Vanmorgen gingen we weer om 8 h ontbijten. Iets na 9 h reden we weg. Ondanks dat we een lange route moesten rijden vandaag, hadden we de route nog aangevuld met een paar bezienswaardigheden.
Eerst reden we een stukje terug, daarna over een onverharde weg naar Borgarviki. De route was al heel mooi.

Op weg naar Borgarviki, dat we in de verte zien liggen

Borgarviki is een oude vulkaanplug uit basaltzuilen, die als verdedingsburcht gebruikt was. Deze had een opening naar het oosten en werd in de 10e of 11e eeuw door de IJslanders versterkt met een cirkelvormige muur van ongeveer 1,20 meter dik en heden ten dage zo’n 3 meter hoog. Binnen de muren liggen nog (slecht zichtbaar) de ruïnes van twee hutten en een waterput.

Borgarviki
Borgarviki, de vorm van de vulkaanplug is goed te zien

Na hier rondgelopen te hebben, reden we verder over deze gravelweg naar Hvítserkur.

Paarden onderweg, langs de weg Borgarviki naar Hvítserkur

Hvítserkur is een rots in zee gelegen aan de noordpunt van het Vatnsnes-schiereiland. De rots had wel wat weg van een drinkende draak. Hvítserkur is ongeveer 15 meter hoog. De basis is met beton verstevigd, omdat de golfslag van de Atlantische Oceaan de rots anders allang zou hebben doen instorten. De naam betekent “wit hemd”, vanwege de vele vogeluitwerpselen op de rots, onder andere van de Noordse stormvogels.

Hvítserkur


Daarna reden we het schiereiland rond en stopten nog bij Illugastadir, waar een zeehonden kolonie aanwezig was. Daar moesten we nog een flink stuk voor lopen vanaf de parkeerplaats. Er was wel een mooi pad aangelegd. Doordat het eb was, zagen we ook nog allerlei steltlopertjes. Elly, misschien kun jij later helpen met de namen?

Illugastadir
Zeehonden bij Illugastadir
zich rekkende zeehond bij Illugastadir


Daarna reden we door naar Hvammstangi. Daar gingen we in het restaurant boven het zeehonden centrum eten. Na het eten heeft Hans bij een tankstation de auto schoon gespoten. Deze was heel vies geworden van het rijden over de gravelweg.
Om 14.00 h reden we pas weg naar onze eigenlijke bestemming, Isafjördur. Nog 360 km rijden, 4,5 h.
Onderweg waren weinig bezienswaardigheden, wel schitterende landschappen.

Ergens onderweg, Hvammstangi naar Isafjördur
Ergens onderweg, Hvammstangi naar Isafjördur

Een groot gedeelte van de weg was gravel. Dus de auto werd weer behoorlijk vies. Onderweg toch nog enkele foto’s geschoten. Als jullie de route Googlen, kunnen jullie zien dat we langs vele fjorden geslingerd waren.

Ergens onderweg, Hvammstangi naar Isafjördur

Om 18.50 h kwamen we aan in Isafjördur. We vonden direct een gebouw dat op ons hotel leek, alleen heette dit hotel Isafjördur, en bij ons stond hotel Torg in de papieren. Na een paar keer een rondje gereden te hebben, het was ook nog eenrichtingsverkeer, gingen we het toch maar vragen. Toen bleek dat we toch hotel Isafjördur moesten hebben.
Na ons bij de receptie gemeld te hebben, konden ze onze reservering niet vinden. Tot nu toe stond deze overal op onze namen. Hier stond de reservering blijkbaar op naam van Tui. Hier maakten ze ook een kopie van onze voucher. Na ontvangst van onze kamersleutels, reserveerden we ook direct een tafel in het restaurant voor 19.45 h. Dan zou het tenminste niet te laat worden. Tevens hebben we nog voor morgen 9.30 h een walvissafari geboekt, online. Het bureau was gesloten, dus een bevestiging kregen we nog niet binnen.
Morgenvroeg kijken of de bevestiging per e-mail alsnog komt, anders zouden we nog even langs het bureau moeten lopen..
Hier zouden we 2 nachten blijven, dus morgen was toch gepland als een rust(ige)dag.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

2 reacties

Hans van Tienhoven · 19/08/2021 op 06:52

Wat een prachtig reisverhaal en mooie foto’s. Heel leuk om te volgen en heel herkenbaar. Zo te zien treffen jullie het met het weer. Nog veel plezier.

Elly van der Scheer · 19/08/2021 op 07:47

Fantastisch landschap met verstilde luchten, vergezichten vegetatie en fauna. En wat de namen van de steltlopertjes betreft daar komen we tzt vast uit!
Geniet met elkaar met hart en ziel!
Met hartegroet, elly

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *