Gisteravond stond de wekker weer op Nederlandse tijd. Nancy kwam erachter dat de wekker nu op radiogestuurd stond, daarom ging hij steeds terug naar Nederlandse tijd. Gelukkig konden we dit aanpassen.
Vanmorgen werden we voor de wekker wakker om 7 h. Alle natte spullen van gisteren waren mooi opgedroogd. We pakten alles weer terug in de rugzak.
Om 7.45 h gingen we ontbijten. We controleerden eerst onze wandelschoenen in de Boot-room. Het krantenpapier in Nancy haar schoenen hadden goed werk gedaan. Ze waren ongeveer droog. Nancy verwisselende nog vlug het papier zodat ze nog 1 uurtje konden drogen.
Nu stonden de lunchpakketten al voor het ontbijt klaar. Na het ontbijt gingen we de rugzakken halen. Om 9.15 h stond iedereen klaar, vandaag deden maar liefst 17 personen de niveau 3 wandeling. We gingen dus met een grote groep op pad. Onze gids vandaag was Angus.
Om 9.30 h werden we weer per bus weggebracht naar het beginpunt van de wandeling Cadair Idris. We liepen direct via steile trappen, langs een riviertje met veel watervallen, omhoog.

We begonnen met zon en her en der wat wolken. We kregen dus mooie uitzichten.

Bovenaan kwamen we uit in een oud gletsjerdal en gingen we naar links, nog steeds stijgend.

Zo bleven we stijgen tot het eerste meertje, Llyn Cau. Daar waren al de toppen van de Cadair Idris Ridge te zien.

Meertje Llyn Cau

We liepen bovenlangs het meertje naar de eerste top, de Craig Lwyd, op 690 m.
Daarna een stuk omlaag en vervolgens omhoog naar de 2de top, Craig Y Cau op 791 m.

Volgens het weerbericht zou het op hoogte hard waaien, en dat klopte ook. Ook was er door de harde wind een continue aanvoer van wolken, waardoor de hoofdtop van de Cadair Idris in de wolken zat. Hierna liepen we verder naar de hoofdtop, Pen Y Gadair, 893 m. Daar kwamen we om 13.15 h aan. Na even een foto van ons samen op de top gemaakt te hebben, gingen we in de overdekte hut lunchen.

De gevoelstemperatuur was hier door de wind erg laag.
Na een korte lunch liepen we verder. Onze gids was bang dat we anders te laat bij de bus bij het eindpunt zouden komen. We volgden de graat verder naar de volgende top, Mynydd Moel.

Hierna, nog steeds sterk dalend, moesten we nog steeds het plateau volgen, alleen naar links buigend op een minder zichtbaar pad.

Een stuk lager verlieten we de Cadair Idris ridge en begonnen we aan de afdaling. We zigzagden omlaag langs een hek, tot aan een stenen muur. Daarna volgden we de muur.

Nog iets lager kwamen we uit op een landweg bij een boerderij. Iets verder verlieten we de landweg weer en namen we een smal bospaadje. De meeste bomen hier in Wales hebben een dik mospakket op de takken en stammen.
Nog een stuk verder daalden we sterk af door een dennenbos. Beneden kwamen we weer uit op een asfaltweg die we naar links volgden. Zo liepen we Dolgellau binnen.

We lopen Dolgellau binnen.


Bij een pleintje stond de bus op ons te wachten, we arriveerden later dan afgesproken. Om 17.20 h zou de bus ons ophalen, maar we kwamen 15 minuten later aan. Onze GPS gaf 15.6 km aan, met 1160 m stijging en. 1260 m daling. We waren 7.35 h onderweg.
De bus bracht ons in 10 minuten terug naar het hotel. We brachten de schoenen direct naar de Boot-room. Daarna naar de kamer om ons op te frissen en om te kleden. Om 19 h werd het diner weer geserveerd.
Een aantal personen was zeer benieuwd naar alle foto’s, ze zagen Hans steeds overal foto’s maken. We hebben ons emailadres en webadres gegeven.
Morgen is een vrije dag. We hadden gepland om Mt Snowdon te doen, maar morgen zijn de windsnelheden op hoogte zo hoog, en de temperatuur zo laag, met zelfs sneeuw boven de 700 m, dat het niet verstandig was. In plaats daarvan zullen we naar de kust rijden en gaan we met de auto de omgeving verkennen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

1 reactie

Neeltje Verheijen · 16/04/2024 op 08:05

Wat ziet het er prachtig uit, ondanks de natte eerste wandeldag.
Gisteravond hier in Echt, de derde van de 10 maandagavondwandelingen, in regen, hagel en onweer.
Nu nog veel regen en koud.
Hoop voor jullie verder rustig lekker wandelweer en veel plezier.
Groetjes

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *