Vanmorgen gingen we om 8 h ontbijten. Het ontbijt was iets kariger, er lag geen brood. Toen we er om vroegen werd er een mandje met sneetjes witbrood neergezet. We hadden de indruk dat ze broodjes waren vergeten af te bakken. We waren niet de enige gasten, dus dat was een beetje raar.
Om 8.45 h vertrokken we naar Paestum. Daar kwamen we om 10.15 h aan. Er was een betaalde parkeerplaats ernaast. Het was hier gelukkig minder druk qua aantal toeristen dan gisteren aan de Amalfikust.
We hebben ergens gelezen dat Paestum de grootste Griekse tempel is buiten  Griekenland. In de Capitoolgids stond dat dit de belangrijkste vindplaats was van Griekse overblijfselen ten zuiden van Napels. Naast de drie grote tempels, lagen er ook de resten van  huizen, een weg, andere heiligdommen, een klein theater en een kleine arena. Een kleine route, de blauwe, zou 45 minuten zijn, de volledige tour, de rode, zou 1,5 h zijn. Op de site zelf stonden de gekleurde routes niet aangegeven. We hebben geprobeerd de korte route te lopen. De drie grote tempels waren de Tempel van Hera I (6de eeuw v.Chr.), de tempel van Neptunus (5de eeuw v.Chr.) en de tempel van Athene.

Paestum, rechts de tempel van Neptunes, links de tempel van Hera I
Paestum, weg langs de heiligdommen en huizen
Paestum, Tempel van Athene

We waren heel blij dat we Paestum bezocht hadden.
Om 11.30 h reden we verder naar onze volgende bestemming, Gravina Di Puglia. Onderweg bij een tankstation geluncht.

Onderweg naar Gravina Di Puglia, uitzicht op Tolve

Om 15 h kwamen we in Gravina Di Puglia aan. We vonden een parkeerplaats vlakbij het Aquaduct, bekend geworden als filmlocatie in de laatste James Bond film. We wisten niet zeker of we er mochten parkeren, er stond een niet parkeren/stoppen bord, desondanks stonden er een groot aantal auto’s geparkeerd. Toen ook maar het risico gelopen. Naast de oude Romaanse brug bleken er allerlei grotten en rotskerkjes te liggen,  gelegen naast een mooi ravijn.

Gravina Di Puglia
Gravina Di Puglia

Hier ook een rondje gemaakt en vervolgens vertrokken we om 15.35 h naar onze volgende bestemming, Matera, waar we om 16.35 h aankwamen. Daar vonden we een parkeergarage op 1,5 km afstand van de benedenstad de Sassi, welke we wilden zien. Via de telefoon liepen we naar het centrum en naar de benedenstad Sassi. Dit is een wijk bestaande uit rotswoningen en grotten. De grotwoningen liggen bij een kloof en deze heten Sassi Caveoso. De rotswoningen-wijk heet Sassi Barisano. Daar begonnen wij aan een wandeling door beide wijken.

Matera, Sassi Barisano
Matera, Sassi Barisano
Matera, Sassi Barisano
Matera, Sassi Caveoso
Matera, San Francisco kerk

Iets voor 18 h waren we klaar en dronken we nog wat bij een barretje voordat we terug liepen naar de parkeergarage. Daarna reden we naar het door ons geboekte hotel in Montescaglioso. Daar kwamen we om 19.05 aan, waar we heel hartelijk welkom werden geheten.

Montescaglioso

We kregen een plattegrond met nog een wandelsuggestie en aangekruist waar de verschillende restaurants gelegen waren. We kozen het dichtbijzijnde restaurant Caveosus sas uit. Dit was echt een authentiek Italiaans restaurant. De ober sprak geen Engels en de menukaart was ook alleen in het Italiaans. De lokale specialiteiten werden door hem aangeprezen. We waren de enige gasten en ze hadden niet alles beschikbaar van hetgeen er op de kaart stond. We hebben er heel lekker gegeten.
Om 22 h waren we terug op de kamer.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *