Vanmorgen zagen we voor ons ontbijt al het Engelse/Ierse koppel en werden we aangesproken dat ze geen Engels koppel waren, dus hierbij de correctie. Via Google translate lezen ze onze blog.
Om 8 h gingen we ontbijten. Ook hier weer een zeer ruime keuze uit zoetige dingen. Na het ontbijt gingen we naar de kamer en net voor 9 h zetten we de bagage bij de receptie en betaalden we de rekening van het drinken en het lunchpakket. Het was redelijk prijzig, dus we hadden geen idee wat ze voor het drinken en de lunch telden.
Om 9 h begonnen we aan de vierde wandeletappe. Vandaag liepen we een kortere wandeling. De eerste 2,5 km liep parallel aan het spoor. Dit was een nieuwere spoorlijn, de oude lag helemaal roestig ernaast.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, terugblik

Na 2,5 km staken we het spoor over. Iets verder moesten we over een grote weg lopen. Gelukkig maar voor een klein  stukje, daarna gingen wij linksaf, de helling op.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, landschap

Via een landweg bleven we stijgen tot aan de begraafplaats van Acquaviva Platani. Vandaag is het Allerheiligen en dat is hier een Nationale feestdag. Het was dus druk op de begraafplaats. We zagen verschillende familietombes, waar veel mensen 90 jaar of ouder geworden waren.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, begraafplaats Acquaviva Platani

Daarna liepen we verder en hielden we een koffiepauze in een bar in Acquaviva Platani. Dit was waypoint 5.8 km van de route.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, Acquaviva Platani

Om 11 h liepen we weer verder.  Bovenin het dorp kwam uit een straatje van links het Engelse/Ierse koppel aanlopen. Zij hadden gekeken of het Immigrantenmuseum open was, maar het was gesloten. We liepen een tijdje samen maar toen de route weer omlaag liep gingen we ons eigen tempo weer lopen.

Nu hadden we heel stuk over een asfaltweg. Iets verder was een splitsing, waarbij de GPS route en de omschrijving van SNP de asfaltweg naar rechts bleef volgen, terwijl de markering rechtdoor een landweg aangaf. Volgens de GPS zouden ze elkaar wel weer kruisen. Wij hielden de SNP route maar aan, maar we hadden de indruk druk dat de andere route korter was en minder zou dalen en stijgen. We bleven de asfaltweg volgen en hadden hierop wel mooi uitzicht.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, uitzicht op Sutera

Vandaag was het bewolkt en grijzig. Dus minder kleur op de foto’s. Een paar kilometer verder daalde de weg sterk via grote slingers. Bij waypoint 11,4 km vonden we bij oude olijfbomen een lunchplek.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, bij de boerderij lunchpauze

Na de lunch liepen we om 13 h verder voor de laatste 5 km. Nu gingen we via een landweg omhoog. We hadden wel steeds zicht op de rots van Sutera.

Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, uitzicht op Sutera
Magna Via Francisgena, Agriturismo Margherita – Sutera, landschap

Na weer flink te hebben geklommen kwamen we weer op de gemarkeerde route uit. Nu nog een kleine stukje omhoog, dan weer iets dalen en vervolgens weer stijgend het stadje Sutera in. De route volgde de rand van het stadje.

Magna Via Francisgena, Sutera

We kwamen bij een monument waar ook een bar lag. Deze was helaas nog gesloten.
We liepen het stadje weer uit naar onze B&B, 500 m verder. Daar kwamen we om 14.15 h aan. Vandaag hadden we 17.3 km gelopen met 725 m stijging en 395 m daling.

We kregen onze kamers en wisselden onze schoenen. Om 14.45 h liepen we weer terug het stadje in. Via de B&B eigenaar reserveerden we voor vanavond een restaurant en ze zouden ons ook nog komen ophalen.
Sutera heeft een historisch centrum, maar we moesten toch een beetje zoeken. Volgens de tekst had het een Arabische sfeer. We hadden er eerlijk gezegd meer van verwacht. Bovenop ligt een kasteel op de rots, maar daar kon je alleen komen via het museum. Vrijwilligers openen dan het hek en lift voor je. Alleen was het vandaag een feestdag, dus dicht. We slingerden zo door Sutera.

Magna Via Francisgena, Sutera

Iets na 16 h waren we bij het gemeentehuis en naastgelegen kerk aangekomen. Iets verder was een klein pleintje en daar was een bar open. We gingen er direct heen om iets te drinken.
Daarna liepen we terug naar de B&B alwaar we om 17 h weer aankwamen. Op de kamer de foto’s op de tablet gezet en dit dagverslag gemaakt.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *