Vanmorgen stonden we om 8 h op. Na gedoucht te hebben en de tassen ingepakt te hebben voor de terugreis gingen we ontbijten. Om 9.30 h reden we weg naar Dover. De print die Nancy thuis had gemaakt gaf 3,5 h rijden aan. Nu bleek het maar 2,5 h rijden te zijn. Ook deze ochtend begon mooi met blauwe lucht en wolken, tijdens het rijden werden het grijze wolken met af en toe een paar druppels. De route ging langs Cambridge en daarna omlaag richting Londen. Daardoor was het stuk rijden op de M25 een stuk korter dan op de heenweg.
Om 12 h kwamen we al in Dover aan. Daar hebben we de auto volgetankt om de ponden op te maken. Ook kochten we er onze favoriete sandwich met garnalen voor de lunch. Daarna reden we weer een stukje terug, naar de picknickplaats Samphire Hoe. We gingen met een tunnel onder de krijtrotsen door.
Op de parkeerplaats bleek dat we een parkeerticket moesten kopen, we hadden echter geen ponden meer en we konden niet met de pinpas betalen. Gelukkig konden we bij de beheerder Euro’s in ponden wissel. We hadden nog wat kleingeld, welke konden wisselen voor 1 pond.
Daarna aten we eerst onze lunch op. Vervolgens gingen we een stukje over het wandelpad om te zien of we een mooi zicht op de krijtrotsen zouden krijgen. Ook moesten we wachten op wat zonneschijn, anders waren de rotsen een beetje te grauw van kleur. Daarna liepen we naar beneden waar ze een beschermende kustwering hadden gemaakt van het materiaal dat tijdens het graven van de kanaaltunnel vrijkwam.

Samphire Hoe
Samphire Hoe
Samphire Hoe

Daarna reden we terug naar Dover, naar de Ferry. Nu op zondag waren er niet zo’n lange rijen. Eerst kwamen we langs de Franse douane, daar hoefden we alleen de paspoorten te laten zien en konden we zo doorrijden. Daarna werden we er door de Engelse douane uitgepikt en moesten we door de controlehangar rijden. Daar vroegen ze of we messen of wapens hadden. We vertelden dat we zakmessen hadden, die moesten we laten zien. Na nog een inspectie van de kofferbak en de motorkap mochten we doorrijden.
Vervolgens kwamen we bij de Check-in van DFDS. Daar kregen we ook snel onze priorityboarding kaart en konden we naar rij 75 doorrijden waar we om 13.55 h aankwamen.
Nu was het wachten op de boot en het boarden.
De boot kwam was iets voor 14 h aangemeerd. Iets later mochten we de boot oprijden. Om 14.15 h vertrok de boot al, 10 minuten eerder dan in de planning stond.

Uitzicht voor vertrek vanaf deck 8

Aan boord gingen we eerst naar deck 8, naar het restaurant. Daar bleken alleen grotere maaltijden met frites verkrijgbaar. Ook was de deining er sterk voelbaar. Daarom gingen we naar deck 7, daar was een snackbar en een Italiaanse snackbar. Daar aten we samen 1 kleine pizza, het was nog erg vroeg om al te dineren.
Om 16.55 h kwamen we in Calais aan. We konden snel wegrijden. Zonder pauze zouden we om 20.20 h thuis aankomen. We hielden onderweg nog een korte pauze in de buurt van Drongen en kwamen om 21.10 h thuis aan. We mochten weer terugblikken op een geweldige vakantie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *