Zoals gisteren vermeld hadden we vandaag een reisdag, dus weinig foto’s. Vanmorgen gingen we om 7.10 ontbijten in het hotel. Hier was een echt ontbijtbuffet. We zaten ook een stuk rustiger dan in de hectische eetzaal in het hotel in Merida. Om 7.45 h werd de bagage verzameld en liepen we naar de bus, die net buiten de stadspoort geparkeerd stond.
Daarna begon de lange rit naar Villahermosa. De omgeving naast de weg was voornamelijk heel veel groen en enkel in het begin een beetje Mexicaanse Golf, dus voor sommigen niet zo heel interessant, er werd tamelijk veel geslapen, muziek geluisterd of gelezen in de bus. Af en toe staken we een rivier over en dan was het uitzicht mooier.
Na ca. 2 h rijden stopten we bij een restaurant voor een korte koffiepauze. Daar werden we door Ineke en Leo getrakteerd op koffie, thee of fris en koekjes, ze waren vandaag namelijk 50 jaar getrouwd! Om 10.50 h reden we weer verder. Om 12.48 h was onze volgende stop bij een Oxxo en een hotel/ restaurant, hetgeen meer een winkeltje was. Hier konden we lunch kopen. Bij het restaurantje hing geen menukaart op én er leek weinig keukenactiviteit, daarom kocht iedereen een soort lunch bij de Oxxo. Onze lunch bestond uit een zak chips.
Om 13.20 h vertrokken we weer. Nu waren er geen stops meer onderweg. Om 16.05 h kwamen we in Villahermosa aan bij ons hotel, we hadden circa 485 km gereden. Hier werden alle koffers bij binnenkomst bespoten met een desinfecterend middel. Het hotel is gelegen in het centrum en het was veiliger om in de buurt van het hotel te blijven, met name de voetgangerszone, waar het druk was. Er zouden ook talrijke restaurants liggen. Daarom een rustige dag vandaag.
Op de kamer dit verslagje gemaakt en het programma voor de komende dagen gelezen. Deze stadjes en bezienswaardigheden staan niet in onze Yucatan gids.
Hans is wel even naar buiten gegaan om te zien of hij foto’s kon maken en kwam om 18 h weer terug. Om 19 h gaan we met een aantal personen eten.

Villahermosa, uitzicht vanaf het hotel, bovenste verdieping.
Villahermosa.
Villahermosa
Villahermosa

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *