Vanmorgen konden we pas om 8.30 h gaan ontbijten in het hotel, ca 300 m verderop. Daar stond een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.
Na het ontbijt lieten we bij de bakker belegde broodjes maken. Om 10.00 h liepen we pas weg voor deze wandeling. Vandaag startten we met een strakblauwe lucht en zonnig weer. Het eerste stuk liepen we over de weg, Tejeda uit. Bij de Baranco de Tejeda kwamen we op het wandelpad. De wandelpaden waren vaak SL gemarkeerd. We liepen over een mooi pad dat flink stijgend omhoog ging.

Uitzicht op Tejeda en andere dorpjes

Na 3,4 km kwamen we bij een waypoint nabij Cruz de Timagada. Op de terugweg zouden we weer op dit stuk pad lopen. Na het waypoint ging het pad iets meer glooiend richting La Culata. Daar konden we kiezen om La Culata in te lopen, om iets te gaan drinken bij een barretje, of om door te lopen. We kozen voor de laatste optie. Dat scheelde een stukje stijgen en dalen. Het dal was hier heel mooi, er waren heel veel terrassen aangelegd.

La Culata.

Vanaf hier moesten we weer flink stijgen door een mooi dennenbos. Om 12.45 h aten we onze broodjes op, gezeten op een muurtje van gestapelde stenen, in de schaduw.

Omhoog naar Roque Nubló, terugblik op La Culata.

We hadden al af en toe zicht op Roque Nubló. Ook zagen we verderop veel auto’s blinken. Je kon er ook met de auto naartoe rijden en dan hoefde je maar een kwartiertje te lopen. Dat werd door veel dagjesmensen gedaan. Bij het waypoint op 1638 m kwamen al deze dagjesmensen op de wandelroute erbij. Nu was het nog maar 100 m stijgen om bij de driesprong aan de voet van plateau Degollada Roque Nubló te komen.

Roque Nubló

Van hieruit was het nog 500 meter lopen en nog een beetje stijgen om bij de rots Roque Nubló te komen. De omgeving was schitterend en je kon ook heel ver kijken, 360 graden. We boften echt met het weer.

Uitzicht vanaf Roque Nubló

Links van de Roque Nubló was ook een rots waar je op kon klimmen en waar je mooi op de foto gezet kon worden met het dal achter je. We deden dat ook, maar vonden de foto zonder ons mooier.

De rots met uitzicht, maar zonder ons op de rots.

Om 14.45 h begonnen we nog aan de 10 km lange weg terug naar Tejeda. We daalden aan de andere kant af, weer door een mooi, Amerikaans aandoende rots landschap. Zo slingerden we 3 km lang omlaag naar de bushalte Degollada Aserrador. Daar kwamen we om 15.30 h aan. De bus zou pas rond 16.15 h langskomen, maar in de tekst en de GPS stond de route om te voet terug te gaan naar Tejada. Dat deden we dus. Om 15.45 h begonnen we aan deze wandeling. Eerst een stuk over asfalt, vervolgens sterk dalend naar Timagada.

Uitzicht op de terugweg naar Tejeda

Daar moesten we naar Cruz de Timagada lopen en iets verder zaten we op dezelfde route als vanmorgen. Om 17.40 h kwamen we in Tejada aan. Nancy was wel echt moe. We hadden 20,2 km gelopen en 1140 m gestegen en gedaald. In Tejada even wat inkopen gedaan voor morgen en vervolgens even gerust in het appartement.
Om 19.45 h gingen we dineren in het restaurant van het hotel Cueva de la tea. Het eten was gisteren goed bevallen én ze liggen naast het appartement.
Gisteren zijn we vergeten erbij te typen hoeveel we gelopen hadden. Gisteren liepen we 14.3 km en stegen we 900 m en daalden we 870 m.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *