Vanmorgen gingen we alweer om 8 h ontbijten. Na het ontbijt kochten we weer broodjes en yoghurt bij de supermarkt. Daarna begonnen we om 9.10 h aan onze wandeling naar de Halsesee. Het eerste stuk tot Fäld was hetzelfde als gisteren. Om 9.50 h waren we bij de brug over de Binna, waar een restaurantje lag, onze enige kans vandaag weer om iets te drinken. Ze gingen pas om 10 h open, dus hebben we buiten op het terras gewacht tot het 10 h was. Daarna weer 1/2 liter ijsthee (Nancy) en Rivella (Hans) gedronken. Op de terugweg zouden we weer door Fäld komen.
Om 10.20 h vervolgenden we onze route aan de rechterzijde van de rivier. Het pad ging eerst een heel stuk door een dennenbos langzaam omhoog. Dat was wel prettig, in de schaduw was de temperatuur een stuk aangenamer, het was weer heel warm vandaag. Wel was er meer bewolking dan gisteren. Ons pad liep parallel aan de rivier tot de brug bij Freichi op 1866 m. Daar konden ook toeristen met de auto komen. Het laatste stuk voor Freichi ging door almen, waarbij we marmotten zagen en hoorden fluiten.

Het langzaam stijgende pad door de almen.

Na Freichi ging het pad steiler omhoog tot de Halsesee. Dat was maar 30 min lopen. Daar kwamen we om 12.05 h aan. Er waren relatief veel Nederlanders daar. Het meertje was minder mooi dan de Schaplersee gisteren. Wel liepen er hier een hele grote kudde erg nieuwsgierige koeien rond. Ze kwamen bij iedereen snuffelen. Niet iedereen stelde een kwijlende snuffelende koe op prijs.

Lunch bij de Halsesee met nieuwsgierige koeien.

Hier hebben we onze lunch opgegeten en om 13 h liepen we weer verder.

Halsesee met Binna waterval.

Ongeveer 1/2 km verder was de splitsing naar de Binntalhütte en de Albrunpas.

Met brug over de Binna.

We zijn een klein stukje omhoog gelopen, want Nancy wilde een stukje zien, maar niet helemaal naar boven lopen om haar knieën te ontzien. Ook kwamen de (regen)wolken van de zijde van de Albrunpas af omlaag.

Mooi uitzicht richting Mittlebärg.
Omgedraaid op het pad richting Binntalhütte, terug naar Fäld en Binn.

Na het omdraaien staken we de rivier Binna over en liepen we over een brede ongeasfalteerde weg omlaag. Na een aantal kilometer mochten we deze weg verlaten en liepen we over een mooi boslaantje omlaag. Later, na het oversteken van de weg, werd het een smal bergpad. Dit pad eindigde in Fäld waar we bij het restaurant van gisteren iets gedronken hebben en een ijsje hebben genomen. We kwamen er om 15.30 h aan en vertrokken weer om 16.30 h. Nancy had weinig energie meer over,  de hitte sloopte haar.
De weg van Fäld naar Binn was hetzelfde als op de heenweg. Om 17.15 h kwamen we in Binn aan. In totaal hadden we vandaag 16,9 km gelopen en 790 m gestegen en gedaald. Daar kochten we nog iets te drinken bij de supermarkt en vervolgens zijn we naar onze kamer gegaan.
Iets later begon het buiten te stortregenen, dus goed dat we niet naar de hut en pas gelopen waren.
De hele avond heeft het geregend en soms geonweerd. Het avondeten in ons pension was weer heerlijk. Nu had Nancy om een kleiner hoofdgerecht gevraagd.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *