Na slecht geslapen te hebben vanwege luidruchtige medeslapers, stonden we om 6.45 h op. We hadden ons aangemeld voor het laatste ontbijt om 7.30 h. Het ontbijt was vergelijkbaar met de vorige hut. Om 8.10 h begonnen we aan onze laatste wandeling. Dit zou volgens SNP een schitterende, maar alpine route zijn. We hadden geluk met het weer. Het was weer zonnig vandaag. Een mooie afsluiting van onze wandelreis.
We begonnen met ca. 200 m afdalen. Vanuit het dal gezien zijn we gisteren naar het rechterzijdal gelopen, naar de Jenatsch Hütte.

Terugblik op het zijdal waar de hut ligt.

Vandaag liepen we via de overkant van het dal terug naar het linkerzijdal.

Terugblik op het dal van de Bever, waar we gisteren liepen.

Daar begon de in het begin relatief geringe stijging naar de Fuorcla Suvretta, op 2966 m. Tot een soort rotsplateau in het dal met gletsjerpuin was het stijgingspercentage en het pad vrij goed.

Over het voormalige gletsjerveld omhoog naar de Fuorcla Suvretta.

Daarna moesten we over het gletsjerpuin naar de Fuorcla Suvretta. Daar moesten we het pad ook gedeeltelijk zoeken en voor de richting de markeringen en steenmannetjes in de gaten houden.
Om circa 10.20 h kwamen we op de Fuorcla Suvretta, 2966 m aan. We hadden een heel mooi uitzicht op de andere kant waar we kabelbaanstations zagen en een paar meertjes.

Uitzicht vanaf de Fuorcla Suvretta richting St. Moritz.

SNP had beschreven dat voor de liefhebber die de 3000 m wilde aantikken, je nog naar een voortopje van de Piz Suvretta, 3039 m, kon lopen. Hans heeft dat gedaan en boven natuurlijk foto’s gemaakt.

Terugblik op onze route vanaf 3039 m.

Om 10.50 h liepen we weer verder. Nu volgde een afdaling van bijna 300 m die alpine was. Ook nu moesten we weer goed op de markeringen en steenmannetjes letten. Op sommige stukken was het klauteren geblazen.
Na deze afdaling kwam je op de Suvretta pas aan op 2615 m.

Zicht op de Suvretta pas.

Dit was ook een kruispunt waar vele mountainbikers, die met de kabelbaan omhoog waren gegaan, omlaag kwamen en dan via een pas die uitkwam in het Bever dal, het dal waar we gisteren door omhoog liepen, verder gingen. Die fietsroute kwam uit bij de yoghurt boerderij van gisteren. Wij moesten naar rechts, verder afdalen naar St. Moritz. De route en het uitzicht was heel mooi. Aan de overkant richting St. Moritz zagen we weer sneeuwbergen met gletsjers liggen.
Daarna nog ca. 5.5 km lopen en 600 m afdalen tot ons berghotel Randolins.

De lange afdaling naar St. Moritz.

Onderweg zag Nancy nog een slang op het pad. Dit keer schrok ze minder, waardoor Hans eindelijk een slang kon fotograferen. Na googlen denken we dat het een addertje was.

Het laatste stukje richting ons berghotel.

In ons hotel kwamen we al om 13.45 h aan. Het door ons gekochte brood van de berghut vonden we niets, daarom in het hotel geluncht. We hadden vandaag 13,2 km gelopen, 1300 m gedaald en 605 m gestegen.
Vandaag was onze laatste wandeldag. Van de 19 vakantiedagen hebben we 15 dagen gewandeld. In totaal 226 km, 12.715 m gestegen en 13.755 m gedaald. Onze conditie moest nu zeker verbeterd zijn.
Na de verlate lunch gingen we naar het welness gedeelte van het hotel. Daar gingen we in de whirlpool, de infra-rood sauna en het stoombad. Dit zou heel goed moeten zijn voor de spieren. Een massage zullen we thuis wel weer boeken.
Om 17.30 h waren we terug en om 18 h gingen we  naar het restaurant om iets te drinken. We konden al direct aan onze gereserveerde tafel plaats nemen . Vandaag geen halfpension, maar à la carte eten.
Tot zover deze mooie, laatste wandeldag.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *