maar zeer sterk geërodeerd. Nog een stuk lager kwamen we op een geasfalteerde weg uit. Nu hadden we ook zicht op de groene weilanden gelegen rondom de boerderijen. Zo vervolgden we onze route verder omlaag.
Iets verder kwamen we bij een parkeerplaats uit waar ook toiletten waren. Daar hielden we een korte pauze. Daarna daalden we via de weg af, waarna we bij een weg linksaf gingen, en deze vervolgden naar een mooi uitziend gebouwtje, een lodge. Daar mochten we niet over het erf lopen, maar ging het pad eromheen. Nu kregen we zelfs zon en stukjes blauwe lucht te zien. Nu kon onze regenjas en -broek een beetje opdrogen.

Dat ziet heel anders uit.

Nog iets verder daalden we steil af naar de asfaltweg. Nu was het niet ver meer naar het hotel. We staken de rivier over met een brug. Hier onder de bomen was de grond compleet bedekt met daslook.
Iets verder kwamen we om 16.15 h aan bij ons hotel. We hadden 18,5 km gelopen, 835 m gestegen en 945 m gedaald. We waren totaal 6.45 h onderweg geweest.
Bij het hotel spoelde Nancy eerst de modder uit haar broek en sokken. We hadden alle verwarmingen aangezet, zodat alles op de kamer kon drogen.
Daarna gedoucht en vervolgens de schoongemaakte schoenen naar de verwarmde boot-room gebracht, zodat ze konden drogen.
Lekker verfrist gingen we daarna naar de bar om iets te drinken en de foto’s te selecteren. Om 18.45 h was de briefing voor de wandelingen van morgen. De weersverwachting was, dat het beter weer zou zijn dan vandaag, wel iets kouder. Wij gingen weer voor de zwaarste wandeling optie 3.
Om 19 h konden we aan tafel. De porties bleken vanavond groter te zijn dan gisteren, misschien omdat dit een wandeldag was. Het driegangen diner was weer heerlijk. Na het eten konden we meedoen met kegelen, maar het kegelen sloegen we over.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *