Vanmorgen was Nancy niet lekker, dezelfde symptomen als bij knoflook. Nancy sloeg daarom het ontbijt en de geboekte wandeling over en bleef in bed liggen.
Hans ging om 07.00 h wel ontbijten en ging wel naar de geboekte wandeling om 08.00 h. Blijkbaar was Hans nu de enige deelnemer aan de wandeling door de omgeving van het Turaco Treetops hotel, Herbert was de gids voor de wandeling.

Optrekkende wolken na een regenachtige nacht

De wandeling voerde eerst door de aan het hotel grenzende akkers,  daarna liepen gids Herbert en Hans over de grens tussen het Kibale Nationaal Park en het door de bewoners van de gemeenschap bezitte grondgebied.

Vlonderpad door moeras
Turaco wandeling

Onderweg zagen ze diverse vogels, waaronder de blauwe Turaco, enkele apen, en diepe bos olifanten sporen vanuit Kibale Nationaal Park richting het door de gemeenschap bezitte land. Een stuk door het moeras ging de route over houten vlonders. Alles bij elkaar duurde de wandeling zo’n twee uur en 15 minuten, Hans was heel blij dat hij de wandeling toch gemaakt had.

Turaco wandeling

Om  9.30 h was Nancy opgestaan en had zich daarna aangekleed en alles weer in haar duffelbag bepakt. Het lukte Nancy  om de duffelbag dicht te krijgen. Om 10.10 h kwam Hans terug. Hans had weer heel veel gezien.
In het hotel moesten we nog even de drankjes betalen en de door Hans gemaakte wandeling. Daarna vertrokken we om 10.45 h naar onze volgende bestemming, Kilembe.
Nancy had als wishlist 2 stops aan onze chauffeur Edwin doorgegeven. In plaats van over de grote weg terug te rijden naar Fort Portal, nam Edwin een binnendoor weggetje. Dit was een hele mooie route.

Als eerste kwamen we langs het kratermeer Nkuruba. Daar was ook een receptie en kampeerplaats. We moesten 20.000 UGX betalen. Nancy vroeg voor de grap een ticket en kreeg later nog een mooi handgeschreven ticket overhandigd.

kratermeer Nkuruba

Van bovenaf gezien was het meer al heel mooi. Via een pad konden we omlaag tot aan de oever lopen. Eenmaal terug boven bij onze geparkeerde bus,  zag Nancy nog mooie franjeapen. Die hadden we nog niet gezien.

Franjeapen bij kratermeer Nkuruba
Franjeaap bij kratermeer Nkuruba

Daarna reden we door naar de volgende stopplaats, viewpoint Nyinambugua. Dit viewpoint staat met de boom op de voorgrond op het 20.000 UGX bankbiljet. Hier was ook een gids aanwezig die uitleg gaf.

viewpoint Nyinambugua

Daar konden we om de gemeenschap te steunen souvenirs kopen waaronder vanillebonen die er gekweekt werden. Onze vanillebonen van Madagaskar waren op, daarom kochten we hier weer vanillebonen. Vervolgens reden we door naar Kasese. Daar stopten we bij een hotel om te lunchen. Nancy probeerde via de wifi weer op onze website te komen. Dat lukte niet. Wel was er antwoord van onze hosting. Zij konden wel gewoon op de website. Via het SIM abonnement kwamen we helemaal niet op internet, terwijl alle instellingen goed waren. Daarom de telefoon uitgezet en weer opgestart. Daarna werkte de gekochte SIM kaart wel en kwamen we ook op de website en konden we de blog bijwerken. Ondertussen had de hostingprovider ook de IP adressen gecontroleerd, of de telefoon en tablet geblokkeerd werden. Daarna kwam Nancy ook via de wifi op de website, maar Hans nog steeds niet.
Om 15.30 h reden we weg uit Kasese. Voor de zekerheid ook nog geld bijgepind.
Op dit tijdstip begon het weer te regenen. Het was niet meer zover naar Kilembe, want daar kwamen we om 16.15 h aan, bij het Rwenzori trekking hostel. Toen we daar uit het busje stapten regende het best hard.
Bij de receptie kregen we onze kamersleutel, moesten we onze bestelling doorgeven voor het diner en namen we afscheid van onze chauffeur Edwin voor de komende zes dagen.
Daarna maakten we onder het genot van een theetje dit verslag.
Om 17.15 h kwamen er 2 gidsen die ons een briefing gaven. Het was niet helemaal duidelijk dat we in 1 kamp,  2 nachten zouden blijven. Morgen zouden we blijkbaar samen met een hele groep op pad gaan. Een groep van 8 dagen, een meisje voor de 5-daagse en wij als 6-daagse. Ook nog een groepje voor een 3-daagse trektocht.
Al het voedsel en materiaal zou worden meegenomen vanaf het Rwenzori trekking hostel worden mee genomen, dus de groep dragers zou heel groot zijn.
Morgen om 7.30 h moeten we klaar staan. Daarna verwachten we niet meer bereikbaar te zijn, komende 6-7 dagen.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *