Wo. 23 juni 2021, Meppen (Duitsland),

Vanmorgen gingen we ondanks de rustige ochtend toch om 8 h ontbijten. Daarna bleven we met zijn allen lekker lezen, totdat Nancy haar afspraak bij de fysio had om 11.25 h in Oosterhesselen, maar 10 minuten rijden. Hans bleef in de auto wachten. Bij de fysio kon Nancy kiezen uit kinetische tape of sporttape. De sporttape zou maximaal 3 dagen blijven zitten, maar wel meer steun geven. De kinetische (stretch tape) zou 5 dagen kunnen blijven zitten, maar iets minder steun geven, maar wel meer bewegelijkheid. Nancy koos de kinetische tape. De achillespees is gelukkig niet ontstoken, maar door de druk van de schoen, was wel het bindweefsel en de achillespees aan de binnenzijde opgezet en geïrriteerd. Ze mocht er gewoon mee lopen.
Om 12 h waren we weer terug bij Landal en daar gingen we eerst lunchen in het restaurant.
Om 13.15 h reden we naar Meppen in Duitsland waar we om 14 h aankwamen. We haalden eerst een plattegrond bij de toeristen informatie. Daarna bekeken we de gebouwen binnen de stadsomwalling; het oude raadhuis, de gymnsiumkerk, de probstei-kerk en het oude burgemeestershuis.

Historisch raadhuis uit 1408
De kleurrijke Gymnasialkirche uit 1642
De Probsteikirche uit 1125 en uitgebreid in 1870
Het neogotische vleugelaltaar in de kerk
Het burgemeestershuis uit 1805

Daarna liepen we de stadsomwalling rond.

De stadsomwalling

Op de markt gingen we vervolgens iets drinken en namen er ijs of gebak bij. Daarna heeft Nancy nog een nieuwe wandelbroek gekocht bij de intersport.
Om 15.30 h begonnen we aan de wandeling buiten de stad naar een windmolen, de holtingmuhle, en daarna nog door naar een oude sluis en Kneipanlage.

uitzicht op de Höltingmühle
De Koppelschleuse uit 1824, nu leeg ter reiniging
Museumgebouwen en kunstgebouwen bij de Koppelschleuse


Om 17 h waren we weer terug in het centrum, we hadden vandaag 7,2 km gelopen en dat ging redelijk, voor Nancy. Vervolgens gingen we iets drinken. We hadden nog niet heel veel honger, dus Nancy heeft geprobeerd om een restaurant in het Nederlandse Meppen, vlakbij het Landal park, te reserveren. Daar konden we morgen pas terecht, dus die reservering wel vastgelegd. De menukaart van het Landal restaurant kennen we nu wel, daarom toch in Meppen (Dld) blijven eten.
Na het eten reden we weg en tankten we eerst de wagen weer vol voordat we naar Landal reden. Daar kwamen we om 19.30 h aan. Konden we gelijk nog een beetje van de voetbalwedstrijden zien.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wil je automatisch een mail krijgen als we een nieuwe blog update maken, meld je dan hieronder aan

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *